FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - BURSASPOR 1-0

VIDEO Steaua a cîştigat cel mai important test al verii datorită inteligenţei lui Bicfalvi » Eric the king

Bicfalvi a jucat neașteptat de bine în meciurile de pregătire +8   FOTO
Bicfalvi a jucat neașteptat de bine în meciurile de pregătire

Articol de - Publicat luni, 11 iulie 2011 00:00 / Actualizat luni, 11 iulie 2011 09:19

Mijlocaşul e unul din cei mai în formă stelişti şi este la al doilea gol marcat în acest stagiu de pregătire, după cel cu FC Comercial


Steaua a jucat aseară cel mai tare amical al perioadei de pregătire. Turcii de la Bursa sînt campionii din 2010 şi ocupanţii locului trei anul trecut. Şi asta s-a văzut în primul sfert de oră al meciului, atunci cînd roş-albaştrii au fost dominaţi net şi nu s-au apropiat de poarta adversă. După minutul 20, faţa jocului Stelei s-a schimbat. Tănase a executat bine o lovitură liberă, dar englezul Carson a respins. Bănel a ieşit apoi la rampă în minutul 27, atunci cînd a bătut aiurea un penalty scos de Tatu. Chiar şi aşa, oamenii lui Levy nu s-au tăiat. Au continuat să creeze situaţii de poartă, iar cea mai mare a fost ratată de Rusescu. Cu cinci minute înainte de pauză, forcingul stelist a dat roade. Bicfalvi a bătut rapid şi inteligent o lovitură liberă de la 23 de metri care a surprins şi zidul, şi pe portarul Carson nepregătiţi.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI STEAUA BURSASPOR 1-0

La cutie şi pe contre
Levy a făcut doar o schimbare la pauză, conştient că nu e timpul pentru experimente. Steaua a stat la cutie şi a încercat contraatacul, însă şi Rusescu, şi Tatu au obosit după efortul depus în prima parte. Pe final, Tatu putea dubla avantajul, după o fază-spectacol cu Rusescu, dar mingea s-a dus peste. Roş-albaştrii au jucat consistent în faţa unui adversar redutabil şi trecut prin Liga Campionilor, făcînd cel mai bun meci al stagiului de pregătire. Deşi nu joacă spectaculos, Levy pare să fi imprimat echipei un stil pragmatic.

Steaua - Bursaspor (Turcia, 1) 1-0
Marcator: Bicfalvi (40)
Steaua: Stanca - Martinovici (G. Matei, 75), Iliev, Gardoş (Galamaz, 46), Latovlevici - Nicoliţă (D. Popa, 83), Bicfalvi (Bejan, 89), Brandan, Cr. Tănase (Băjenaru, 60) - Tatu (M. Costea, 73), Rusescu

Cum au jucat achiziţiile:
Tatu - brazilianul e în acest moment cel mai bun om al steliştilor alături de Bicfalvi. El a obţinut penalty-ul ratat de Nicoliţă şi lovitura liberă din care Steaua a deschis scorul. Atacantul venit de la Beira Mar e ca un spiriduş. Apare des în joc, loveşte mingea din prima şi dă consistenţă atacului.
Rusescu - activ şi bătăios, chiar dacă a avut de înfruntat fundaşi cu un cap mai mari ca el. A ratat o bună oportunitate în prima parte, atunci cînd a preferat o finalizare pretenţioasă în locul uneia simple.
Băjenaru - a intrat în locul lui Tănase şi a jucat mijlocaş stînga. A avut o bună oportunitate de a marca, însă a tras pe lîngă din poziţie bună.
Gabi Matei - a jucat ultimul sfert de oră. Chiar dacă revine după o accidentare, nu i-a fost teamă să bage serios piciorul la minge.
M. Costea - a intrat în locul lui Tatu şi nu a avut nici o realizare remarcabilă. A avut o şansă spre final, dar a şutat în primul adversar ieşit în cale.
D. Popa - a jucat doar şapte minute. Nu putea arăta prea multe în timpul avut la dispoziţie.

Tănase s-a accidentat singur!
Accidentările ciudate şi stupide se agaţă toate de Cristi Tănase. "Dodel" n-a mai căzut în baie, de data asta a dat o pasă şi a simţit dureri la inghinali. Ca să nu rişte agravarea problemei, a fost schimbat imediat cu Băjenaru. Era minutul 60. Medicul va pune azi diagnosticul exact, dar fotbalistul se văita de dureri la piciorul drept şi după ce a ieşit pe bancă.

Miercuri e ultimul amical
Roş-albaştrii vor mai juca o partidă de verificare miercuri, de la ora 19:30, contra croaţilor de la NK Zagreb, locul 12 în campionatul trecut. Adversara a fost aleasă în locul lui Ajax Amsterdam. Steaua avea stabilit s-o întîlnească pe campioana Olandei, numai că testul a fost anulat de Ajax.


Curelea mai întîrzie
Gigi Becali a continuat discuţiile cu Vasile Şiman pentru transferul lui Costin Curelea. Patronul Sportului Studenţesc susţine că are oferte pentru golgeterul lui şi din partea altor cluburi, şi de aceea ţine la preţ. În atenţia roş-albaştrilor se mai află şi un alt "student", Viorel Ferfelea.

Vine şi Florin Costea?
Mititelu a refuzat să-l lase şi pe Florin Costea să vină la Steaua atunci cînd l-a cedat pe Mihai, dar situaţia disperată în care a ajuns Ştiinţa face posibilă varianta ca fraţii olteni să joace iar împreună. Patronul Universităţii are o ofertă din străinătate pentru atacant, în valoare de un milion de euro, dar i se pare că preţul e prea mic. Steaua îi oferise la începutul anului cu 500.000 de euro mai mult şi Becali ar fi dispus să confirme oferta acum.

Rădoi a cerut mutarea din Ghencea!
Steaua şi-a părăsit stadionul propriu, dar mutarea s-ar fi putut produce încă de acum cîţiva ani. Mirel Rădoi a avut primul ideea: "I-am zis lui Gigi Becali că e exagerat să plătească o chirie de 20.000 de euro pe lună pentru stadion. Dar naşul mi-a spus că nu are ce face, că locul Stelei e în Ghencea. Acum n-a mai putut să suporte să dea atît de mulţi bani!".

Pleacă Bănel şi Galamaz?
Steaua s-ar mai putea despărţi de doi fotbalişti pînă începe campionatul. Nicoliţă, pentru care sînt discuţii cu turcii de la Samsunspor, va fi negociat zilele viitoare şi cu un club din Rusia. Agenţii lui încearcă să găsească o formaţie dispusă să plătească 700.000 de euro pentru un transfer definitiv sau 300.000 de euro pentru un împrumut pe şase luni. Galamaz, cu propuneri de la U Cluj şi din străinătate, are şi el şanse să plece. Steaua mai are trei fundaşi centrali apţi, Gardoş, Iliev şi Martinovici, plus Geraldo, accidentat acum.

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (24)
ciparian
ciparian  •  12 Iulie 2011, 08:54
Postat de crazyeyes89 pe 11 Iulie 2011, 10:49

Aoleo, mai ai curajul sa vorbesti ?! Intai fa o analiza completa asupra textului care l`ai relatat aici si apoi poti sa incepi sa faci lumea "annalfabeta" :) Mi`e rusine si sila de oameni ca tine! Sigur ai picat bacu` la romana cu 1.45 ! bafta pe viitor si ai grija ca ai omorat limba romana.

Bravo frate! pertinent si adevarat coment. dar ce sa le ceri? ei arunca , cu pietre, fara sa se uite in curtea lor. vezi si cazurile cu ""tzzziganii"", cand in 60% din cazuri ei , chiar sunt. dar, lasa oile sa vb........cu asta vor ramanesi cu uitatul in sus in clasament. ca de pe locul 7 pe care vor termina, se vor uita in sus la noi..........

eu2
eu2  •  11 Iulie 2011, 23:08
Postat de forumeer pe 11 Iulie 2011, 02:54

Remarc iar cloaca de annalfabeti anti-stelisti care se strange de obicei la articolele despre Steaua, lucru normal din moment ce nu au viata personala. Doar nu ar comenta ceva despre jenantele lor de echipe, nu?

corect forumeer......asta.. rapid ai luat-o?limba?romana?eventual oral?despre bicfalvi si golul lui minunat numa' de bine!curtea scolii e mica,steaua la fel.campioana joaca putin mai bine decat jenant dar sper sa luam supercupa!FOG

forumeer
forumeer  •  11 Iulie 2011, 17:50
Postat de crazyeyes89 pe 11 Iulie 2011, 10:49

Aoleo, mai ai curajul sa vorbesti ?! Intai fa o analiza completa asupra textului care l`ai relatat aici si apoi poti sa incepi sa faci lumea "annalfabeta" :) Mi`e rusine si sila de oameni ca tine! Sigur ai picat bacu` la romana cu 1.45 ! bafta pe viitor si ai grija ca ai omorat limba romana.

"asupra textului care l-ai relatat", AHAHAHHAHAHAHHAHAHHAHAHAHHAHAHAHA. . Hai, ca sa nu mori prost, sa-ti arat eu ce-ai gresit(nu de alta, dar nu te-ai prinde nici intr-un an! Se scrie corect "asupra textului PE CARE l-ai relatat". Inapoi in clasa a 4-a cu tine!

Vezi toate comentariile (24)
Comentează