FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

Ziua marilor speranţe » Mercato-ul campioanei continuă să fie unul agitat. Țintele majore rămîn de actualitate

Articol de - Publicat miercuri, 13 ianuarie 2016 00:00

Becali a anunţat ieri că astăzi se decide soarta celor mai curtaţi 3 fotbalişti ai campioanei în această iarnă: Marica e aproape rezolvat, în timp ce pentru cuplul Budescu&Enache se aşteapt OK-ul lui Ioan Niculae

Alex Bourceanu, Mihai Pintilii, Marko Momcilovici. Bifaţi! Semnaţi! Lista de achiziţii a Stelei e pe jumătate gata. Marile lovituri ale iernii însă n-au fost rezolvate. Astăzi, Gigi Becali urmează să primească cele mai aşteptate răspunsuri în privinţa ofertelor pe care le-a făcut către 3 jucători din "naţionala" României.

MARICA

Cap de listă e Ciprian Marica, fotbalist care s-a întors de la Madrid, după ce a negociat cu Getafe, fără a ajunge la un acord. Becali a vorbit ieri despre şansele ca în sfîrşit să-l achiziţioneze pe atacantul de 30 de ani.

"Eu ştiu răspunsul lui Ciprian, dar mi-a zis să nu anunţ nimic pînă miercuri. Înţelegeţi voi ce vreţi de aici, o să vedeţi singuri dacă va pleca sau nu în cantonamentul Stelei din Antalya", a spus Gigi. Practic, patronul l-a anunţat ca fiind al Stelei, însă a mai existat acest anunţ şi săptămîna trecută, iar informaţia a fost infirmată de realitate.

În momentul de faţă, surse apropiate jucătorului susţin că, neavînd alte variante cît de cît viabile, Marica vede în Steaua soluţia perfectă pentru a nu rata prezenţa la Euro. "Îl tentează să facă pregătirea de iarnă cu neamţul Neubert şi ştie că va juca meci de meci în primăvară, lucru care l-ar face sigur de accesul la Euro", dezvăluie un bun prieten al lui Ciprian.

Dacă va semna azi cu trupa campionă, el va valida un contract record în fotbalul românesc din punct de vedere financiar:
- salariul anual de 300.000 de euro
- primă de Champions League de 500.000 de euro

"Am discutat şi noi, Dinamo, cu Marica, dar oferta noastră nu poate concura cu cea a Stelei. Nu pot să-l mint pe Ciprian, asta e realitatea"
Ionel Dănciulescu, administrator Dinamo

BUDESCU&ENACHE

Ultima ofertă a roș-albaștrilor pentru cei doi a ajuns la 1,7 milioane de euro, la care se adaugă 300.000 de euro în cazul în care echipa lui Reghe va ajunge în grupele Champions League. "Bătusem palma, apoi m-au sunat să-mi spună că le mai trebuie OK-ul lui Ioan Niculae şi n-au cum să dea de el fiindcă l-au mutat de la penitenciarul de la Găeşti la Jilava. Eu ştiu cum e cînd te mută, o zi nu ai acces la telefon şi oamenii de la club nu pot să-l contacteze. O spun acum, că sigur Niculae are un televizor în celulă, dacă telefon n-are: dau 1,7 milioane de euro, plus TVA, deci peste 2 milioane de euro, la care se adaugă clauza de 300.000 de euro dacă ajungem în grupele Ligii", a dezvăluit ieri Gigi.

Spre deosebire de afacerea cu jucătorii de la CSU Craiova, aici, Steaua are un mare avantaj. Are acordul verbal al celor doi fotbalişti în privinţa contractelor pe care ar urma să le aibă. Lui Budescu i se pregăteşte un contract de 200.000 de euro pe an, în timp ce salariul lui Gabi Enache ar fi de 150.000 de euro pe sezon.

Cum ar arăta Steaua cu cei 3

Fl. Niţă - Papp, Varela, Toşca, Momcilovici - Pintilii, Kharja - Ad. Popa, Budescu, Chipciu - Marica
Rezerve: V. Cojocaru, Rîpă, Muniru, Bourceanu, N. Stanciu, G. Enache, Hamroun

DE CE A PICAT AFACEREA CU CRAIOVA

Gazeta de ieri a anunţat că Steaua şi CSU Craiova se înţeleseseră asupra sumei de transfer în privinţa a 4 fotbalişti: Vătăjelu, Mateiu, Ivan şi Bancu. Trecerea jucătorilor sub comanda lui Reghecampf nu s-a mai realizat, însă patronul Stelei a confirmat informaţiile GSP: "Da, bătusem palma cu Rotaru, patronul Craiovei. Suma era de 3 milioane de euro, la care se adăuga TVA. În plus, am fost de acord să preluăm procentele pe care le mai aveau două cluburi din provincie la doi dintre cei 4 jucători. Cu totul, mă costa cam 4 milioane de euro, dar totul s-a blocat la pretenţiile salariale ale jucătorilor".

Ivan, care avea la CSU 4.000 de euro lunar, n-a acceptat 7.000 de euro la Steaua şi a solicitat o medie de 12.000 de euro pentru cei 5 ani de contract, în timp ce Mateiu, care cîştigă 8.000 E în Bănie, a solicitat 13.000 de euro şi a refuzat ce i-a propus Becali: 10.000 de euro lunar. "Cine e Ivan să nu accepte 7.000 de euro? Are 19 ani, deocamdată, n-a demonstrat nimic. Îi făceam un bine şi lui, dar şi celorlalţi. N-au vrut, să fie sănătoşi! Ivan cerea 50.000 de euro şi la semnătură. Chiar şi agentul lui, Sorin Paraschiv, a vrut bani. Păi, ce treabă ai tu, mă Paraschiv, tu l-ai descoperit pe Ivan?!".

"Ivan şi ceilalţi jucători de la Craiova n-au realizat că le făceam un mare bine, îi luam din play-out şi îi duceam în play-off. Practic, îi luam de afară, din frig, şi îi băgam în casă. N-au vrut, la revedere!"
Gigi Becali

L'Equipe dezvăluie o ţintă

MERCATO. Cotidianul francez L'Equipe a scris ieri că un atacant al unei echipe din Ligue 1 se află în atenţia Stelei. E vorba despre Goran Karanovici, de la Angers, formaţie aflată pe locul 2 în Hexagon, la 20 de puncte în spatele lui PSG. Fotbalistul, născut în Serbia, are naţionalitate elveţiană şi a jucat extrem de puţin în acest campionat la Angers: 10 meciuri, dintre care numai două ca titular, și nu a marcat nici un gol! Pînă să ajungă în Franţa însă, Karanovici a avut cifre foarte bune în tricoul lui St. Gallen şi al lui Servette: la prima a înscris 18 goluri în 2 ani, iar la gruparea din Geneva a înscris de 23 de ori în 3 ani. Angers l-a luat liber de contract în vară, iar scadenţa actualei înţelegeri expiră în iunie 2017.

4XSteaua-Dinamo în două luni

CUPA ROMÂNIEI. Cele două mari rivale se vor întîlni nu doar în play-off, ci o vor face şi în penultimul act al Cupei României. Tragerea la sorţi, efectuată ieri, le-a pus faţă în faţă pe Steaua și Dinamo, turul urmînd să aibă loc pe 2 martie, meciul fiind considerat pe terenul trupei lui Rednic, iar returul pe 20 aprilie, în fieful "militarilor". Dacă cele două formații vor termina campionatul regulat pe locurile pe care se află acum, 3 şi 4, indiferent de ordine, atunci vom avea de două ori Derby de România în decurs de 4 zile: pe 2 martie în Cupă şi pe 6 martie, în prima etapă din play-off. În cealaltă semifinală a Cupei, ASA Tg. Mureş v-a întîlni pe CFR Cluj. Finala e programată pe 14 mai.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (2)
vyyllyy
vyyllyy  •  13 Ianuarie 2016, 11:09

Nu puteam sa oferim o oferta mai mare pentru ca suntem condusi de un Negoita inapt in toata regula , urasc FcSb dar trebuie sa recunosc ca are un patron care inca tine cu echipa pe Becali tot cel strica e ca se apuca sa vorbeasca prin presa ca am transferat inainte sa termine actete de parafat , daca era mai tacut la ora actuala FcSb il avea pa Marica sau poate chiar si pe Bundescu , o fii el cioban prost dar baga mai multi bani ca babuinul asta de Negoita care vine la tv si anunta ca Dinamo va transfera doar jucatori liber de contrat , pai cu pui mei sa avem pretenti la campionat cand tu zici ca sa luam toate shifturile pe care nu le vor alte echipe , Negoita trebuie dat afara de la Dinamo si adus un patron ,presedinte care sa tine cu Dinamo care iubeasca cel mai mare brand al Romaniei nu sa ne bage in mocirla cum au fost acesti ultimi 7 ani , cineva trebuie sa ia atitudine , din administratie sau chiar suporteri ar putea face ceva in aces caz.

555765317912259
Alexandru Cristea  •  13 Ianuarie 2016, 18:48

RUSINE SA ITI FIE d-le C.MARICA !!!!---si sa dea Domnul ca el sa nu prinda EURO 2016 , pt ca DUMNEZEU totdeauna plateste !!!--JIJI ai grija ca vei plati !!!

Vezi toate comentariile (2)
Comentează