FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Zapata, portar în exil! » Cum a decăzut columbianul Stelei!

Articol de - Publicat vineri, 16 iulie 2010 00:00

Columbianul, titular în poarta Stelei în ultimii trei ani, nu mai are voie nici la "satelit". Goalkeeperul mai are un an de contract în Ghencea şi e în pericol să vadă fotbal doar la televizor, fiindcă nu are nici o ofertă.

Portarul anului 2009 în România e aruncat de Steaua şi nu-l vrea nimeni! După turul sezonului trecut, Robinson Zapata a fost goalkeeperul numărul 1 în Top Gazeta, era printre favoriţii suporterilor şi avea oferte din străinătate. Valora 500.000 de euro. În 6 luni, cota lui a scăzut de 10 ori şi tot nu există nici o echipă interesată de el!

N-are voie nici la "satelit"
Zapata (32 de ani) a dispărut din lotul Stelei în momentul în care în Ghencea a venit Piţurcă. Tătăruşanu, Stanca şi Cezar Lungu l-au scos din prima echipă, iar la "satelit" nu mai are voie, fiindcă Piţi îl consideră "prea bătrîn". Lui Rufay nu i se permite să participe la antrenamentele lui Leo Strziu, aşa că se pregăteşte de unul singur, la stadion, şi se roagă să apară vreo ofertă.

Boala sperie cumpărătorii
Singurul club care a întrebat de el, pînă acum, a fost Bursaspor. Campioana Turciei a fost atrasă de preţul mic pe care i l-a stabilit Steaua, 50.000 de euro, dar a renunţat în ultima clipă, orientîndu-se spre un alt portar. Apropiaţi ai lui Zapata povestesc că unul dintre motivele pentru care el a rămas pe dinafară e legat de informaţia potrivit căreia i s-ar fi descoperit o problemă cardiacă atunci cînd a făcut vizita medicală: "Şefii clubului sînt de neînţeles! I-au stricat imaginea, prezentîndu-l drept bolnav grav! Normal că e greu de găsit un cumpărător, în situaţia asta!".

"Nu sînt bolnav, sînt bine, sănătos. Mai multe nu vreau să comentez despre situaţia mea"
Robinson Zapata, portar Steaua

"Steaua a făcut bine că l-a luat pe Stanca, fiindcă e mult peste ce portari aveau ei! Răzvan e un portar care apără ce e de apărat, nu gafează"
Sorin Cîrţu, antrenorul lui Stanca la Pandurii

20.000 de euro lunar primeşte Zapata din contractul cu Steaua. Chiar şi după achiziţiile făcute de Piţurcă, portarul a rămas printre cel mai bine plătiţi din lot

Evoluţiile lui Zapata la Steaua

Sezonul    Numărul de meciuri în Liga I    Prezenţe în cupele europene
2007-2008    33    9
2008-2009    33    8
2009-2010    19    8

Baciu e în aceeaşi situaţie
Zapata îl are partener de antrenament pe unul dintre liderii Stelei din sezonul trecut. E vorba despre Eugen Baciu, care a purtat şi banderola de căpitan în stagiunea precedentă, cînd echipa era antrenată de Mihai Stoichiţă. Fundaşul de 30 de ani e tot sub contract cu clubul, dar se numără şi el printre oamenii neagreaţi de Piţurcă.

Acum 6 luni îl voia Portsmouth
Columbianul a avut în iarna trecută ocazia să treacă în Premier League, la Portsmouth, dar englezii nu s-au înţeles cu Steaua asupra preţului. Alt impediment în calea transferului: Stoichiţă rămăsese atunci fără Rada şi fără Ghionea, ambii vînduţi în străinătate, şi a insistat ca măcar Zapata să rămînă.

Cifrele îi dau dreptate lui Piţi
Piţurcă l-a dat afară pe Zapata şi l-a adus în locul lui pe Stanca, de la Pandurii Tîrgu Jiu. Românul de 30 de ani are un CV deloc impresionant, dar evoluţia lui din campionatul trecut îl recomandă pentru transferul în Ghencea, fiindcă e peste Zapata la toţi parametrii:

Portarul    Locul în Top Gazeta    Media notelor    Şuturi parate din total    Goluri primite pe meci
Stanca    4    6,26    77,6%    0,85
Zapata    17    5,84    70,7%    1,05

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (15)
rozinela
rozinela  •  22 Iulie 2010, 15:30

Zapata este mult peste toti portarii din lotul actual al Stelei si nu numai....mare pacat ca nu mai face parte din lot ..se va vedea lipsa lui in campionatul de anul viitor..or sa-l planga astia...

sionel13
sionel13  •  16 Iulie 2010, 21:37

zapata este cel mai bun portar din ultimii trei ani la steaua! nu merita tratamentul pe care il aplica conducerea stelei!

ivan71
ivan71  •  16 Iulie 2010, 12:10

Sper ca Zapata sa poata demonstra ca nu este bolnav,si atunci cu ajutorul gaozarilor(gazetarilor)dela gsp sci-fi sadea in judecata clubul si pe piti pt calomnie!dar nu cred ca sta jiji departe de televizor si dupa primul meci cu "U" il va lovi sub centura ...Stanca e un portar bun daca are 11 fundasi ce juca tata Cartu+banii sindicatului pt cumparare de meciuri...A si stiti noutatea de la Steaua noul sponzor se numeste "Barbuth style"

Vezi toate comentariile (15)
Comentează