FOTBAL  »  Superliga  »  FC BRAŞOV - STEAUA 1-2

VIDEO Vine săptămîna speranţelor! » Steaua s-a impus la Braşov şi rămîne în cărţi pentru titlu

7 ani trecuseră de la ultima victorie a Stelei la Braşov, obţinută pe 28 mai 2005, scor 1-0, gol Dorinel Munteanu, în penultima etapă a campionatului 2004-2005, la finalul căruia Steaua a luat titlul +1   FOTO
7 ani trecuseră de la ultima victorie a Stelei la Braşov, obţinută pe 28 mai 2005, scor 1-0, gol Dorinel Munteanu, în penultima etapă a campionatului 2004-2005, la finalul căruia Steaua a luat titlul

Articol de - Publicat luni, 14 mai 2012 00:00 / Actualizat luni, 14 mai 2012 00:31

Braşovului nu-i mai trebuiau punctele, Steaua le-a luat şi, cu ele, prelungeşte şi creşte mai tare suspansul ultimelor două etape, care decid un sezon întreg.

Două echipe oricum nespectaculoase n-au cum să joace frumos pe o asemenea vreme. Parcă special zilele însorite s-au oprit dintr-o dată şi în locul lor a apărut una friguroasă şi ploioasă, ca şi cum un regizor de teatru ar fi dictat şi vremea meciului. Steaua s-a adăpostit în 20 de minute din calea Braşovului, deja salvat de la retrogradare, cu două goluri din faze fixe.

VIDEO: Aici ai rezumatul!

E complicat să-ţi imaginezi cum altfel s-ar fi putut marca. Dar au fost un corner şi o lovitură de cap excelentă a lui Martinovici, stoperul care n-are loc pe postul lui, însă marchează mai des decît unii dintre atacanţi atunci cînd e folosit fundaş dreapta.

Nici un scouter nu l-ar remarca pe sîrbul care degajează fiecare minge pe care o prinde şi merge cam adus de spate. N-o avea mişcări de fotbalist, dar cumva, prezenţa lui la Steaua se simte tot mai des şi devine mai importantă.

După ce el a făcut 0-1, căpitanul Munteanu l-a tăvălit pe Rusescu, Raul s-a ridicat şi a transformat penalty-ul. "Băi băieţi, am dat bani pe bilete, mă!", se aud dezamăgirile tribunei.

Mai multă caterincă
Oamenii de pe stadion primiseră pelerine la intrare, însă vîntul oricum le aduce stropi peste feţe şi-i mai supăra şi echipa lor. Incapabilă să lege mai mult de două pase la rînd, formaţia lui Badea a fost totuşi readusă în joc de o gafă a lui Iliev, care a scăpat mingea şi l-a lăsat pe Moutinho să facă 1-2.

Braşovenii din tribune tot nu prea sperau, deşi abia începuse repriza a doua, aşa că au trecut la ironii. "Nea Gigi, ai noştri au numărat banii în pauză şi nu erau toţi!". Fiindcă patronul Stelei a rîs cu ei şi s-a fîţîit la "oficială" îmbrăcat în echipamentul Braşovului, spectatorii au continuat glumele, cînd Stoichiţă l-a ridicat de pe bancă pe Tatu: "Băi, nea Gigi ştie ce faci tu?".

Pe teren, trupa lui Badea a continuat să arate nehotărîtă sau neputincioasă. De fapt, şi una, şi alta. Iar Steaua a mai dat o bară, cu o "scăriţă" frumoasă a lui Tănase, şi a aşteptat să se termine odată meciul. Victoria doar o ţine optimistă. Dacă sezonul se va termina fericit sau trist se va şti peste o săptămînă.

"La pauză părea că vom cîştiga cu lejeritate, însă în Liga 1 se cîştigă cu mare greutate punctele. Poate e mai bine pentru noi că am suferit pe final, pentru că aşa rămînem în priză pentru derby-ul cu Dinamo" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Atenţie, Mioveni poate furniza marţi o surpriză de proporţii în faţa CFR-ului! Indiferent de rezultatul acestui joc, vineri seară voi fi pe Cluj Arena să văd meciul U Cluj - CFR" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Vrem să jucăm ultima etapă la Cluj cu titlul pe masă. Avem un moral fantastic pentru derby-ul cu Dinamo, pe care sigur îl vom cîştiga" (Vlad Chiricheş, fundaş Dinamo)

"N-are de ce să-mi pară rău că mi-am bătut fosta echipă deoarece Braşovul n-a retrogradat. Va fi primul meu Steaua - Dinamo ca jucător, ştiu ce înseamnă doar ca suporter al Stelei" (Alexandru Chipciu, mijlocaş Steaua)

"Vom bate Dinamo şi vom rămîne în lupta pentru titlu" (Raul Rusescu, atacant Steaua)

"Steaua şi Vaslui sînt echipele care au cele mai bune loturi din Liga 1 în acest moment" (Ionuţ Badea, antrenor FC Braşov)

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

A spart uşa de la vestiar
În primul minut de prelungiri, Stefan Nikolici a fost avertizat de Ovidiu Haţegan, lucru care îl va face să vadă din tribună derby-ul cu Dinamo pentru că a acumulat 4 "galbene". Atacantul muntenegrean a avut un acces de furie după meci, lovind tot ce i-a ieşit în cale pe tunel. Cînd a ajuns în faţa vestiarului, a spart uşa, dînd în aceasta cu pumnii şi cu picioarele.

Piţurcă, interzis!

Selecţionerul echipei naţionale, Victor Piţurcă, a vrut să fie prezent la meciul de ieri seară de la Braşov, dar nu a mai găsit nici un bilet disponibil. "Tichetele la tribuna oficială s-au epuizat în cîteva momente de la punerea acestora în vînzare, nu au existat altele", au spus oficiali ai clubului ardelean. Chiar dacă a jucat şi chiar antrenat în Ghencea, Piţurcă n-a avut loc pe lista oficială a steliştilor pentru acest joc, astfel că selecţionerul a văzut meciul de la televizor. (Iulian Cuibar)

"Nilă" şi "Cioară", out!
Fraţii Costea sînt tot mai aproape de o despărţire de Steaua la vară. Chiar dacă Gigi Becali a insistat ca Mihai să fie folosit titular în mai multe meciuri, aseară, la Braşov, nici unul dintre ei nu a fost oprit în lot. Stoichiţă a preferat să înceapă cu Bălan şi cu Rusescu în avanposturi, iar Tatu şi Nikolici au fost rezerve. În ultimele două etape, Florin a fost pe bancă, dar Mihai e la al treilea meci în care nu e oprit în lot. Steliştii susţin că Mihai Costea acuză de două săptămîni o accidentare. (Andrei Crăiţoiu)

"Blatiştilor"!
Suporterii "stegarilor" i-au acuzat pe elevii lui Ionuţ Badea că au vîndut meciul cu Steaua. Ei au început să scandeze împotriva favoriţilor încă din minutul 20, cînd scorul era 0-1. "Vă bateţi joc de noi, am dat banii pe bilete ca să vindeţi meciul, nesimţiţilor!", le-au strigat fanii. A fost huiduit şi Ionuţ Badea, iar MM Stoica şi Stoichiţă au fost ironizaţi: "Staţi, bă, calmi, că la blat nu se dau cartonaşe! Gata, vă ajunge, ne-aţi dat deja două!". (Andrei Crăiţoiu)

Gigi a preluat Braşovul!

Spectatorii prezenţi aseară pe arena de sub Tîmpa au avut surpriza să-l vadă pe Gigi Becali îmbrăcat cu o geacă avînd însemnele clubului gazdă (foto în galerie). Finanţatorul Stelei a apelat la bunăvoinţa braşovenilor întrucît venise destul de lejer îmbrăcat la stadion, unde a plouat din abundenţă şi au fost doar cîteva grade Celsius peste 0.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (159)
dani27
dani27  •  14 Mai 2012, 22:46

7 ani trecuseră de la ultima victorie a Stelei la Braşov, obţinută pe 28 mai 2005, scor 1-0, gol Dorinel Munteanu, în penultima etapă a campionatului ...SI MAI TRECEAU 10 DACA NU ERA BLAT.AM STAT IN PLOAIE MERCENARILOR.SA VA FIE RUSINE

lucianfocus
lucianfocus  •  14 Mai 2012, 17:20

unde s-a impus steaua zevzecilor? s-a impus jijinho >"atacantul -antrenor -patron"< cu baxu de valize dupa el...blatuitorul no1 !!!!

popgelu2
popgelu2  •  14 Mai 2012, 17:07

vine saptamina valizelor asa trebuia titlu ba ziarist fomist ,

Vezi toate comentariile (159)
Comentează