FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CFR CLUJ

VIITORUL - CFR CLUJ 1-1. Dan Petrescu face încă un pas greșit în Liga 1! Cum arată ACUM clasamentul

VIITORUL - CFR CLUJ, etapa #6 din Liga 1, Live pe GSP.ro
VIITORUL - CFR CLUJ, etapa #6 din Liga 1, Live pe GSP.ro

Articol de - Publicat duminica, 04 octombrie 2020 09:33 / Actualizat duminica, 04 octombrie 2020 23:40

Viitorul și CFR Cluj au remizat, scor 1-1, în runda cu numărul 6 din Liga 1. Liderul CS Universitatea Craiova e în acest moment la 6 puncte distanță de campioană și de FCSB.

Vezi AICI programul și rezultatele etapei #6 din Liga 1

CRONICĂ la Viitorul - CFR Cluj 1-1: O remiză bârsană!

Viitorul a marcat la singura acțiune în terenul advers din prima repriză, a fost iertată de un penalty la hențul lui De Nooijer, dar penalizată de același arbitru confuz, care le-a oferit cu multă ușurință un 11 metri clujenilor.

Viitorul nu poate fi KuPS Kuopio indiferent ce prim "11" alcătuiești, chiar și la întâmplare, din lotul pe care îl are clubul lui Hagi. Așa că pentru CFR, o deplasare la Ovidiu e infinit mai dificilă decât un play-off de Europa League, cu o miză de peste 5 milioane de euro. E ciudat totuși ce se petrece la Viitorul. Dacă echipa a ajuns să aibă în echipa de start un singur jucător eligibil pentru U21 în plus față de câți are Dan Petrescu, un vehement contestatar al regulii, atunci chiar că această lege a FRF începe să rămână fără adepți.

Superfază la gol, Camora depășit

CFR e agresivă, face presing sus, aproape că nu o lasă pe Viitorul să iasă din primii 20-25 de metri. Totuși, această echipă a fost antrenată de Hagi și acum are pe bancă un tehnician care vine din țara care a inventat tiki-taka. Și la o astfel de fază, cu o posesie progresivă fantastică, s-a marcat singurul gol. Luckassen l-a dominat în duelul aerian pe Camora și l-a învins pe Bălgrădean. Nu doar că a fost singurul șut pe poartă al gazdelor din prima repriză, dar a fost cam și singura dată când constănțenii au călcat prin careul oaspeților.

Ocazii mari CFR

S-a jucat, practic, doar spre buturile lui Cojocaru. Însă fie imprecizia lui Pereira și Rondon, fie neatenția arbitrului, care a refuzat un penalty clar CFR-ului, au făcut ca scorul la pauză să fie 1-0. Văzând tabela, Viitorul are de ce să fie mulțumită. Privindu-l pe Hagi, cum gesticula și încerca să-și conducă echipa din înaltul lojei și din spatele geamurilor și al măștii anti-coronavirus, realizezi că echipa lui a suferit teribil 45 de minute!

De la cabine s-au întors aceleași echipe. Dar și același arbitru extrem de confuz, care probabil a fost anunțat în pauză că a avut o eroare contra CFR-ului. Și și-a zis să se revanșeze repede cu un penalty amuzant acordat oaspeților, din care Deac a restabilit egalitatea. Ritmul e mult sub nivelul din prima parte. CFR e tot în atac, Viitorul e tot mai neputincioasă. Și se strânge în jurul propriului careu. Pentru a apăra un punct care pare mult prea valoros în raport cu jocul modest pe care echipa lui Barrera l-a făcut în această seară. 

CFR merita un penalty! Și a primit unul gratuit!

În finalul primei reprize, campioana a fost dezavantajată de brigada de arbitri. La o centrare în careul gazdelor, De Nooijer a respins mingea cu cotul, după care Rondon a tras peste poartă. "Centralul" Marcel Bârsan n-a observat hențul comis de fundașul stânga olandez și a lăsat jocul să continue, deși decizia corectă ar fi fost acordarea unei lovituri de pedeapsă pentru CFR. Dan Petrescu a protestat vehement după acest moment, iar Bârsan i-a arătat cartonașul galben. În schimb, penalty-ul acordat CFR-ului, în minutul 54, la duelul dintre Ghiță și Rondon, a fost unul acordat cu multă ușurință.

CFR Cluj rămâne pe locul 3 în clasament, cu 12 puncte strânse în primele 6 etape. CS Universitatea Craiova, cu victorii pe linie, se distanțează pentru moment. Viitorul începe să strângă puncte în drumul către play-off. A ajuns în acest moment la 6 și ocupă locul 13.

Clasament Liga 1: 

FINAL » Viitorul - CFR Cluj 1-1

  • Au marcat: Lukassen 7 / C. Deac 54 (pen.)

Viitorul - CFR Cluj » Echipe de start

Viitorul: V. Cojocaru - Șt. Boboc, Mladen, V. Ghiță, De Nooijer - R. Benzar, Gaztanaga, C. Matei - G. Iancu, Luckassen, Al. Mățan 
Rezerve: Căbuz, Dobrosavlevici, Castaneda, G. Ganea, Casap, A. Ciobanu, Ad. Stoian, Dussaut
Antrenor: Ruben Barrera 

CFR Cluj: Bălgrădean - Cr. Manea, A. Burcă, Cestor, Camora - Itu, Bordeianu, C. Deac - Pereira, Omrani, V. Costache 
Rezerve: Sandomierski - D. Ciobotariu, Ov. Hoban, Djokovic, Chipciu, A. Păun, Petrila, Vojtus, Rondon Antrenor: Dan Petrescu

Stadion: „Academia Gheorghe Hagi” (Ovidiu)
Arbitru: Marcel Bîrsan. Asistenți: Mircea Orbuleț, Valentin Avram

Citește mai multe știri din Liga 1:

Mesaj de la UEFA înainte de Derby de România: „Nu știu dacă FCSB e Steaua!”

Puțini au reușit asta în fața lui Gigi Becali » „Câinii” se prezintă la derby-ul de diseară cu un as în mânecă!

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
ionica007
ionica007  •  05 Octombrie 2020, 07:42

Franarii au mai avut un penalty neacordat... Acelasi De Nooijer fault clar in careu la Costache...

bigd
bigd  •  05 Octombrie 2020, 05:14
Postat de Silvio pe 04 Octombrie 2020, 23:56

A fost o duminica superba, un adevarat deliciu sa citesti comentariile catzelusilor frustrati pe retelele de socializare! Daca n-ar fi atatia hateri frustrati, de cine am mai rade noi??? Mai zicea unu,altu, ca acea minge respinsa de Vlad la lovitura de cap a lui Fabbrini ar fi depasit linia portii! Ce ma??? Cum??? Alta 'furaciune'! =))))))))))))

Nu inteleg frustrarea lor. Au pierdut in fata “ unei echipe fara palmares, stadion, fani...bla,bla”. I-a durut in cot ca aia de la csa le-au batut echipa a2a:))))

ciollo
ciollo  •  05 Octombrie 2020, 01:48
Postat de bulan pe 05 Octombrie 2020, 00:50

Otomanii nu furau. Ne faceau un cadou acceptand tribut. Puteau sa ne islamizeze sau sa sa comita genocid, pentru ca atunci nu exista conventia de la Geneva. Iar noi nu aveam ce ne trebuie nici atunci, ca sa ii invingem in lupta dreapta.

La fel ca si otomanii, nici cele doua echipe staliniste nu furau; nici jucatorii celorlalte echipe si nici punctele cu ajutorul arbitrilor. Ei faceau cadouri. Puteau sa retrogradeze orice echipa care nu le oferea punctele sau sa blocheze cariera oricarui jucator care refuza sa joace la\pentru ele... Nici ele\ei nu aveau ce le trebuie sa invinga in lupta dreapta.

Vezi toate comentariile (47)
Comentează