FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ

Walter la CFR Cluj? » Clujenii au pus ochii pe un vîrf împrumutat de Porto la Cruzeiro

Walter ar putea întări atacul clujenilor (foto: Reuters)
Walter ar putea întări atacul clujenilor (foto: Reuters)

Articol de GSP - Publicat joi, 14 iunie 2012 00:00 / Actualizat joi, 14 iunie 2012 14:58

Lusitanii au plătit 6 milioane de euro pentru atacantul brazilian în 2010, dar între timp cariera jucătorului de 22 de ani a intrat într-un con de umbră.


Clujenii caută întăriri pentru sectorul ofensiv. Gruparea din Gruia a avut pe listă şi doi jucători de atac de la Porto. Prima opţiune a fost ghanezul Christian Twasam Atsu (20 de ani). Acesta a făcut însă un sezon excelent la Rio Ave, echipă unde a fost împrumutat şi pentru care a marcat de 6 ori în campionat. "Vişiniii" au însă o altă variantă interesantă, brazilianul Walter (22 de ani), care poate juca pe orice poziţie în atac. Walter a ajuns la 20 de ani la Porto, campioana plătind atunci 6 milioane de euro pentru 75 la sută din drepturile sale federative. Brazilianul nu a jucat foarte mult pe Dragao, unde Falcao şi Hulk au făcut legea în sezonul 2010-2011. A fost totuşi pe banca de rezerve în finala Europa League din 2011. În iarna trecută, Walter a fost cedat sub formă de împrumut în ţara sa natală, la Cruzeiro, după 33 de prezenţe, în toate competiţiile, în tricoul "dragonilor".

Ieşit din formă
La Cruzeiro, Walter trăieşte un adevărat coşmar. Departe de o formă fizică optimă, jucătorul de 1,79 de metri a fost trimis de antrenorul Celso Roth să se pregătească separat. Relaţiile dintre cei doi s-au răcit, astfel că Walter a cerut să plece, deşi e împrumutat la Cruzeiro pînă la iarnă. Situaţia jucătorului e complicată, pentru că între timp Porto a mai cedat 25 la sută din drepturile asupra jucătorului unei firme de impresariat. Astfel, pentru a-l împrumuta pe Walter, CFR trebuie să obţină acceptul a trei părţi: Porto, Cruzeiro şi Pearl Design Holding Ltd. Walter mai are oferte din Brazilia, de la Goias, Nautico şi Inter Porto Alegre.

"Mai aducem un atacant, unul valoros, pe care clubul îl urmăreşte de mult timp. Poate juca şi vîrf împins şi pe extreme" - Ioan Andone, antrenor CFR Cluj

Golgeter la Under 20
Walter a fost liderul reprezentativei Braziliei la campionatul sud-american Under 20 din 2009. Atacantul a marcat 5 goluri pentru echipa sa, fiind şi golgeterul turneului. Walter a mai jucat în cariera sa şi la Internacional Porto Alegre. Vîrful a fost în lotul lui Porto, în 2009-2010, cînd portughezii au cîştigat 5 trofee.

6 amicale în Austria
Clujenii şi-au fixat meciurile de verificare din Austria, unde vor face două stagii de pregătire, la Abtenau şi Leogang. CFR va disputa 6 jocuri de verificare după următorul program: Abtenau Austria (22 iunie), Dynamo Budejovice (25 iunie), Hajduk Split (27 iunie), Ludogorets Razgrad (3 iulie), Viktoria Plzen (6 iulie) şi Al Hilal (8 iulie)

Citește și:

Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Nationala
Răzvan Raț, bulversat de Edi Iordănescu: „Nu-l înțeleg. De parcă nu s-ar mai prezenta Ucraina la meci”
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Euro 2024
Bătaie GENERALĂ pe străzi înainte de Serbia - Anglia! » Noi scene BRUTALE la Euro: huliganii englezi i-au atacat pe sârbi la terase
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul
Liga 2
Deturnat! Mititelu i-a „suflat” jucătorul lui Dinamo » FCU Craiova a anunțat transferul

Adrian Ilie a fost condamnat la 8 luni de închisoare! » Ce se întâmplă cu „Cobra”

„Îmi fac testamentul!” » Cornel Dinu, izbucnire teribilă, după o decizie pe care o numește „TÂLHĂRIE”: „M-au nenorocit minciuna și nedreptatea”


Comentarii (23)
biancorossi
biancorossi  •  16 Iunie 2012, 19:13
Postat de alpin pe 14 Iunie 2012, 19:05

Chiar asa! De ce nu-i invidiaza nimeni pe cei de la Mioveni?!?

ba alpine, walter asta arata aproape ca un fotbalist, frate...)))))))

b.k.
b.k.  •  15 Iunie 2012, 18:01

Walter?:)))))) Cu Paskany ce facem?:)))) Sper sa fie fotbalist, daca s-au platit 6mil pe el. Il asteptam la CFR sa-si relanseze cariera,sa ne ajute sa ajungem in grupele UCL. Sper ca pana la urma sa aducem si de la centru da copii si juniori. Micii CFRisti vor ajunge mari fotbalisti. Hai CFR!!

aradeanul
aradeanul  •  14 Iunie 2012, 23:21

Alo , ziaristu lui peste..si cum il mai cheama pe acest Walter?..doar atat Walter??..parca ar fi Messi sau Bond..pana si ala a zis Bond..James Bond.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează