FOTBAL  »  Superliga  »  BISTRIŢA - RAPID 0-1

VIDEO Victoria, formă de protest » Giuleştenii s-au impus la Bistriţa, 1-0, după ce au întîrziat meciul cu zece minute

Banner-ul afişat de rapidişti la începutul meciului cu Bistriţa, scor 1-0 +2   FOTO
Banner-ul afişat de rapidişti la începutul meciului cu Bistriţa, scor 1-0

Articol de GSP - Publicat luni, 08 aprilie 2013 00:00 / Actualizat luni, 08 aprilie 2013 00:16

Jucătorii Rapidului au întîrziat startul meciului cu 10 minute în semn de protest vizavi de decizia Adunării Generale a Creditorilor clubului prin care îşi vor mai recupera doar 10 la sută din restanţele financiare.

Rapidiştii sînt într-un continuu protest de cînd au aflat că îşi vor mai recupera doar a zecea parte din restanţele financiare. Au început săptămîna fără să se antreneze două zile, iar aseară au întîrziat startul partidei de la Bistriţa cu 10 minute.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Însă după primul fluier al lui Teodor Crăciunescu, giuleştenii parcă au uitat de problemele care îi macină. Au început tare meciul cu Gloria, dar Grigorie, şut peste din apropierea punctului cu var (2), plus un "cap" (3) reţinut, din 7 metri, şi Mihai Roman (10), cu un demivoleu, alături, de la marginea careului mare, au amînat deschiderea scorului.

Noroc cu Dolha
Bistriţenii au ieşit din corzi abia pe la jumătatea reprizei şi au ameninţat buturile lui Pecanha prin Bucur (21), reluare din unghi puţin pe lîngă poartă, şi prin Antonache (23), care l-a nimerit pe goalkeeper-ul oaspeţilor după o piruetă ce l-a ameţit pe Oros. Ema Dolha a fost omul finalului de repriză. Lunganul din poarta Bistriţei s-a opus salutar la reluările cu capul ale lui Herea (36) şi Grigorie (43), păstrînd tabela intactă şi pe durata pauzei.

A marcat cine a insistat
La reluare, "torpila" lui Emil Dică (54) s-ar fi dus sub transversală, nu în transversală, dacă Dolha nu o devia cu buricul degetelor. Imediat, Ioniţă (55) l-a întins şi el pe eroul gazdelor tot de pe la vreo 30 de metri, iar Roman (58) l-a enervat pe "captain" Pancu printr-o execuţie de rugbyst din apropierea buturilor.

Inevitabilul s-a produs, în cele din urmă, dintr-o fază fixă. Emil Dică a catapultat un balon în careu, iar Grigorie l-a învins într-un final pe Dolha cu o lovitură de cap (83). Fotbalul i-a răsplătit pe giuleşteni, care timp de 90 de minute nu au arătat că sînt măcinaţi de probleme financiare.

"Insolvenţă = sclavie"
Jucătorii Rapidului au protestat ieri faţă de decizia Adunării Generale a Creditorilor, care a aprobat planul de reorganizare a clubului, conform căruia fotbaliştii vor mai încasa, eşalonat, numai 10 la sută din restanţele financiare. Giuleştenii au întîrziat startul meciului cu 10 minute şi au pătruns pe gazon în tricouri pe care era inscripţionat: "Insolvenţă = sclavie" şi cu un banner cu mesajul: "FIFA, UEFA, we need help, FRF, LPF ajutaţi-ne!". Asta cu toate că observatorul Sorin Boca îi ameninţase pe rapidişti că riscă să piardă meciul la "masa verde" dacă vor recurge la această formă de protest.

Conflict cu Herea
Marian Rada şi Ovidiu Herea au avut o dispută verbală în repriza secundă, iar după ce a fost schimbat în minutul 80, cu Alex Ioniţă II, mijlocaşul s-a dus direct la vestiare fără să dea ochii cu antrenorul giuleştenilor. "Herea nu a înţeles ce am vrut, conveniserăm să jucăm cu un singur vîrf şi cu el şi Pancu în spatele lui, iar eu i-am spus să vină la mijloc şi a replicat că stabiliserăm să se întoarcă, pe rînd, el cu Pancu. I-am explicat la final şi a înţeles", a lămurit Rada.

"Fanii sînt alături de echipă, fac sute de kilometri pentru a ne susţine, iar noi nu am vrut să-i dezamăgim. E bine că am cîştigat, chiar dacă e situaţia asta neplăcută" (Ştefan Grigorie, mijlocaş Rapid)

"Le-am zis băieţilor să aibă plăcerea de a juca fotbal, să învingă şi astfel să le crească şi cota şi să arate că merită mai mult decît au primit pînă acum" (Marian Rada, antrenor Rapid)

566787-gloria-rapid-0-1.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (14)
suflet_visiniu1923
suflet_visiniu1923  •  08 Aprilie 2013, 10:49
Postat de imperator pe 08 Aprilie 2013, 01:59

Eu vă pot ajuta doar cu benzină, poate se îndură cineva să vă doneze și o brichetă ! :)

Eu te pot ajuta cu niste pastile,are cineva un pahar cu apa sa-i dea lui Imperator?

burgundy
burgundy  •  08 Aprilie 2013, 10:35
Postat de dihorul pe 08 Aprilie 2013, 10:22

Da, duminica 5teaua pleca cu prima sansa. La ce echipe se prezinta la start va fi greu pentru Rapid, dar nu imposibil... Le doresc baietilor ca macar 1/2 din ce au ratat cu Bistrita sa intre in poarta 5telei... Daca 5teaua bate, nu e bai, bate o echipa tinuta la pamant prin manevre de culise facute de propriul patron; Daca Rapid bate.... Atunci avem 1.000 de motive sa sarbatorim si poate le plateste baietilor restantele...

la 0-0 nimeni nu pleaca cu prima sansa.

dihorul
dihorul  •  08 Aprilie 2013, 10:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Da, duminica 5teaua pleca cu prima sansa. La ce echipe se prezinta la start va fi greu pentru Rapid, dar nu imposibil... Le doresc baietilor ca macar 1/2 din ce au ratat cu Bistrita sa intre in poarta 5telei... Daca 5teaua bate, nu e bai, bate o echipa tinuta la pamant prin manevre de culise facute de propriul patron; Daca Rapid bate.... Atunci avem 1.000 de motive sa sarbatorim si poate le plateste baietilor restantele...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează