FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Vrea un colos din Bundesliga! » După Rocha, Reghecampf aduce un alt atacant străin

Adam Nemec are doar două selecţii la naţionala ţării sale
Adam Nemec are doar două selecţii la naţionala ţării sale

Articol de - Publicat miercuri, 23 mai 2012 00:00 / Actualizat miercuri, 23 mai 2012 00:33

Adam Nemec, un vîrf de 1,90 metri şi de 26 de ani, care a jucat la Kaiserslautern timp de 3 ani şi care e liber de contract, e dorit de noul antrenor al Stelei.

Rocha a fost primul transfer făcut la solicitarea exclusivă a lui Reghecampf, însă noul antrenor al Stelei nu se opreşte aici şi continuă să-şi dorească fotbalişti importanţi în atac. Următorul nume pe care tehnicianul e foarte aproape să-l aducă în Ghencea e al unui fotbalist care a evoluat în Bundesliga.

A ajutat-o pe Kaiserslautern să promoveze
Numele său: Adam Nemec. Un vîrf slovac masiv, care măsoară 1,90 metri şi care a jucat în perioada 2009-2012 la Kaiserslautern şi în Bundesliga, şi în liga a doua. În chiar primul sezon acolo a fost unul dintre jucătorii importanţi cu care Kaiserslautern a reuşit promovarea. A jucat 33 de meciuri, dintre care 30 titular şi a înscris 5 goluri.

A marcat în Bundelisga şi în tur
Chiar şi în acest sezon a jucat în Bundesliga. În tur a evoluat 4 etape, împotriva lui Bayer Leverkusen, Nurnberg, Borussia Dortmund şi Hannover, în acest ultim meci reuşind cel din urmă gol al său pentru Kaiserslautern. În ianuarie a ajuns la un acord pentru a rupe contractul cu 6 luni înainte de scadenţă şi, deşi a fost dorit de Reghecampf la Chiajna, a optat pentru un contract scurt cu Ingolstadt, în liga a II-a din Germania.

Steaua, rampă pentru reîntoarcerea la "naţională"
Reghecampf l-a căutat din nou acum şi i-a propus să vină sub comanda lui la Steaua, iar Nemec şi agentul său s-au arătat încîntaţi de propunerea de a ajunge la o echipă cu nume. Cum Nemec s-a aflat pînă anul trecut în circuitul echipei naţionale a Slovaciei îşi doreşte un club important din Europa pentru a reintra în vederile selecţionerului ţării sale.

La "naţională" doar în amicale
Nemec a debutat în echipa naţională a Slovaciei cînd avea doar 21 de ani, într-un amical împotriva Emiratelor Arabe Unite, cîştigat de echipa sa cu 2-1. Anul trecut, în februarie, a bifat a doua şi ultima selecţie, tot într-un joc de pregătire, de această dată împotriva Luxemburgului, scor 1-2. Concurenţii săi direcţi la "naţională" sînt Sestak (Bursaspor), Holosko (Beşiktaş), Jendrisek (Freiburg) şi Bakos (Viktoria Plzen). Nemec are 3 selecţii şi în "naţionala" Slovaciei Under 21.

"Se pune mereu în slujba echipei"
Unul dintre cele mai apreciate site-uri în privinţa caracterizării jucătorilor din Europa, imscouting, îi face o prezentare completă lui Adam Nemec. "E un atacant masiv, care are un joc aerian foarte bun. Are nevoie de foarte multe ocazii pentru a înscrie, însă, deşi e atacant, se pune întotdeauna în slujba echipei, e altruist", sună caracterizarea fotbalistului slovac.

S-a accidentat căzînd din copac
Fotbalistul dorit de Reghecampf a fost, în vara lui 2011, victima unei accidentări stupide. După ce începuse pregătirile cu Kaiserslautern, Nemec a căzut din vîrful unui pom aflat în grădina sa şi s-a lovit foarte rău. În urma aterizării şi a impactului cu solul, slovacul s-a ales cu o comoţie, două coaste rupte şi o fractură de claviculă, care a necesitat o operaţie. Deşi medicii anunţau atunci că "cel mai devreme va putea juca din nou la finalul lui septembrie", Nemec s-a refăcut miraculos şi pe 10 septembrie a bifat primul meci pentru echipa secundă a lui Kaiserslautern.

CV - Adam Nemec
- s-a născut pe 2 septembrie 1985 în Banska Bystrica
- are 1,90 metri şi 84 de kilograme
- a început fotbalul la MFK Dubnica
- la 20 de ani a fost cumpărat de Zilina, echipă la care a jucat timp de 4 ani, cîştigînd două titluri de campion
- în vara lui 2007 a ajuns la Erzgebirge Aue, în liga a II-a din Germania, unde a jucat 29 de meciuri şi a marcat 10 goluri
- în 2008 a tratat cu Hearts, din Scoţia, însă n-a ajuns la nici un acord şi a fost achiziţionat de Genk, care a plătit pe el 900.000 de euro
- după un singur sezon în Belgia a ajuns la Kaiserslautern, cu care a promovat în primul an, sezon în care a jucat 33 de meciuri şi a înscris de 5 ori
- în ianuarie 2012 a semnat pe jumătate de an cu Ingolstadt, din liga a II-a din Germania, echipă pentru care a bifat 15 meciuri şi a înscris două goluri

487517-caseta-situatie-atacanti.jpg

S-au acoperit pe dreapta!
Steliştii au bifat ieri al doilea transfer al verii. Căpitanul Ceahlăului, Andrei Dumitraş, a semnat un contract valabil pe cinci ani cu roş-albaştrii, iar "militarii" vor plăti în schimbul său 350.000 de euro.

Dumitraş e fundaş dreapta, are 24 de ani şi a evoluat în 31 dintre cele 34 de meciuri ale sezonului trecut. Tot ieri, trupa din Ghencea l-a acontat şi pe vîrful de 19 ani Andrei Pavel, tot de la Ceahlăul, dar acesta va rămîne în continuare să evolueze sub Pietricica, însă steliştii îl pot chema în orice moment la echipă.

"Mi s-a îndeplinit un vis. Cînd am aflat prima dată că Steaua mă vrea, am crezut că e o glumă. Nu mă sperie concurenţa de la echipă, am încredere în mine şi în faptul că pot juca titular!", a declarat Dumitraş imediat după ce a semnat cu roş-albaştrii.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (138)
nicco
nicco  •  23 Mai 2012, 18:06

Daca e liber de contract la 26 de ani inseamna ca nu e mare lucru de fotbalul lui, adica e la fel cu ai nostri! Apoi:"a fost unul dintre jucătorii importanţi cu care Kaiserslautern a reuşit promovarea. A jucat 33 de meciuri, dintre care 30 titular şi a înscris 5 goluri." O fi fost important pentru ca a fost titular in 30 meciuri din 33 (daca e adevarat!), dar daca a inscris 5 goluri in 30 de prezente ca titular inseamna chiar ca e slab (5/30 = 1/6 = 0,167 goluri/meci!!! Pai avem o armata intreaga de atacanti care marcheaza zero virgula ceva goluri intr-un meci! Iarasi GSP si Steaua GSP-ului fac mult zgomot pentru nimik....

drack009
drack009  •  23 Mai 2012, 15:20

COLOS???? Voi aveti idee ce inseamna COLOS??? E doar un jucator mediocru de la o echipa mediocra, in momentul actual, din Bundesliga! Atat si nimic mai mult. Nu mai faceti din orice ce "oaie" beata o diva. Deveniti penibili....

plesan
plesan  •  23 Mai 2012, 12:28

MAICON,BIBISKOV :X

Vezi toate comentariile (138)
Comentează