FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID

Vieri vrea în Giuleşti!

Articol de - Publicat duminica, 18 mai 2008 00:00

Atacantul Fiorentinei le-a fost propus rapidiştilor, care-l pot lua liber de contract.

Rapid are ocazia să transfere cel mai important nume ve­nit vreodată în Liga I, Chris­tian Vieri Nu e glumă, vîrful care a făcut istorie la Juventus, Atletico, Lazio sau Inter devine liber de con­tract vara aceasta şi a fost propus în Giuleşti. Condiţia esenţială ar fi ca Alberto Malesani să preia con­ducerea tehnică a alb-vişiniilor.

Salariu de un milion de euro
Antrenorul italian e cel care i-a informat pe giuleşteni de posibili­tat­ea achiziţionării lui Vieri, dar afa­cerea ar fi intermediată de Adrian Mutu, coleg cu “Bobo” la Fiorentina şi prieten cu Malesani de pe vremea cînd au colaborat la Verona. Ca să-l aducă pe Vieri, Rapid ar trebui să-i achite cel mai mare salariu din istoria Ligii I, un milion de euro pe sezon Asta în condiţiile în care fotbalistul cîştigă tot atît la Fiorentina.

Oficialii din Grant sînt tentaţi de transfer, în primul rînd, datorită loviturii de imagine pe care ar reprezenta-o venirea lui Vieri în România, dar şansele realizării ei depind de tratativele dintre Rapid şi Bölöni. Dacă Loţi refuză definitiv, s-ar deschide porţile pentru Male­sani şi, implicit, pentru “Bobo”. Fostul internaţional italian a înscris de şase ori în acest sezon din Serie A, în 26 de apariţii pentru for­maţia lui Adrian Mutu, dar a şi ratat penalty-ul decisiv contra lui Rangers , iar violeţii au irosit astfel şansa de a juca finala Cupei UEFA.

Florin Manea l-a propus
Cum au ajuns CV-urile lui Malesani şi Vieri pe masa lui Copos? Impre­sa­rul Florin Manea a inter­me­diat dis­cu­ţiile dintre rapi­dişti şi ita­lieni . Agentul e fiul lui Nicolae Manea, direc­to­rul tehnic din Giu­leşti, şi i-a pre­zen­tat lui Copos zilele trecute con­di­ţiile în ca­re Ma­­le­sani şi Vieri pot ajun­ge în Liga I.

Cel mai bătrÎn
Vieri, 35 de ani în iulie, ar fi cel mai în vîrstă dintre jucătorii Rapidului, urmat de Dănuţ Perjă, mai tînăr cu un an şi patru luni. Giuleştenii s-au dispensat acum o săptămînă de Phillipe Leonard (34 de ani şi cinci luni) tocmai din cauza vîrstei înaintate a belgianului.

Carte de vizită

Christian Vieri
S-a născut la Bologna, pe 12 iulie 1973

A schimbat pînă acum 13 echipe: Prato, Torino, Pisa, Ravenna, Venezia, Atalanta, Juventus, Atletico Madrid, Lazio, Inter, AC Milan, Monaco, Fiorentina

23 de goluri în 49 de partide disputate pentru “naţionala” Italiei

Golgeterul Spaniei în 1998, cu 24 de goluri în 24 de meciuri pentru Atletico Madrid

În 1999, a fost transferat de Inter Milano pentru 45 de milioane de euro, cea mai mare sumă plătită pentru un jucător, la acea vreme. A marcat 103 goluri în 143 de meciuri jucate pentru actuala echipă a lui Chivu!

În august 2006, Vieri a semnat cu Atalanta un contract pe salariul mi­nim din Serie A, 1.500 de euro pe lună.

Acordul conţinea însă un bonus ori­ginal: 100.000 de euro pentru fiecare gol marcat! Atacantul a punctat numai de două ori în şapte meciuri.

Iată un gol senzaţional marcat de Vieri în tricoul Atalantei, într-un meci cu Siena

200 de mii de euro e salariul maxim în Giuleşti şi-i aparţine lui Boya

5 concurenţi ar avea Vieri pentru un loc în atacul Rapidului: Pierre Boya, Joao Paulo, Ranko Despotovici, Lucian Burdujan şi Mugurel Buga

20 de milioane de euro e bugetul anunţat de Taher pentru Rapid în sezonul viitor

7 fotbalişti străini sînt acum în lotul Rapidului: doi brazilieni, doi portughezi, un sîrb, un camerunez şi un muntenegrean

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (54)
 •  21 Mai 2008, 13:02

15-05,05:56 PM . Sydney FC are maybe looking at geting christian vieri as another marquee player if Dwight Yorke does not come back down after Pierre Littbarski has been sacked by Sydney after the world cup... C.Vieri's close mate and Marconi chairman Labozzetta said that Vieri would welcome move back home to sydney but only if the price is right... Anthony La Paglia will be the man to cash in on Vieri move to Sydney. How exciting would it be to have a player like Vieri here in Sydney?

 •  20 Mai 2008, 02:49

Dca era asta macar acum 3-4 ani...

 •  19 Mai 2008, 10:56

are 35 de ani!!! ce sa mai faceti cu el? rapidul ar fi fraierit si furat de bani, daca ar accepta.

Vezi toate comentariile (54)
Comentează