FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - ASTRA 3-1

VIDEO Victorie africană » Petrolul s-a impus cu 3-1 în derby-ul local cu Astra

Hamza a marcat 10 goluri pentru Petrolul în cele 11 meciuri pe care le-a disputat în 2012
Hamza a marcat 10 goluri pentru Petrolul în cele 11 meciuri pe care le-a disputat în 2012

Articol de - Publicat luni, 07 mai 2012 00:00 / Actualizat duminica, 06 mai 2012 23:03

Într-un derby al Ploieştului care a produs mult fotbal, atacantul tunisian Hamza şi mijlocaşul kenyan Osiako au făcut diferenţa şi au decis destinaţia celor 3 puncte.

Primul derby al Ploieştiului găzduit de arena de 5 stele a oraşului a atras 9.000 de spectatori, tot atîţia cît a avut Dinamo la toate meciurile din 2012, disputate în Ştefan cel Mare. Meciul s-a ridicat la standardele arenei încă din start.

Astra a început bine, însă Hamutovski e un portar prea experimentat ca să fie bătut de şuturile lui Spadacio şi Takayuki din debutul jocului. Petrolul a tresărit şi ea prin şutul lui Osiako, care a trimis balonul la o palmă de bară (21). Meciul a explodat după 4 minute, cînd o fază fabuloasă a Astrei, pe care se poate preda cum se construieşte rapid un atac poziţional, a făcut KO defensiva gazdelor.

Din acest moment, oamenii lui Mulţescu au început să joace chiar şi mai bine şi, după o mare ocazie a lui Opriţa, blocat de Lung junior (27), Hamza a marcat cu multe emoţii, deşi a avut la dispoziţie din 4 metri toţi cei 7,32 metri ai porţii (38).

Repriza a doua a început cu o mutare de mare şahist a lui Mulţescu, care l-a scos pe Opriţa şi l-a băgat pe Boudjemaa. Acesta din urmă a creat golul doi al Petrolului, ajutat şi de stîngăcia din propriul careu a lui Ţigănaşu (58). Partida s-a închis cu 13 minute înainte de final, prin "capul" lui Osiako şi visul Petrolului, de a continua şi la anul în Liga 1, prinde viaţă.

Petrolul a avut penalty neacordat
În minutul 18, Cristi Balaj a comis o mare eroare de arbitraj. N-a văzut un fault clar asupra lui Hamza în careul Astrei şi n-a acordat penalty-ul care se cuvenea. Atacantul Petrolului a fost călcat pe gleznă de Bărboianu, însă "centralul" băimărean a făcut semn că jocul poate continua, deşi s-ar fi impus 11 metri.

"Sînt doar bucuros, fericit voi fi cînd ne vom atinge obiectivul, acela de a evita retrogradarea. Joi, la Tg. Mureş, ne jucăm rămînerea în Liga 1. Cerem arbitri străini pentru acest joc" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

"Am avut probleme cu inima după meciul cu Steaua, am ajuns şi la spital, însă am ţinut neapărat să stau pe bancă şi iată că a ieşit bine" (Gheorghe Mulţescu, antrenor Petrolul)

"În această seară am văzut un arbitraj şmecheresc al lui Cristi Balaj, care a dat toate deciziile pro-Petrolul. Golul doi al lor s-a marcat după un fault în atac asupra lui Oprsal" (Mihai Teja, antrenor secund Astra)

10 goluri a marcat Hamza pentru Petrolul în cele 11 meciuri pe care le-a disputat în 2012

66 la sută din punctele puse în joc au fost luate de Petrolul cu Mulţescu antrenor, adică 14 din cele 21 maxim disponibile

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (15)
morarroion
morarroion  •  09 Mai 2012, 19:43
Postat de bobulica pe 08 Mai 2012, 17:06

Au fost 9000 de spectatori platitori....Adica, au avut bilete. Restul sunt cei cu abonamente.

SI AIA TOT SPECTATORI SUNT *)Comentariul tău...

bobulica
bobulica  •  08 Mai 2012, 17:10
Postat de dura_alex pe 07 Mai 2012, 22:10

FELICITARI PETROLUL! Asa se joaca un derby! Sper sa vizioneze si adormitii nostri, macar Bornescu sa nu mai atipeasca inainte de fazele fixe, ca asa iese la centrari de parca abia a dat ochi...

Multumim! Bafta cu CFR-ul!

bobulica
bobulica  •  08 Mai 2012, 17:06
Postat de morarroion pe 07 Mai 2012, 20:37

PE STADION AU FOST PE PUTIN 11000 DE SPECTATORI,NU 9000!!

Au fost 9000 de spectatori platitori....Adica, au avut bilete. Restul sunt cei cu abonamente.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează