FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - DINAMO 1-1

VIDEO Viitorul lui Dinamo este gri » Dorinel Munteanu a debutat cu o remiză: 1-1 cu echipa lui Hagi

Alexe nu a mai reuşit să îşi ajute echipa în meciul cu Viitorul.
Alexe nu a mai reuşit să îşi ajute echipa în meciul cu Viitorul.

Articol de - Publicat duminica, 18 noiembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 18 noiembrie 2012 00:02

Puştii lui Hagi, pragmatici, au fost aproape de a da lovitura în faţa unui nume titrat al României. Dinamo, deşi cu o ploaie de ratări, a scos o remiză prin care a mai spălat ruşinea.

O jumătate de oră de tatonări şi de uşoară dominare, sterilă, a echipei mai experimentate, aseară, la Constanţa. Fără ocazii notabile, doar Bejan (16), respectiv Matei (20), apropiindu-se de poarta adversă. Şi-apoi a început balul!

Dinamo ar fi putut înscrie măcar o dată din oportunităţile create. Dănciulescu (31) are scuza că i-a sărit mingea chiar cînd să şuteze, altfel nu se înţelege cum a ratat din superpoziţie, de la patru metri! Apoi, Alexe (34) a reluat cu capul, mingea a lovit bara, şi a venit la Danciu-gol, care a oferit ratarea anului. Singur, cu toată poarta goală şi cu Vîtcă la pămînt, a reluat cu latul, tare, dar mult peste!!!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Nici Matei (36) n-a reuşit să-şi regleze mingea pentru şut, pentru ca apoi să-şi "regleze" prost piciorul, în propriul careu, şi să ofere Viitorului şansa de a deschide scorul. Pe care Nicolae Dică, acest coşmar al dinamoviştilor, probabil la prima ratare mare în faţa "cîinilor", n-a fructificat-o, trimiţînd mingea în bară de la punctul cu var.

Gol a la Hagi pentru Romario Benzar
Părea un preambul pentru fotbal adevărat şi în repriza secundă, însă jucătorii celor două echipe au cam făcut de ruşine numele lui Gică Hagi, respectiv Dorinel Munteanu. Ţucudean (67), intrat în locul ghinionistului serii, Dănciulescu, a înscris, dar golul său a fost anulat la semnalizarea la limită, dar corectă asistentului Nicoară.

Ce gol a la Hagi a reuşit Benzar! Romario, nume predestinat!, l-a surprins pînă şi pe "Regele" din tribună care-i explica acţionarului dinamovist Ionuţ Negoiţă cum stă treaba cu fotbalul care se joacă pe goluri, nu pe ratări. La Dinamo totul a mers prost, drept dovadă că Matei (72) n-a putut ajunge la centrarea lui Alexe.

Un moment de clarviziune, de calm, plus neatenţia lui Larie, şi Dinamo mai spală ruşinea, egalînd prin Issa Ba (78). Senegalezul a reuşit primul gol în tricoul "cîinilor" şi datorită inspiraţiei lui Dorinel, care l-a aruncat în luptă. Pînă la urmă, roş-albii au plecat cu un punct, prea puţin, totuşi prea mult la cum părea să joace echipa la un moment dat. Munteanu are mult de muncă, chiar peste ceea ce a fost la Galaţi.

"Dorinel e la început, are tot sprijinul nostru. Puteam obţine mai mult la Constanţa, dar o să muncim ca să reajungem în top. Eu cred că a fost gol valabil la Ţucudean" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"Nu pot să-i iau capul lui Dănciulescu pentru ratările alea! Trebuia să avem 2-0 sau 3-0 la pauză, dar mi-a plăcut atitudinea echipei. Vrem şi vom obţine mai mult" (Dorinel Munteanu, antrenor Dinamo)

"E primul meu gol în Liga 1, bine că a fost frumos şi mi-a ieşit într-un meci important. Steaua e mult peste Dinamo în acest moment. N-am nici un idol, nici măcar Romario" (Romario Benzar, mijlocaş Viitorul)

537889-viitorul-dinamo.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Penalty între prieteni
În minutul 37, Cosmin Matei l-a agăţat la marginea careului, în interiorul lui, pe Denis Alibec, iar "centralul" a arătat penalty. Chiar dacă dinamoviştii au protestat vehement, reluările TV arată că decizia arbitrului a fost corectă. Roş-albii au protestat afirmînd că mai era o minge în teren, oarecum în zona activă, concomitent cu faza faultului. Oricum, Dică a ratat lovitura de la 11 metri, trimiţînd balonul în bară. Matei şi Alibec sînt prieteni vechi, amîndoi jucînd pentru Farul Constanţa la juniori!

Ca un leu în cuşcă
La primul său meci ca antrenor al dinamoviştilor, Dorinel Munteanu s-a manifestat zgomotos în multe momente ale partidei. A protestat, a vociferat, a dat indicaţii, i-a şi certat pe unii jucători, l-a încurajat pe Dănciulescu după ratările de la finele primei părţi. La pauză le-a cerut jucătorilor lui să continue să atace, să nu fie timoraţi de trecerea timpului.

Bonetti n-a fost uitat
Suporterii dinamovişti, în număr de 200 la Constanţa, i-au rămas fideli în mare parte fostului tehnician, Dario Bonetti. Ultraşii au afişat un banner dedicat italianului, i-au şi scandat numele. În schimb, deşi au contestat sosirea lui Dorinel Munteanu, suporterii au evitat să-şi manifeste nemulţumirea faţă de noul antrenor.

Inbox
- Nica va lipsi etapa viitoare, cu Oţelul, din cauza cartonaşului galben primit aseară în minutul 17, al patrulea al sezonului.
- Constănţenii au dedicat ieri 9 bannere formaţiei-fanion a oraşului, Farul, care se zbate în liga secundă, fiind aproape de retrogradare în "C".
- Dănciulescu a început partida în spatele unicului vîrf, Alexe, veteranul "cîinilor" fiind preferat acolo, fiindcă Dorinel Munteanu a rămas fidel sistemului său preferat, 4-2-3-1.

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (176)
19821982
19821982  •  19 Noiembrie 2012, 00:48
Postat de picrobv pe 18 Noiembrie 2012, 16:10

este tipic romaneasca aceasta reactie...danciulescu ala care il criticati voi acuma v-a adus titluri cu care va mandriti iar pentru cei care au jucat fotbal doar la tastatura si in fata blocului si se gasesc sa aduca critici unor fotbalisti de talia lui danciulescu doar o vorba : rusinica

In primul rand sa stii ca nu mai stau in tara de ani buni,ani care te ajuta sa schimbi mentalitatea.daca citesti cu atentie ce am scris ai sa vezi ca spun doar ca trebuie inceput cu tucudean in locul lui danciulescu,fara sa zic nimic rau despre ultimul!nu e o rusine sa fi rezerva,iar danciu poate ajuta chiar daca e pe banca!citeste mai atent,chiar si de mai multe ori,pana intelegi;nici asta nu e o rusine;)

otelul_64
otelul_64  •  18 Noiembrie 2012, 20:34
Postat de alexzece pe 18 Noiembrie 2012, 16:30

Ce ironie,sa inteleg ca Galatiul este o metropola acum,nu?Daca si gunoiul ala de vagauna e oras...

dar ce e ma??e un oras mult mai curat decat multe ....si daca nu ar fi tiganii cred ca ar fi si mai frumos! daca ai fost doar pe centura galatiului e normal sa zici ca e urat dar na ....mult fraieri cred ca daca vad indicatorul unui oras cred ca l-au si vazut!!hai pa

titiduru22
titiduru22  •  18 Noiembrie 2012, 18:37
Postat de picrobv pe 18 Noiembrie 2012, 16:10

este tipic romaneasca aceasta reactie...danciulescu ala care il criticati voi acuma v-a adus titluri cu care va mandriti iar pentru cei care au jucat fotbal doar la tastatura si in fata blocului si se gasesc sa aduca critici unor fotbalisti de talia lui danciulescu doar o vorba : rusinica

Da ma dar totul are o limita si Danciulescu nu vrea s-o admita.E trist cand nu-ti dai seama ca esti penibil si esti ca o piatra de moara de piciorul echipei.Se aplica si-n cazul Melcului.Munteanu.

Vezi toate comentariile (176)
Comentează