FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VASLUI 0-1

VIDEO Una jalnica partita » Bonetti şi Dinamo sînt la pămînt. Italianul ar putea să-şi ia "Arrivederci" azi de la "cîini"

Dănciulescu a fost titular împotriva vasluienilor, însă nu a reuşit să îşi ajute echipa prea mult.
Dănciulescu a fost titular împotriva vasluienilor, însă nu a reuşit să îşi ajute echipa prea mult.

Articol de - Publicat duminica, 11 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 11 noiembrie 2012 00:40

Dinamo a interpretat aseară o partitură învechită a unei melodii patetice. Singurul aspect pozitiv al unui meci înspăimîntător de slab a fost execuţia lui Sînmărtean.

Execuţia de excepţie a lui Lucian Sînmărtean (minutul 39) a deschis meciul de aseară, unul între două echipe ce se vor cu ştaif în prima divizie amărîtă de la noi. Pînă în acel moment a fost o primă repriză mai supărătoare decît criza financiară. O primă repriză anostă, penibilă, să-i zicem "găinăreală"?!, înviorată, dacă se poate spune astfel, de cîntecele şi de supărările galeriei dinamoviste.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"Una jalnica partita", ca să facem o combinaţie între română şi italiană. N-a fost nici o ocazie, nici un şut, nimic, nimic!, al nici uneia dintre cele două echipe.

Dar reuşita, forţă şi fineţe, a lui Sînmărtean a trezit partida. Dacă nu s-a putut din poziţii mai simple, Curtean (45) a zis că poate dă gol din "foarfecă". N-a fost chiar foarte departe. Dinamo a încercat, Vasluiul a putut, era scenariul ce părea a se configura, unul pe care cele două echipe l-au văzut în ultimii 3 ani, de succes doar pentru moldoveni, în confruntările directe.

Mai multe imagini!

Cam în dorul lelii
Bonetti l-a introdus şi pe Ţucudean, sperînd într-o minune. Dănciulescu a fost retras la muncă, în zona mediană, Munteanu a încercat să-şi îmbărbăteze colegii, dar dinamoviştii au evoluat cu foamea-n gît. S-a văzut că vasluienii sînt cu stomacul plin, au jucat mai liniştit, nu alambicat precum execuţia lui Matei (56), neonorantă pentru un fotbalist ca el.

Înainte s-a făcut simţit pe teren şi Marius Niculae (54), şut tare, dar Bălgrădean l-a citit pe fostul său coleg. Grigore (69), atît de blamat pentru derby, l-a blocat pe Antal chiar cînd ex-gălăţeanul se bucura că a rămas în poziţie centrală, singur cu portarul.

Comedia s-a terminat
Italianul a forţat un egal de mare frumuseţe cu Steliano Filip, care era să dea gol pe final totuşi. Cel puţin 5 jucători ofensivi, poate o ieşi măcar de-un gol! Hai că merge s-o dai pe arbitru că l-a eliminat, atît de uşor, pe Luchin (77)! Ai lui Hizo au continuat să joace economicos văzînd că Dinamo fuge de poarta lui Dani Coman precum Bonetti de demisie.

Alexe (81) n-avea cum să-l prindă pe picior greşit pe "Robocop" cu şutul ăla anemic. Cătălin Munteanu (86) a avut şi el o execuţie de rafinament, poate singura ocazie mai de Doamne ajută! a roş-albilor, însă balonul n-a prins cadrul porţii.

Şi probabil dacă se mai juca şi azi, cînd citiţi ziarul, dinamoviştii tot nu ar fi reuşit să-şi creeze o ocazie mare, clară, evidentă de gol. Bonetti a fost primul care a plecat de pe teren, o fi simţit că "la commedia e finita!".

536218-dinamo-vaslui.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Şefii îi pregătesc ceva italianului
Scandalul dintre Dumitru Dragomir şi Dario Bonetti i-a enervat pe acţionari, care anunţă că îl vor convoca la o discuţie pe italian. "Niciodată nu voi fi de acord cu astfel de declaraţii nepotrivite. Vom avea o discuţie cu domnul Bonetti. Îmi pare rău pentru scandalul creat. Dario a exagerat. Nimeni nu e de neînlocuit, dar nu are rost să facem o mutare înainte de terminarea turului. Atunci vom analiza şi vom vedea ce vom face în continuare", a spus Ionuţ Negoiţă. Suporterii i-au scandat numele aseară italianului, de mai multe ori.

Eliminare contestată
Dinamoviştii au tăbărît pe Marius Avram în minutul 76, cînd acesta l-a eliminat pe Srgian Luchin. Marius Niculae primise o pasă în adîncime, la 30 de metri de poartă, iar Luchin i-a pus piedică. Avram i-a acordat dinamovistului direct "roşu", deşi reluările TV arată că nu era ultimul apărător, Dragoş Grigore fiind pe aceeaşi linie. Roş-albii au reclamat şi un henţ la Caue, în minutul 81, cînd şutul lui Filip l-a lovit pe vasluian în braţ la 25 de metri de poarta lui Coman. Avram a lăsat eronat jocul să continue.

S-au întors cu 41 de ani în urmă!
Dinamo nu a mai avut un sezon atît de slab în Liga 1 din 1971! "Cîinii" au avut atunci aceeaşi linie de clasament ca acum: 6 victorii, 4 remize şi 5 înfrîngeri. Echipa era antrenată de Nicolae Dumitru Nicuşor şi avea în lot superjucători ca Florea Dumitrache, Cornel Dinu, Mircea Lucescu sau fraţii Nunweiller. Campionatul acela l-a terminat pe locul 7, dar Dinamo s-a revanşat sezonul următor, cînd a cîştigat titlul.

Rafa Stănescu, pus la zid

Văzut drept o mare speranţă a "cîinilor", Raphael Stănescu (20 de ani) riscă să se piardă pe drum, mai ales că nu mai prinde nici echipa secundă a roş-albilor. "Are stofă de fotbalist, dar e cu nasul pe sus, nu se implică la antrenamente, iar la mine nu merge cu d-astea. Nu accept oameni care să joace pe vîrfuri sau din gleznă, oricît de talentaţi ar fi! Fără muncă nu se ajunge sus. Mi-ar părea rău ca Stănescu să se piardă, ar fi păcat, de el depinde acum", a declarat Cornel Ţălnar, antrenorul de Dinamo II. Stănescu are un gol în 5 meciuri în Liga 1 pentru "cîini".

"Bonetti să facă pe antrenorul dacă poate!"
Urbano Lega, fost preparator fizic la FC Naţional şi Universitatea Craiova, a lansat un atac la adresa lui Bonetti, după ce acesta spusese că "Berlusconi e un om de succes, trebuie să-l clonăm!". "Berlusconi a dus Italia la un pas de faliment, a comis pagube economice şi culturale care ne vor bîntui peste jumătate de secol. Nu mă surprinde că un personaj ca Bonetti face asemenea afirmaţii. Îl sfătuiesc pe Bonetti să facă pe antrenorul dacă reuşeşte!", a postat Lega pe pagina de facebook.

Coregrafie de amărăciune
Puţină lume aseară pe Naţional Arena, dar nu mai e o ştire. În jur de 4.500 de oameni au ales să vadă meciul live, iar galeria "cîinilor" a fost la înălţime. Şi-a vărsat năduful după derby-ul pierdut cu Steaua, afişînd pînă în startul partidei un banner sugestiv: "Inima ce-n derby trebuia să bată, dacă rivalii ar fi avut coloana dreaptă". Apoi, un banner-gigant a fost dezvelit în toată tribuna, simbolizînd o inimă imensă, totul pe fondul unei melodii a "ultraşilor" şi acompaniat de un alt mesaj, către echipă: "Faceţi totul din inimă". Şi-o dedicaţie către stelişti: "Rivalilor, staţi liniştiţi! În retur veţi fi 11.000, cu jobenuri, pictaţi pe faţă şi alte nebunii".

"Săgeată", spectacol la final
A fost primul meci al lui Marius Niculae, 31 de ani, împotriva "cîinilor". Atacantul nici n-a fost băgat în seamă de către spectatori în minutele de încălzire, prezenţa sa fiindu-le indiferentă fanilor ce-l aclamau în trecut pe fostul căpitan dinamovist. La final, Niculae a fost aplaudat de galeria "cîinilor", a scandat împotriva Stelei şi a fluturat steagul cu chipul lui Hîldan. Şi Dani Coman a răspuns afirmativ la chemarea dinamoviştilor, fiind aplaudat de tot stadionul după ce a înjurat Steaua!

Inbox
- Dănciulescu, 35 de ani, a revenit aseară printre titulari după 3 meciuri de la care a absentat din cauza unei contracturi musculare.
- Cu toate că au existat voci ce l-au blamat după Derby de România, Dragoş Grigore a fost menţinut de către Bonetti în formula de start, fiind jucat tot ca închizător.
- Mitea, 27 de ani, ar putea să revină în Ştefan cel Mare, susţine Cornel Ţălnar: "Nu cred că şi-a spus ultimul cuvînt în fotbal, dar să lase viaţa nocturnă şi păsăretul!".
Inbox:
- Imediat după golul lui Sînmărtean, din minutul 39, meciul a fost întrerupt un minut din cauză că suporterii dinamovişti au aruncat în teren cu beţele de la steag.
- Fanii au continuat şi aseară războiul cu oficialii dinamovişti, cerîndu-le acestora să plece din Ştefan cel Mare.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (219)
zecs93
zecs93  •  23 Martie 2015, 01:49
Postat de terminatorul2 pe 11 Noiembrie 2012, 01:51

Noi avem un cioban nebun dar bagă bani ca nebunul , voi aveți 3 nebuni dar niciunul nu bagă , doar scot bani de la club !!! : ))

pai da iar astea 3 de la noi sunt chiar nebuni !!! :)))

acusor
acusor  •  13 Noiembrie 2012, 13:23

aceste culori mereu v-au dat fiori

robotzel
robotzel  •  11 Noiembrie 2012, 23:00
Postat de hofer pe 11 Noiembrie 2012, 22:55

Bla, bla, bla! Ce bine ar fi daca Bonetti ar fi lasat in pace sa lucreze. Nu inteleg de ce presa pune asa mare presiune pe el. Dinamo nu are asa lot bun ca Steaua! Ce vreti de fapt?

sunt de acord cu tine pana la un punct. dinamo nu are un lot atat de prost sa fie pe locul pe care este. esti de acord cu mine? daca da ... atunci avem o problema cu bonetti

Vezi toate comentariile (219)
Comentează