FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL

Viitorul 2.0 » Trupa lui Hagi e singura din prima divizie care are o medie de două goluri marcate pe meci

Experienţa croatului Aganovici, 28 de ani, combinată cu tinereţea lui Florin Tănase, 20 de ani, a produs un mix de valoare şi goluri pentru Viitorul
Experienţa croatului Aganovici, 28 de ani, combinată cu tinereţea lui Florin Tănase, 20 de ani, a produs un mix de valoare şi goluri pentru Viitorul

Articol de - Publicat luni, 07 decembrie 2015 00:00

Gruparea antrenată de "Rege" a înscris 42 de goluri în cele 21 de etape scurse pînă acum.

"Din acest moment vă anunţ, aşa cum am făcut-o şi în faţa jucătorilor în vestiar, că Viitorul se va bate pentru cîştigarea campionatului!".

Declaraţia îi aparţine lui Gică Hagi şi a fost făcută după succesul de sîmbătă, 2-1 la Timişoara, victorie ce îi garantează "Regelui", în proporţie de 99%, prezenţa în play-off.

Pînă la primul loc în clasament, Viitorul are primul loc antamat într-un alt top. Cel al golurilor marcate. E singura formație care a reuşit să atingă nivelul de două reuşite pe meci: 42 de goluri în 21 de etape!

Dacă în România nu există nimeni care să ţină pasul, Viitorul are parte de o companie selectă în campionatele puternice din Occident, unde doar nume mari şi foarte mari au în acest sezon o medie de cel puţin două goluri marcate pe meci:

Echipa Medie de goluri marcate
Bayern 2,86
Dortmund 2,80
Barcelona 2,40
PSG 2,35
Real Madrid 2,3

Randamentul în ofensivă al dobrogenilor a fost constant bun pe tot parcursul campionatului din moment ce în nu mai puţin de două treimi din partide, adică în 14 din 21, formaţia antrenată de Hagi a înscris cel puţin cîte două goluri.

În plus, ultimele două luni au fost de-a dreptul formidabile din acest punct de vedere: în 8 etape s-au marcat 21 de goluri. Adică o medie de aproape 3 goluri pe meci. Şi printre adversare s-au numărat CFR, Dinamo, Astra, ASA și Craiova!

3 jucători în top 10

O dovadă a faptului că din punct de vedere ofensiv Viitorul face legea în acest campionat e actualul clasament al golgeterilor. Trupa lui Hagi e singura care are între primii 10 marcatori nu mai puţin de 3 fotbalişti. E vorba despre Florin Tănase, 8 reuşite, Aganovici şi Cernat, ambii cîte 7. Cei 3 fotbalişti l-au costat pe Hagi zero euro!

60%din jucătorii de cîmp folosiţi de Hagi în acest campionat, adică 12 din 20, au înscris cel puţin o dată

3 echipeau scăpat fără gol primit de la Viitorul în acest campionat: Steaua, Pandurii şi CSMS Iaşi

Victimele preferate în acest sezon

Adversar Goluri marcate de Viitorul
Dinamo 6
CSU Craiova 6
ACS Poli 6
FC Botoşani 5
Chiajna 5

 

Dinamo e condamnată la retrogradare! Nici victoria cu UTA nu îi asigură barajul » Toate CALCULELE: de ce rezultate indirecte au nevoie „câinii”

În 1987 termina în fața lui Hagi în cursa pentru Balonul de Aur, acum e agent imobiliar » Și-a schimbat și look-ul: „Samuraiul a plecat în vacanță!”


Comentarii (1)
mariuss72
mariuss72  •  07 Decembrie 2015, 09:40

Si cea care a primit cele mai multe 11m, mai ales in momente cheie ale meciurilor, spuneti si asta daca tot faceti o statistica. Sa avem grija sa nu deranjam rejili, sa vorbim cu totii in soapta.

Vezi toate comentariile (1)
Comentează