FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - VIITORUL 3-0

VIDEO Succes fad, speranţe incolore! După 3-0 cu Viitorul, roș-albaștrii îi țin azi pumnii lui ASA cu Astra, pentru a mai putea face planuri la titlu

Golul lui Varela a fost al treilea al portughezului în acest sezon de L1
Golul lui Varela a fost al treilea al portughezului în acest sezon de L1

Articol de GSP - Publicat duminica, 24 aprilie 2016 00:00

Steaua are de doi bani speranţe la titlu după ce aseară a bifat cel mai facil succes din acest sezon, în faţa unui adversar care continuă să se facă de râs în play-off.

Steaua sângerează, dar suporterii, cel mai bun şi mai util pansament la orice mare club, refuză să deschidă trusa medicală şi să închidă rănile produse de Astra& Dinamo. Doar vreo 2.000 de persoane pierdute în gigantul Arena Naţională creează o atmosferă dezolantă, de meci amical.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Noroc că adversarul se numeşte Viitorul, care chiar vrea să se facă de tot râsul în acest play-off. Ridică pragul umilinţei cât poate de mult: ia gol după numai 70 de secunde. Corner: bate Hamroun, Varela îl domină pe Boli şi trimite în poartă. Gol, dar până şi bucuria reţinută a portughezului determină orice spectator şi telespectator să rememoreze erorile monumentale comise în meciul cu Astra.

Niţă e Spiderman

E 1-0 şi Viitorul începe şi ea să joace fotbal. Ajunge des în careul campioanei, însă Niţă chiar e la cel mai bun sezon din carieră. Poate şi acest aspect ar trebui să o îngrijoreze pe Steaua, dacă portarul a ajuns să fie remarcat aproape meci de meci. A scos "torpila" lui Ioan Filip de sub bară (11), după care s-a arcuit cât şi când trebuie la şutul din careu al lui Florin Tănase (18).

Alex, gol şi accidentare

A ieşit apoi în lumina reflectoarelor Chipciu. S-a trezit cam spre sfârşitul sezonului, însă tot e bine că s-a trezit! Mai întâi a ratat o ocazie, şut alături din poziţie bună (19), după care a marcat pe sub Buzbuchi la o fază în care Benzar s-a comportat ca un copil proaspăt dat jos dintr-o tiribombă (28).

Al doilea meci consecutiv cu gol marcat pentru şeptarul Stelei. Se vede Euro. Ba nu! Chipciu se rupe! Acuză o accidentare la muşchii inghinali şi cere schimbare! Ce ghinion sau nu e ghinion, ce poţi răspunde, Thomas Neubert?

Eliminare Rusu, gol Tade

Hagi face două schimbări la pauză. Vocea lui se aude în tot stadionul, zadarnic! Vlad Rusu o îngroapă definitiv pe Viitorul. Îşi aruncă braţele în aer, într-un duel cu Varela îl loveşte pe stelist. S-a expus suficient cât arbitrul să scoată cartonaşul roşu.

De acum, chiar că e încheiată partida. Probabil că Şumudică a şi mutat pe alt post TV. Steaua e în spatele lui la 3 puncte şi are de doi bani speranţe pentru titlu. Tade înscrie şi el, dovadă că e chiar o dispută în care trupa lui Reghe încearcă să-şi alunge toate frustrările unui sezon ratat.

Numai că o victorie în faţa unei formații care a murit odată cu trecerea în 2016 nu şterge impresia pe care Steaua a lăsat-o pe parcursul campionatului şi în care s-a aflat mereu în umbra Astrei. Acolo unde va continua să fie şi după această etapă, indiferent de rezultatul de luni, de la Târgu Mureş. Oraş de care se leagă acum toate visele în formă de "27" ale steliştilor!

Reghe acuză o alianţă Puiu&Edward:

  • "E greu să stai în tribună, le mulţumesc celor din comisie că m-au suspendat fiindcă am întrebat de ce a fost eliminat un jucător de-al meu"
  • "De ce am fost suspendat două etape? Oare pentru că am deranjat pe cineva din FRF şi pentru că urmează meciul cu Pandurii?"
  • "Vă spun ceva: Steaua e vânată! Edi Iordănescu a dat indicaţii la meciul cu Astra, deși era suspendat, s-a sesizat cineva din FRF? Edi a greşit grav, dar la el nimeni nu ia atitudine fiindcă e băiatul selecţionerului?"

"Dacă ASA, Pandurii și Dinamo vor juca la 100% din capacitate, va fi greu să fie bătute de Astra. Mă tem bineînțeles că nu vor da tot ce pot. Toți au pică pe Steaua, dar pică să aibă pe teren, nu în afara terenului"
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

"Când primeşti gol în minutul 2 şi ratezi atâtea ocazii nu ai cum să eviţi înfrângerea. Steaua e o echipă foarte mare"
Florinel Coman, atacant Viitorul

"Eu cred că Viitorul a jucat bine în seara asta, dar a făcut-o numai vreo 70 de secunde"
Emil Grădinescu, comentator Dolce

"E greu să vorbeşti după ce traseu am avut noi din iarnă până acum. Nici nu mai am cuvinte la câtă dezamăgire am. Ne-am făcut de ruşine, dar jucătorii să ştie că atât cât dai în viaţă, tot atâta primeşti!"
Gică Hagi, patron Viitorul

"Am marcat, sunt bucuros, dar satisfacţia e mai mare fiindcă a câştigat echipa. Să nu vorbim acum că sezonul e ratat, titlul nu e matematic jucat, să aşteptăm finalul şi să tragem concluziile atunci"
Gregory Tade, atacant Steaua

"Astra nu cred că mai poate pierde titlul, nici presiune mare nu cred că mai au, asta e. Dacă va fi să luăm acest campionat, atunci numai Dumnezeu ni-l va da şi nimeni altcineva"
Gigi Becali, patron Steaua

"Sunt bine-dispus, de ce n-aş fi, doar am câştigat cu 3-0, nu? Şi dacă va fi să terminăm pe locul 2 nu percep acest lucru ca pe un dezastru. Ne vom califica în grupele Champions League şi pe traseul acesta, chiar dacă mulţi spun că e aproape imposibil"
Gabriel Tamaş, fundaş Steaua

Cifrele meciului:

  • Posesie: 60% - 40%
  • Şuturi la poartă: 11-13
  • Şuturi pe poartă: 6-8
  • Cornere: 7-7

9jucători sub 22 de ani a folosit Hagi pe parcursul meciului cu Astra, scor 1-3, disputat acum 3 etape

6jucători sub 22 de ani a folosit Viitorul pe parcursul partidei de aseară cu Steaua

steaua viitorul 3 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (11)
dchldiu
dchldiu  •  24 Aprilie 2016, 17:22

Mari papagali mai sunteti... Meciul Astrei este maine (nu astazi), iar pumnii puteti sa-i strangeti o saptamana... Astra nu mai poate pierde campionatul...

1288602584489067
Alexa Mihai  •  24 Aprilie 2016, 13:27

sa nu va doara pumnii de atat strins meciul se joaca maine nu azi !!!!!!

dvd1
dvd1  •  24 Aprilie 2016, 12:20

cel mai mare blat posibil. este incredibil cum nu se sezizeaza FRF, UEFA, FIFA cu aceste blaturi nesimtite ale echipei Steaua. Steaua e clar cea mai blatisa si nehalita echipa de pe pamint. Aloooooo FRF desfiintati aceasta echipa. nu mai vrem sa auzim de ea. Huo Steaua si toti de acolo

Vezi toate comentariile (11)
Comentează