FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

Astra vrea să se mute la Giurgiu!

dunarea giurgiu
dunarea giurgiu

Articol de GSP - Publicat sambata, 24 iulie 2010 00:00

Relaţia dintre Astra Ploieşti şi Dunărea Giurgiu a trecut, începând din această vară, la un alt nivel.

 

Dunărea Giurgiu va evolua, se pare, în noua ediţie a Ligii a II-a sub titulatura de Astra Giurgiu, urmând ca din sezonul 2011/2012, să devină FC Inter II în condiţiile în care echipa de primă ligă, Astra Ploieşti, se va muta la Giurgiu şi va evolua sub denumirea de FC Inter Giurgiu! Preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin a promis că va oferi mai multe detalii luni, 26 iulie.

Totul a început cu declaraţia primarului municipiului Giurgiu (şi totodată preşedintele de onoare al CS Dunărea), Lucian Iliescu, care declara la începutul acestei săptămâni că “Astra Ploieşti se va muta la Giurgiu” urmând să fuzioneze cu CS Dunărea, rezultând o nouă echipă, FC Inter Giurgiu!

Intenţia celor două cluburi era de a perfecta actele necesare noii structuri până la începerea noii ediţii a Ligii I, însă acest lucru nu a mai fost posibil datorită timpului scurt avut la dispoziţie.

Preşedintele CS Dunărea, Stelian Marin, a confirmat “proiectul FC Inter” susţinând că noua denumirea va fi valabilă din sezonul 2011/2012. “Va fi vorba de o comasare între cele două cluburi, actele urmând să se facă pe formaţia din eşalonul superior”.

Datorită faptului că arena “Marin Anastasovici” nu îndeplineşte condiţiile necesare pentru a găzdui meciuri din prima ligă, omul de afaceri Ioan Niculae s-a angajat să rezolve şi această problemă. Magnatul doreşte să constuiască un nou stadion la Giurgiu, pentru FC Inter sau să achiziţioneze din Germania unul “la cheie” care va fi demontat şi transportat ulterior în Giurgiu pentru a fi asamblat.

Până când noul stadion va fi gata, Astra Ploieşti va continua să evolueze în “capitala” Prahovei, urmând să primească derogare din partea Federaţiei datorită faptului că îşi va muta cât de curând sediul în Giurgiu! Celălalt club, Dunărea Giurgiu (devenit între timp Astra Giurgiu), va continua să evolueze în Liga a II-a, sub denumirea de FC Inter II Giurgiu.

Articol şi foto: Bogdan VLADU

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează