FOTBAL  »  Superliga  »  BOTOŞANI - ASTRA 0-0

VIDEO Viktoria ZERO » Astra continuă să dezamăgească în campionat: doar egal la Botoșani, scor 0-0

Fulop nu a reuşit să impresioneze aseară aşa cum a făcut-o până acum
Fulop nu a reuşit să impresioneze aseară aşa cum a făcut-o până acum

Articol de - Publicat marti, 25 octombrie 2016 00:00

Astra nu a reuşit să lege victoria incredibilă de la Plzen cu jocul de campionat de la Botoşani şi continuă astfel drumul mediocru din campionat.

Victoria Astrei din Europa League în faţa celor de la Viktoria Plzen a uimit pe toată lumea, echipa giurgiuveană fiind considerată victimă sigură, mai ales după parcursul dezastruos din acest sezon de Liga 1.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Şumudică a stat într-un stres continuu în toată această perioadă, dar s-a relaxat odată cu victoria din Cehia, dar şi prin "terapia" discuţiilor cu Dinamo pentru banca tehnică încă patronată de Andone.

Umbra Astrei

Venită în Moldova fără Lovin, Daniel Niculae, Teixeira şi Boudjemaa, echipa giurgiuveană a început meciul puţin mai bine decât trupa lui Grozavu, dar nu a reuşit să ameninţe în vreun fel poarta adversă.

Astra a controlat jocul până la pauză, steril însă. Echipa experimentată, dar şi îmbătrânită a lui Şumudică începe să dea semne de oboseală cu jocuri în campionat şi în Europa, giurgiuvenii pierzându-şi din concentrare după jocul cu Plzen.

Dovadă stă acţiunea lui Budescu din minutul 71. Vedeta Astrei a scăpat bine în flancul drept, pe contraatac, dar deşi a fost singur pe o porţiune de 20 de  metri, acesta a irosit toată faza cu o centrare slabă, direct la picioarele stoperilor din careul moldav. Execuţia lui Budi a fost, practic, o încununare a evoluţiei şterse a echipei sale.

Stelistul Alibec nu a reuşit să aducă victoria, deşi a fost mai viu decât colegii săi, iar în minutul 90, lui Şumudică i-a trecut glonţul pe la ureche când Astafei a trimis mingea cu capul la câţiva centimetri de bară, după un corner.

Dacă mingea era pusă doi centimetri mai în stânga era gol, Lung fiind fără reacţie. Campionatul a ajuns la jumătate, iar Astra rămâne pe un mic loc 10, la 14 puncte de prima poziție, ocupată de Steaua.

Ce a zis Şumudică după meci:

  • "A existat un moment zero înainte de Plzen, am zis că facem un meci mare acolo şi l-am făcut. Şi la Botoşani am jucat bine, zic eu"
  • "Am avut un program foarte greu, întârzieri de şase-şapte ore ale avioanelor, după Plzen, ieri, ceaţă şi tot aşa. Nu e uşor, dar voi îndeplini obiectivul să ne calificăm şi la anul în cupele europene"
  • "Îl respect pe domnul Andone, nu e niciun duel, mă duc să îmi vând scump pielea, dacă mă bate, am tăria să dau mâna cu el. Nu am spus că am avut ofertă oficială de la Dinamo"
  • "Să nu mai zică domnul Andone că m-a făcut fotbalist că pot spune că l-am făcut şi eu antrenor, că am dat câteva goluri pentru el la Sportul"

"Uşor, uşor, ne revenim şi sperăm să ajungem pe primele locuri. Primul obiectiv e să ajungem în primele şase echipe şi să jucăm în play-off"
Constantin Budescu, mijlocaş Astra

"Per total sunt mulţumit de prima parte a sezonului, dar ca să fim o echipă bună trebuie să avem constanţă, lucru care ne-a lipsit. Mai avem de muncit"
Leo Grozavu, antrenor FC Botoşani

botosani astra 0 0

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (2)
ray51
ray51  •  25 Octombrie 2016, 11:44

Sunt convins ca Astra este concentrata la parcursul din Europa. Are 3 din 7 sanse de a fi prezenta in primavara. Cat despre Liga I va termina intre primele 6. Daca-si revine ... Niculaie, lucrurile se pot regla din mers.

celdintai
celdintai  •  25 Octombrie 2016, 10:10

va dati seama, ala a dat cu capul si mingea s-a dus la cativa cm de bara, de fapt daca o punea cu 2 cm mai in stanga era gol... acum ce sa inteleg cabara are 1 cm?

Vezi toate comentariile (2)
Comentează