FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - CFR CLUJ 2-3

VIDEO şi FOTO Titlul e în "Gruia" » U Cluj - CFR 2-3 şi echipa lui Andone e noua campioană!

foto: Raed Krishan +42   FOTO
foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 mai 2012 00:00 / Actualizat sambata, 19 mai 2012 00:48

CFR Cluj a cîştigat derby-ul Clujului cu 3-2 şi a devenit noua campioană a României. Cadu a adus victoria echipei sale printr-un penalty în minutul 89.

Portughezul a adus titlul şi în 2010, printr-un gol din penalty contra Craiovei. La fel s-a întîmplat şi în 2007, cînd golul lui Cadu din penalty a adus titlul în Gruia, chiar în ultima etapă cu U Cluj.

Vezi AICI golurile

U Cluj a condus cu 1-0 la pauză pe CFR. Oaspeţii au început avîntat, hotărîţi să iasă campioni de la Cluj Arena. Ronny i-a dat emoţii lui Bornescu cu o centrare în faţa porţii, iar de aici Universitatea a instaurat echilibrul.

Niculescu l-a titularizat pe Adrian Cristea şi a fost inspirat. Fostul dinamovist a centrat perfect, iar M. Cristescu l-a învins pe Beto cu o lovitură de cap(35). Gigi Becali şi ceilalţi stelişti din tribunele Cluj Arena jubilau.

Startul reprizei secunde a fost de vis pentru U. Ad. Cristea şi Cristescu au dus scorul la 2-0, printr-o fază în oglindă cu cea din prima parte. Cristea avea să devină din înger, demon. A primit al doilea galben în minutul 49 şi a fost eliminat. La un singur minut, Mureşan a transformat o lovitură liberă de la 30 de metri şi a redus din diferenţă, 2-1.

Jucătorii lui Andone au presat şi au reuşit egalarea. Sougou a împins în poartă reluarea lui Maftei şi reaprins entuziasmul oaspeţilor.

Inspiraţia lui Kapetanos a adus titlul în Gruia. Grecul a căzut într-un duel xcu Szukala şi a obţinut penalty. Căpitanul Cadu a transformat în forţă şi CFR Cluj a devenit noua campioană a României.


VEZI AICI DESFĂŞURAREA LIVETEXT!

Echipe de start:

U Cluj: Bornescu - D. Popa, Galamaz, Szukala, Mendy - Cristescu, Hoban, Marinescu - Grozav, Tony, Ad. Cristea
Antrenor: Claudiu Niculescu

Rezerve: Boşneag, I. Neag, Buşcă, Cojocnean, Păcurar, Boştină, Drăghici

 

CFR Cluj: Beto - Lionn, Cadu, Maftei, Camora - Hora, Peralta, B. Sare, Vranjes - Sougou - Ronny
Antrenor: Ioan Andone

Rezerve: Stăncioiu, Panin, Piccolo, G. Mureşan, Godemeche, Rui Pedro, Kapetanos

Arbitru: Ante Vucemilovic. Asistenţi: Dalibor Conjar şi Goran Pataki (toţi din Croaţia)

În tribunele Cluj Arena au ajuns şi Gigi Becali, Mihai Stoica şi Mihai Stoichiţă, care vor ţine pumnii echipei lui Claudiu Niculescu.

 

UPDATE 20:10 În uralele fanilor Universităţii, a ieşit pe gazon şi portarul Mircea Bornescu, unul dintre "eroii" partidei întrerupte

UPDATE 20:00 Jucătorii de la CFR Cluj au intrat să inspecteze gazonul înainte de derby-ul cu U. Căpitanul Cadu a mers la punctul cu var, acolo unde a executat penalty-ul ce a declanşat scandalul care a cauzat oprirea meciului. Suporterii gazdelor au început să scandeze "Cine îl bate pe Cadu? Este Mircea Bornescu!", dar portughezul n-a avut nici o reacţie.

UPDATE Fanii Universităţii Cluj sînt pregătiţi de confruntarea cu rivala CFR. Aproximativ 1.300 de suporteri ai echipei lui Claudiu Niculescu s-au strîns în faţa Universităţii Babeş-Bolyai unde cîntă imnuri ale echipei favorite, dar scandează şi împotriva rivalilor.

"Cine îl bate pe Cadu? Este Mircea Bornescu!", este scandarea fanilor Universităţii menită să-i motiveze pe jucătorii lui Niculescu, cu aluzie la conflictul dintre Ricardo Cadu şi portarul "şepcilor roşii"

 

U Cluj se află în acest moment pe locul 7, cu 47 de puncte. Rivalii de la CFR au nevoie de victorie pentru a fi matematic campioni, după ce TAS a hotărît ca derby-ul să se rejoace. Citeşte aici amănunte

Cum arată clasamentul:
Echipă/golaveraj/puncte

1. CFR Cluj 59-28  67p
2. Vaslui 57-29  67p
3. Steaua 46-25  65p

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (2385)
pihus_magnificus
pihus_magnificus  •  19 Mai 2012, 05:37
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

:)))))))))))) tu esti cel mai simpatic de pe aici restu (majoritatea) sunt OI ofticate bafta in europa voua si tuturor echipelor romanesti

botizan
botizan  •  19 Mai 2012, 04:50
Postat de bandoleros pe 19 Mai 2012, 04:47

inseamna ca nu esti pasionat de volei. cand eram mai pustan nu lipseam de la meciurile echipe Braiconf Braila. mergeam chiar si in deplasari. cu Rapid aveam ceva mai grele meciuri

Sincer ...sporturile la care ai nevoie de inaltime nu prea m-au atras , simteam ca daca nu pot sa le practic si eu nu are rost sa le urmaresc ...si la baschet U a fost campioana anul trecut dar eu habar nu aveam :))

bandoleros
bandoleros  •  19 Mai 2012, 04:47
Postat de botizan pe 19 Mai 2012, 04:42

Numa intrebam ...eu doar de acolo stiu echipa in Romania de volei feminin

inseamna ca nu esti pasionat de volei. cand eram mai pustan nu lipseam de la meciurile echipe Braiconf Braila. mergeam chiar si in deplasari. cu Rapid aveam ceva mai grele meciuri

Vezi toate comentariile (2385)
Comentează