FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - OŢELUL 2-0

VIDEO Victorie în cheia Walter » Ploieştiul a ajuns la cinci puncte în spatele liderului după 2-0 cu Oţelul

Walter a fost adus de Petrolul în septembrie 2013, de la Lokeren
Walter a fost adus de Petrolul în septembrie 2013, de la Lokeren

Articol de - Publicat luni, 03 martie 2014 00:00 / Actualizat luni, 03 martie 2014 01:22

După o primă repriză în care oaspeţii s-au apărat ermetic, Contra l-a introdus inspirat pe mijlocaşul spaniol, care a revitalizat jocul şi a creat faza primului gol. Tamuz a dublat avantajul în finalul partidei.

Un hit reggae al deceniului trecut avea refrenul "Ploaia care va cădea păcatele toate ni le va spăla". Sub acest motto, un Mutu ud pînă la piele, parcă dornic să ascundă ratările mari din prima etapă, a irosit prima mare ocazie a partidei, şut în Goicoechea (10).

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Albin, intrat în locul "pedepsitului" Zicu, a punctat la impresia artistică prin "floricele" şi freza Taxi Driver, în timp ce De Lucas (14) şi Romario (35) au încercat şi latura eficientă, dar şuturile de la distanţă s-au scurs pe lîngă.

De partea cealaltă, contraatacuri răzleţe şi disciplină generală. Regimentul verde al neamţului Lienen nu părea soldăţesc doar prin culoare, ci şi prin ordine! Însă pauza i-a reamintit lui Contra regulile jocurilor copilăriei, unde hîrtia bate piatra. Iar mutarea Priso out - Fernandez in a avut efect imediat: ultimul a pătruns tăios pe partea dreaptă, a centrat în faţa porţii, Teixeira a reluat în ţinta goală (50): 1-0!

Acelaşi Walter i-a "propus" uruguayanului Albin să-şi învingă conaţionalul goalkeeper, însă assistul n-a fost împlinit (54). Sud-americanul a ratat şi după un un-doi cu Mutu, prima fază consistentă a decarului în repriza secundă, şi a fost schimbat cu Tamuz. Care a dublat avantajul în minutul 89! Petrolul a recuperat astfel două puncte faţă de Steaua şi s-a reînscris pe tabelul pretendentelor la titlu.

"Fault la Albin!"
Ewald Lienen şi Narcis Răducan au acuzat la final faptul că golul de 1-0 a fost precedat de un fault evident al lui Albin asupra lui Dan Popescu. Reluările DolceSport au demonstrat că protestele oficialilor gălăţeni au fost îndreptăţite.

"Mă aşteptam la un meci foarte greu şi sînt fericit că am obţinut o victorie meritată. Nu mă gîndesc la titlu, important e că cîştigăm etapa viitoare la Piatra-Neamţ" (Cosmin Contra, antrenor Petrolul)

"Am făcut un meci bun şi am dominat clar în prima repriză, cînd nu le-am dat şanse adversarului. Din păcate, după pauză n-am putut să mai ţinem de rezultat" (Ewald Lienen, antrenor Oţelul)

607617-petrolul-otelul-2-0.jpg

INBOX
- Mutu a debutat, aseară, în faţa fanilor galben-albaştri. Căpitanul ploieştenilor a fost aclamat la scenă deschisă înaintea meciului.
- Suporterii ploieşteni au ţinut să-i scrie un mesaj de încurajare căpitanului juniorilor A de la Petrolul, Vlad Radu, care a aflat în noiembrie că are cancer: "Vlad, îţi sîntem alături, aici e casa ta / Şi energia noastră te va vindeca".

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (19)
mplttev
mplttev  •  03 Martie 2014, 22:12
Postat de fcotelulgalati pe 03 Martie 2014, 20:37

A fost hent in careu, m-am tot uitat la faza aia. Dar de Mutu ce zici, trebuia sa ia al doilea galben? A nu se intelege ca doar Petrolul ne-a furat. Cu Steaua a fost mult mai grav, Dima ne-a terminat. Cu Dinamo la fel, am vazut niste faze de cascadorii rasului. Mai ramane sa ne arda si Astra sa fie treaba completa.

Nu stiu in ce masura a facut-o intentionat. Uneori se mai intampla in joc. Bineinteles, sunt unii arbitrii care daca gandesc ca a fost premeditata lovitura, te elimina direct. Daca iti amintesti un meci Germania Franta, cand portarul neamt i-a scos 2 dinti unui atacant francez si l-a bagat in coma, in situatie unu la unu ca ultim aparator, iar arbitru nu a dat eliminare nu a dat cartonas galben, nici macar fault (penalty), nu a dat, considerand ca a fost faza de joc si ciocnire neintentionata.

fcotelulgalati
fcotelulgalati  •  03 Martie 2014, 20:37
Postat de mplttev pe 03 Martie 2014, 19:34

Nu a fost hentz, jucatorul vostru a cerut altceva.Convinge-te singur deruland faza pe site-ul Digi.

A fost hent in careu, m-am tot uitat la faza aia. Dar de Mutu ce zici, trebuia sa ia al doilea galben? A nu se intelege ca doar Petrolul ne-a furat. Cu Steaua a fost mult mai grav, Dima ne-a terminat. Cu Dinamo la fel, am vazut niste faze de cascadorii rasului. Mai ramane sa ne arda si Astra sa fie treaba completa.

mplttev
mplttev  •  03 Martie 2014, 19:34
Postat de fcotelulgalati pe 03 Martie 2014, 14:15

E greu de spus. Se puteau intampla multe. Petrolul ar fi fost disperata sa castige, s-ar fi aruncat in careu si ii puteam surprinde. Cu un penalty pentru noi ( a fost hent in careul petrolistilor) si cu un om in minus( Mutu trebuia eliminat), alta ar fi fost situatia.

Nu a fost hentz, jucatorul vostru a cerut altceva.Convinge-te singur deruland faza pe site-ul Digi.

Vezi toate comentariile (19)
Comentează