FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

Vinovaţii ajung la Dinamo II! Veteranii echipei sînt acuzaţi de conducere că au iscat revolta din cantonament

Dănciulescu și Munteanu se află printre jucătorii care au restanțe salariale.
Dănciulescu și Munteanu se află printre jucătorii care au restanțe salariale.

Articol de GSP - Publicat vineri, 15 februarie 2013 00:00 / Actualizat joi, 14 februarie 2013 23:24

Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu şi Dragoş Grigore sînt fotbaliştii pe care şefii îi consideră vinovaţi pentru revoluţia din Spania. Ei ar putea fi retrogradaţi la echipa a doua.

Dinamoviştii s-au întors la Bucureşti aseară, tîrziu, la ora 23:00, dar minivacanţa de trei zile pe care le-a promis-o Cornel Ţălnar se anunţă una tensionată. Revolta iscată miercuri, cînd fotbaliştii au refuzat să dispute partida de verificare cu Real Balompedica, dar şi să se antreneze, a generat un conflict în toată regula între vestiar şi conducere. Imediat, şefii au pornit ancheta:

1. Le-au solicitat lui Cornel Ţălnar şi lui Adrian Alexandrescu, directorul de relaţii internaţionale al clubului, rapoarte cu privire la evenimentele petrecute în ziua de miercuri. Mărturiile celor doi au fost unele menite să-i salveze pe fotbalişti: "Toţi jucătorii au fost de acord să facă revoltă, nu a pornit nimeni vreo revoltă". Şefii au continuat însă ancheta şi au ajuns la concluzia că răspunzători pentru răzmeriţă au fost veteranii echipei: Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu şi Dragoş Grigore, iar restul fotbaliştilor doar au aprobat propunerea acestora.

2. Conducerea este hotărîtă ca actele de indisciplină să nu rămînă fără urmări. "Unii dintre capii revoltei vor ajunge la echipa a doua, o să vedeţi! Asta va fi pedeapsa, plus amenzi usturătoare", au spus ieri oficialii "cîinilor". Astfel că, de luni, Cătălin Munteanu, Ionel Dănciulescu şi Dragoş Grigore s-ar putea antrena alături de copiii de la echipa secundă!

3. Acest scandal a venit ca o mănuşă pentru conducători, care oricum voiau să diminueze contractele jucătorilor: "Amenzile vor merge pînă la 25% din contracte. Scrie clar în Regulamentul de Ordine Interioară că abaterile de desconsiderare a adversarului şi defăimarea clubului, adică exact ce au făcut ei, sînt aspru sancţionate".

Ameninţă cu memorii
Dacă pînă acum fotbaliştii nu şi-au depus memorii pentru a deveni jucători liberi, întrucît au înţeles situaţia grea prin care trece clubul, dar şi pentru că agenţii Ioan şi Victor Becali au insistat să nu o facă, de acum lucrurile vor sta altfel.

Azi se împlinesc trei luni de cînd jucătorii nu au mai fost plătiţi, iar aceştia sînt hotărîţi să depună memorii la LPF în cazul în care clubul va decide să-i amendeze! Ca să primească licenţa pentru sezonul următor, şefii trebuie să le achite fotbaliştilor două salarii, mai exact cele pe noiembrie şi decembrie.

De ce s-au supărat?
Jucătorii susţin că tot scandalul a plecat de la faptul că acţionarii au promis, de-a lungul timpului, că vor rezolva problemele financiare, lucru care nu s-a întîmplat. "Ni s-a spus că vom primi banii şi pe luna noiembrie pînă pe 10 februarie, însă, ca şi în alte dăţi, am rămas cu promisiunile. Unii dintre noi, adică aceia care au salarii mai mici, au încasat banii inclusiv pe decembrie, or nu e corect!", au zis fotbaliştii.

"Mîine le voi plăti jucătorilor partea mea pe luna noiembrie. Le promit că eu voi achita ce am promis" (Ionuţ Negoiţă, acţionar Dinamo)

"N-a fost chiar o grevă, ne-am antrenat normal ieri dimineaţă, dar nu s-a mai disputat meciul de miercuri seară. Sper să se rezolve problemele cît mai repede" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Pentru ca Dinamo să poată lua licenţa trebuie să nu aibă datorii către jucători, dar nici către stat, pînă la 31 decembrie 2012" (Viorel Duru, şeful Comisiei de Licenţiere FRF)

"Foarte bine că fac grevă! Pînă la urmă, asta este meseria lor şi trebuie să fie plătiţi indiferent dacă sînt sau nu rezultate" (Gabriel Torje, mijlocaş Granada)

559071-dinamovisti.jpg

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
dog_one
dog_one  •  15 Februarie 2013, 18:07

EU SUNT CONTRA LUI BADEA DAR SI DANCIU SI MUNTEANU NU AU CE MAI FACE LA DINAMO! ECHIPA TREBUIE INTINERITA SA AVEM SANSE LA TITLU DIN VARA.

gymd
gymd  •  15 Februarie 2013, 16:14

Lasa ca trece 5teOAIA si de finala europa league :)))))))))))))))))))))))))) voi sunteti singurii din lume care in fiecare an luati cate 5 boabe de la vreo anonima :))))))))))))))))))) voi nici in cupa danone nu ajungeti mai aratare in plic :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

gymd
gymd  •  15 Februarie 2013, 16:06

afara cu gloabele: munteanu, danciulescu, grigore, rus,stratila, daca vor pleca astea, promit ca ma imbat o saptamana

Vezi toate comentariile (26)
Comentează