FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Vînzarea lui Traore a schimbat strategia campioanei

CFR CLUJ - FK SARAJEVO, 2-1, Europa League, sezon 2009-2010
CFR CLUJ - FK SARAJEVO, 2-1, Europa League, sezon 2009-2010

Articol de GSP - Publicat marti, 22 februarie 2011 00:00 / Actualizat marti, 22 februarie 2011 15:37

După ce a investit 90 de milioane de euro în club, din care peste 45 de milioane în jucători, CFR Cluj se orientează spre fotbalişti tineri


Transferul lui Traore la Krasnodar a schimbat politica feroviarilor. Adus cu 100.000 de euro şi cedat pentru 4 milioane, atacantul ivorian a fost cea mai bună afacere realizată vreodată de CFR. Clujenii vor să repete isprava, mizînd mai mult pe tineri, fie că aceştia provin sau nu din propria pepinieră.

Noile vedete: Tiut, Negruţ, Mocan, Păun şi Buş
Cinci tineri jucători au fost cooptaţi deja în lotul primei echipe, cu care au şi efectuat pregătirea de iarnă. Portarul Călin Tiut (19 ani), mijlocaşii Sergiu Negruţ (17 ani) şi Adrian Păun (15 ani) şi atacantul Sergiu Buş (18 ani) sînt primele nume propuse de feroviari, toate din pepiniera proprie. "Ni s-a reproşat în mai multe rînduri, şi pe bună dreptate, că promovăm prea puţini tineri. Însă am început să o facem", a declarat preşedintele feroviarilor, Iuliu Mureşan, în emisiunea "Ora de Sport", difuzată de televiziunea locală NCN.
Din 2001, cînd a preluat clubul, Arpad Paszkany a investit în club peste 90 de milioane de euro, jumătate din această sumă mergînd pe jucători.

Eşecul Digbeu
Un alt ivorian pe care CFR Cluj l-a avut în mînă, alături de Traore, mijlocaşul Dodo Digbeu (20 de ani), a fost lăsat, inexplicabil, să plece. Jucătorul a fost împrumutat la UTA în urmă cu un an, a făcut senzaţie în turul campionatului 2009 - 2010, apoi a fost rechemat la CFR. N-a prins lotul şi a părăsit România. După un an în care n-a jucat fotbal, Digbeu s-a întors la UTA, marcînd două goluri în ultimele amicale. "Vreau să arăt ce pot, chiar dacă nu am mai jucat de ceva vreme", a spus ivorianul.

2 titluri de campioană a obţinut CFR Cluj anul trecut, la seniori şi la "pitici", grupa de vîrstă 2002 cîştigînd cu 3-0 finala jucată în decembrie împotriva lui SC Vaslui

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (5)
alpin
alpin  •  24 Februarie 2011, 15:32

Aici s-a investit cea mai mare suma din Romania! Precizare: s-a INVESTIT, nu s-a imprumutat clubul cu dobanzi camataresti, cum fac Steaua sau Dinamo!!! Ce club are stadion ca CFR Cluj? Ce club are lot ca CFR Cluj?? Ce club are juniori ca CFR Cluj???

fotbalfan
fotbalfan  •  22 Februarie 2011, 19:25
Postat de popescu_petre007 pe 22 Februarie 2011, 14:55

unde pot prinde si eu postul NCN?

incearca pe ncnpunctro . e un post local. despre juniori: sa-i vedem jucand prima data si comentam pe urma. ca se incearca e clar. anul trecut cfr a avut 3 echipe de juniori in finalele nationale, cea mai talentata fiind grupa 2002 :) numai pe astia trebuie sa-i mai asteptam ceva vreme.

gazistu
gazistu  •  22 Februarie 2011, 14:57

africa ramane o piata ieftina si destul de buna.

Vezi toate comentariile (5)
Comentează