FOTBAL  »  Superliga  »  INTERVIU

Zicu: "Umili"

Articol de , - Publicat sambata, 26 ianuarie 2008 00:00

- Ianis, cît mai stai departe de fotbal, de amicale?
- Luni, la partida cu Viktoria Plzen, o să joc sigur. Sînt fotbalist, asta e meseria mea, pentru mine meciurile sînt ca apa vie, pe teren mă simt în largul meu.

- Patronul Vasluiului, Adrian Porumboiu, a zis că Dinamo e "o echipă oarecare", iar evoluţia voastră din meciurile amicale de pînă acum le dă speranţe adversarilor, care vă iau peste picior.
- Nu cred că adversarii noştri sînt cei mai în măsură să vorbească. Ne jignim prea mult, nu e nevoie de aşa ceva. Sînt momente în viaţa oricărei echipe cînd nu merge jocul. Se întîmplă şi cu Barcelona, şi cu Real Madrid să treacă printr-o perioadă grea. Anul trecut toţi se plecau în faţa celor de la Dinamo. Eu eram la Rapid şi aş fi vrut să am succesul pe care îl aveau colegii mei de acum, să trăiesc acea perioadă în Ştefan cel Mare, cu 13 victorii consecutive, triumfători în toate derby-urile...

- Şi voi rîdeţi de Steaua, Rapid sau CFR Cluj, cînd vă merge jocul şi sînteţi pe primul loc.
- Da, recunosc, fiecare păcătuieşte cînd se vede în top. Ar fi nevoie de mai multă umilinţă, mai multă smerenie. E un defect al nostru, al tuturor, şi se întoarce împotriva noastră cînd nu ne aşteptăm.

- Crezi că Dinamo mai poate ajunge la nivelul de anul trecut, cînd făcea legea în campionatul intern?
- Am merita. Pe mine mă doare şi mă enervează faptul că jucătorii lui Dinamo au fost trataţi incorect. Pentru că au avut un sezon excelent anul trecut, iar aceiaşi jucători sînt şi acum şi totuşi jocul nu merge. Ar trebui să fie o măsură în toate, fiindcă eu cred că nu se poate spune întîi că un fotbalist e cel mai valoros şi apoi că e slab.

- Ţălnar ameninţă că va trece pe bancă jucătorii care nu dau randament. Vă simţiţi ameninţaţi?
- Astea sînt lucruri normale. Fiecare antrenor spune aşa. E o metodă de a ne ţine cu capul pe umeri şi de a ne motiva.

"Nu înţeleg cum de sînt contestaţi jucători ca Niculescu sau Dănciulescu! Ei merită tot respectul pentru ce au făcut la Dinamo"

"Nu m-am grăbit să joc pentru a respecta programul de recuperare, aşa cum mi-au zis doctorii, antrenorii. Nu am vrut să risc"

"Ştiu tot ce se întîmplă la adversarele noastre. Cînd stau în cameră, intru pe internet şi sînt la curent cu toate mişcările lor"
Ianis Zicu

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează