FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vine Viitorul Moldovei » Botoșani, la fel ca echipa lui Hagi: Steaua îi bate pe unde îi prinde

Articol de - Publicat sambata, 26 noiembrie 2016 00:00

Botoșani e un caz asemănător clubului pe care-l conduce Hagi: un fel de ”satelit” pe care Steaua îl bate de câte ori îl prinde.

Steaua ar trebui să aibă un meci ușor duminică. Pentru că la București vine FC Botoșani, unul dintre adversarii favoriți ai roș-albaștrilor. Moldovenii n-au luat nici măcar un punct din duelurile cu steliștii din 2013 încoace, de când au urcat în prima ligă!

Cumințenia din Moldova

Au existat 7 dueluri directe în campionat, toate cu bucureștenii învingători. Plus un joc în Cupa Ligii, în acest sezon, 2-0 pentru Steaua la Botoșani. O tradiție în baza căreia echipa lui Reghecampf ar trebui să bifeze trei puncte facile.

Rezultatul cel mai des întâlnit, 2-0 pentru vicecampioana din acest moment, e un "clasic" din era Cooperativei, în care Bistrița și Ceahlăul împărțeau punctele câștigând, de cele mai multe ori, fiecare la ea acasă cu o diferență de două goluri, 2-0 sau 3-1.

Un asemenea scor s-a înregistrat și în mai 2015, 2-0 pentru Steaua pe Arena Națională, o victorie care i-a apropiat pe bucureșteni de titlu, într-un moment în care concurau cu ASA pentru "coroană".

Formația pregătită în acel moment de Costel Gâlcă a avut parte de un episod complicat, eliminarea lui Bourceanu, însă moldovenii nu s-au apropiat de poartă nici în superioritate numerică! Au șocat mai ales când au încheiat un contraatac cu șut de la centrul terenului!

Leo are coșmaruri cu Steaua

Un ex-dinamovist, fundașul stânga Mușat, admite că botoșănenii se blochează când văd roșu și albastru în față: "E cazul să stopăm această serie neagră din duelurile cu Steaua. Probabil că a apărut și un blocaj, după atâtea eșecuri. Explicații s-ar putea găsi multe".

Majoritatea înfrângerilor moldovenilor s-au bifat și cu un antrenor dinamovist. Leo Grozavu a jucat la Dinamo, ca libero, la începutul anilor '90, într-un cuplu cu Mihali în centrul defensivei.

Grozavu, care a trecut pe urmă la Ceahlăul, are un palmares dezastruos cu Steaua și ca jucător, și ca antrenor. Ca fotbalist, două egaluri și 6 înfrângeri. De când a devenit tehnician a avut șase partide și le-a pierdut pe toate!

10puncte a pierdut Steaua acasă în acest sezon, din remize cu Dinamo și cu Iași plus înfrângeri cu CFR Cluj și cu Gaz Metan

Cum au câștigat roș-albaștrii non-stop

  • Sezonul 2013-2014: Botoșani-Steaua 1-2, Steaua-Botoșani 4-0
  • Sezonul 2014-2015: Botoșani-Steaua 0-2, Steaua-Botoșani 2-0
  • Sezonul 2015-2016: Botoșani-Steaua 0-1, Steaua-Botoșani 5-3
  • Sezonul 2016-2017: Botoșani-Steaua 0-2
  • Cupa Ligii, 2016: Botoșani-Steaua 0-2

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (33)
ingineru07
ingineru07  •  26 Noiembrie 2016, 15:18
Postat de nebraska pe 26 Noiembrie 2016, 10:06

:))))))))))))))))) Altul iesit de cine stie unde....atelierul de clone fcsbuste lucreaza la greu.

paranoia se numeste aceasta boala tinere...apare de niciunde si traiesti cu impresia ca toti cei din jurul tau comploteaza impotriva ta....v-ar steaua al draq

danut1971
danut1971  •  26 Noiembrie 2016, 15:04

botosani este echipa de casa a fcsbmu asa ca fcsb va castiga fara probleme in noul blat

ando89
ando89  •  26 Noiembrie 2016, 14:46
Postat de observator_federal pe 26 Noiembrie 2016, 13:59

Daca e sa fim obiectivi, FCSB nu mai este "mult peste" nici contra Mioveniului... A pus Reghe (sau Gigi?) la punct un sistem de joc atat de placut si eficient in acelasi timp incat o sa inceapa iar lumea sa umple stadioanele ca sa vada "cum ii batem pe FCSB"... Doar Nita si "cavalerii fluierului" ce mai reusesc sa mentina echipa lui Gigi in pozitia artificiala de lider. Probabil botosanenii nu-si propun in niciun fel sa-si depaseasca conditia iar Leo Grozavu are pregatit deja borcanul de muraturi... FCSB se va distanta la 6 puncte de Craiova si isi va consolida capitalul de simpatie din partea amatorilor de fotbal. De vazut ce noi formule de joc, castigatoare, vor mai experimenta FCSBistii.

În mod normal, raportat la investițiile făcute de zgarciobul megaloman, Steaua ar trebui sa aibă cea mai bună echipă din România acum. Noroc ca aduce doar ce vede el înainte și antrenează tot el. Dinamo ar trebui să fie celalalt pol de putere. Chiar dacă n-au bani, au reușit să iasă din insolvență și au reușit sa atragă jucători gratis datorită palmaresului și speranței acestora că lucrurile vor merge mai bine în viitor. CFR are scouteri pricepuți și au adus jucători ieftini ce spera să ajungă apoi la mai bine și fac față cu brio în liga 1. În CV le va scrie că vin de la o echipa ce a câștigat în ultimul deceniu de trei ori campionatul și a făcut 10 puncte într-o grupă de UCL. Craiova nu are probleme financiare și asta atrage jucătorii. La Viitorul magnetul este numele Hagi pentru tineri. În rest toți o apă și un pământ.

Vezi toate comentariile (33)
Comentează