FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CSU CRAIOVA 2-0

VIDEO Soarele răsare » Petardele sezonului pentru steliști au decis meciul cu CSU Craiova, scor 2-0

În multe momente ale partidei din Trivale, Bălgrădean (în duel cu Tade) s-a luptat de unul singur cu steliștii. Pînă la urmă, a cedat și el // Foto: Cristi Preda (Pitești)
În multe momente ale partidei din Trivale, Bălgrădean (în duel cu Tade) s-a luptat de unul singur cu steliștii. Pînă la urmă, a cedat și el // Foto: Cristi Preda (Pitești)

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

Steaua a taxat aseară frica oltenilor. Campioana şi-a regăsit aura războinică şi bagă frică din nou în rivali.

Remontada Stelei a început! Ce s-ar fi întîmplat fără golul fantastic al lui Papp? Tocmai Paul, care le-a mîncat zilele şi serile roş-albaştrilor. El a fost salvatorul care a pus cadourile în ghetuţele alor săi.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar Laurenţiu Reghecampf a revenit în forţă cu haina învingătorului, cu braţele ridicate la luptă. Steaua nu mai pare o victimă plouată, chiar dacă jocul a suferit în destule momente.

Greu la deal

Steaua a beneficiat în startul meciului şi de suportul moral al faptului că Bănia nu a mai învins-o din 2003 încoace. Hamroun (3) şi Varela (7) au adus pericolul în ograda oaspeților, sub impulsul ofensiv al lui Reghe.

Steliştii ce se aşteptau la o metamorfoză spectaculoasă au căzut pe gînduri, atacurile favoriţilor fiind previzibile şi citite de către albii lui Săndoi. Ivan (25) i-a furat mingea lui Rîpă, doar că a încercat să fie magician dintr-o situaţie ce sfida imposibilul.

Posesie şi agresivitate cu zero pe tabelă

Juveţii, timizi, au cedat controlul meciului. Sau l-au pierdut. Elevii lui Reghe nu s-au lăsaţi invitaţi prea mult. Şi i-au înghesuit pe adversari în corzi. Megaocazie Papp (31), de lîngă un Iliev căzut, doar că mingea s-a scurs pe lîngă poartă.

Popa (33) a reluat fix pe mijloc, Bălgrădean la post, în minutele de revenire ale Stelei. Hamroun (38) s-a înălţat peste toată defensiva Craiovei, reluare în forţă cu capul, mingea a refuzat cadrul porţii. Steaua lui Reghe a arătat un plus de răutate faţă de Steaua lui Rădoi.

Pîr-pîr-pîr

Popa (50) s-a înscris apoi la "ratarea campionatului": Hamroun l-a angajat pe Tade, acesta a centrat ireproşabil, iar "Motoreta" a reluat slab din 5 metri, dîndu-i şansa lui Bălgrădean să blocheze incredibil!

Stanciu, de două ori, a încercat să prindă colţul lung din afara careului. Oltenii, aproape invizibili în atac şi presiunea a devenit tot mai insuportabilă. Popa (66) a părut din alt film, "chiflă" după un corner al lui Stanciu, urmat de un şut aiurea.

Renaştere furioasă

Stanciu a fost pe tot terenul, a blocat o acţiune a adversarilor în careul lui Niţă. După, Nicuşor (75) a tras ca din tun de două ori, Kay şi Dumitraş scoţînd cumva, salvator. Hamroun (80), celălalt spirit viu din ofensiva Stelei, a reluat din întoarcere, pe lîngă.

Reduta Băniei a căzut ca un castel de nisip, după șutul ireal al lui Papp (81), care s-a spălat de multe dintre gafele anului. Reuşita colosală a apărătorului a dat apă vie colegilor, chiar şi lui Popa, care a făcut ce-a vrut cu apărători adverşi şi i-a pus golul pe tavă lui Tade. Steaua dă semne de viață din nou!

Doi suspendați cu Viitorul

Stanciu a fost avertizat devreme în duelul contra oltenilor și nu va putea evolua în partida din etapa următoare, împotriva Viitorului, pentru cumul de cartonașe galbene. În aceeași situație se află și Rîpă, care a încasat și el "galben" cu 5 minute înaintea pauzei.

Tudorie, iertat de "roșu"!

Alex Tudorie a avut o intervenție dură la goalkeeperul oaspeților pe finalul primei reprize. Stelistul l-a călcat pe mînă pe Bălgrădean la capătul unei centrări în careu, fază la care Avram trebuia să-i arate cartonaș roșu mijlocașului. Tudorie nu a primit nici măcar "galben"!

"Atmosfera a fost excelentă. Și datorită lor am făcut un meci bun. Mă bucur că am reușit să marchez, dar un gol e doar un gol. Antrenorul a venit cu o filozofie nouă și asta s-a simțit"
Gregory Tade, atacant Steaua

"La fiecare corner, steliștii intrau în mine și mă loveau. Nu sînt genul de persoană care să simuleze. Vă arăt, dacă vreți, toate loviturile încasate"
Cristian Bălgrădean, portar CSU Craiova

"De la meciul cu Viitorul nu mai jucăm nimic. Steaua a jucat însă foarte bine. Au demonstrat că sînt buni, ne-au dominat"
Alexandru Mateiu, mijlocaș CSU Craiova

"Am vrut să trag la poartă. Am prins mingea foarte bine și pînă la urmă am reușit un gol frumos. Mă bucur că am putut să-mi ajut echipa"
Paul Papp, fundaș Steaua

"Am luat gol cu o execuție pe care o vezi pe puține stadioane din Europa. Dacă am fi fost mai responsabili poate am fi reușit să deschidem noi scorul. Trebuie să recunosc că Steaua a făcut o partidă bună, a meritat victoria"
Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova

Steaua Parametru CSU Craiova
62% posesie 38%
5 şuturi pe poartă 2
14 şuturi la poartă 3
9 cornere 1
2 intervenţii portar 3

steaua csu craiova 2 0

„Ori te laşi tu ca antrenor, ori îl dai afară pe Săpunaru!” » Reacție dură la vederea incidentului dintre Lobonț și căpitanul Rapidului

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni


Comentarii (7)
san_lorenzo
san_lorenzo  •  07 Decembrie 2015, 17:43

Eu daca as fi in locul celor doi, Papp si Tade, te.as da in judecata, dragule redactor gsp... Cum domnule, cum iti permiti sa le zico "petarde" ??? Rau ati ajuns, amatorism gazetaresc...

alexbibirica1
alexbibirica1  •  07 Decembrie 2015, 10:55
Postat de sezaricahadarenimures pe 07 Decembrie 2015, 10:21

Avram baiatul infractorului care impreuna cu Borcea vicia rezultatele meci de meci pt Dinamo care trebuia retrogradata pt coruptie.

sampaniaaa sa curga...la nunta fiului ,detinutului Vasile Avram.

eugeniustin
eugeniustin  •  07 Decembrie 2015, 10:37

se simte mana lui Lippi :))

Vezi toate comentariile (7)
Comentează