FOTBAL  »  LIGA 2  »  PLAY-OFF/OUT

Ce urmează în Liga 2 » Cum se promovează, cine pică + toate detaliile despre schimbările din play-off și play-out

Petrolul și U Cluj au ratat play-off-ul / FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul +21   FOTO
Petrolul și U Cluj au ratat play-off-ul / FOTO: facebook.com/official.fcpetrolul

Articol de GSP - Publicat duminica, 28 martie 2021 17:42 / Actualizat duminica, 28 martie 2021 18:05

FC U Craiova, Dunărea Călărași, Mioveni, Rapid, Csikszereda și ASU Poli sunt marile câștigătoare ale sezonului regulat de Liga 2, cele 6 urmând a evolua în play-off-ul pentru promovare. GSP vă prezintă ce va urma în cel mai nebun sezon din B.

Primele şase clasate își vor disputa locurile de promovare într-un play-off în care partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-off-ului, primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 și 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 și 7 din play-out-ul Ligii 1. 

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-off-ului se va face luni, la sediul FRF, începând cu ora 11:00, pe baza Tabelei Berger pentru şase echipe, numărul corespunzător fiecărei echipe fiind stabilit prin tragere la sorți. Extragerea se va face în ordinea clasării la finalul sezonului regular. 

Toate echipele calificate în play-off vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular!

Clasamentul nebun din Liga 2 explicat » Cum s-a făcut departajarea între 4 echipe pentru două locuri
ETAPA DECISIVĂ
Clasamentul nebun din Liga 2 explicat » Cum s-a făcut departajarea între 4 echipe pentru două locuri

Componența play-off-ului:

  • 1. FC U Craiova - 35p 
  • 2. Călărași - 34p 
  • 3. Mioveni - 33p 
  • 4. Rapid - 33p 
  • 5. Csikszereda - 32p 
  • 6. ASU Poli - 32p
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
foto: Cristi Preda/GSP
+17 FOTO

Sistemul din play-out: două grupe

Echipele din play-out-ul Ligii 2 vor fi împărțite în două grupe a câte şapte echipe:

  • Grupa A: Farul, Metaloglobus, U Cluj, Comuna Recea, Ripensia, Slatina, Pandurii 
  • Grupa B: Viitorul Tg. Jiu, Petrolul, Gloria Buzău, Chiajna, Unirea Slobozia, CSM Reșița, Aerostar Bacău

În fiecare grupă se va disputa un singur joc între participante, rezultând astfel şase meciuri pentru fiecare formație. La finalul play-out-ului, vor retrograda locurile 6 și 7, iar cele două formații de pe locul 5 în cele două grupe vor juca un baraj în dublă manşă pentru menținerea în Liga 2. 

Procedura de stabilire a programului de disputare a play-out-ului se va face pe baza Tabelei Berger pentru opt echipe, numărul corespunzător fiecărei formații fiind stabilit prin tragere la sorți. Toate echipele calificare în play-out vor intra cu punctajul acumulat la finalul sezonului regular.

Cum au sărbătorit jucătorii Rapidului calificarea în play-off

Csikszereda, hora bucuriei pe teren după accederea în play-off

Citește mai multe știri din Liga 2:

Mihai Iosif a făcut din nou spectacol după victoria Rapidului: „În iarnă toți erau infatuați!” » Cu ce versuri a încheiat interviul

Dan Alexa e în play-off, dar pune tunurile pe jucători: „E nepermis!”

„Urmează producții de un mare impact, participă și el ...” » Soția unui fost star de la PSG, decizie controversată: „Planul e un milion de dolari în 6 luni”

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (15)
1502241916738818
Ion-Nelu Nistor  •  29 Martie 2021, 10:34

Cum mai? Dupa terminarea play-off-ului ligii a II-a echipele clasate pe locul 1 si 2 vor promova direct in Liga! iar cele de pe locul 3 si 4 vor juca baraj cu locul 7 si 8 din play-out din Liga 1? Ati inebunit? Atunci in Liga 1 cele de pe locul 13 si 14 scapa de baraj ca joaca alea mai bine clasate in locul lor? Interesant regulament!

gido
gido  •  29 Martie 2021, 08:27
Postat de univ_craiova1 pe 28 Martie 2021, 19:02

Oare de ce nu au lăsat sezonul tur retur?

cand se mai jucau 19 etape?

cobadin33
cobadin33  •  28 Martie 2021, 21:41
Postat de George Sorin Preda pe 28 Martie 2021, 19:12

Bati campii rau de tot! Calarasi si Mioveni daca termina sezonul sa zica mersi! Sunt ambele cluburi sustinute total de Primarii si chestia asta nu va mai fi posbila cand va izbucni adevarata criza (cea economica) dupa inchierea crizei sanitare! Vom trai si vom vedea ce se intampla cu Calarasi si Mioveni, doua echipe unde salariile nu prea se platesc de cateva luni bune peste 3-4 luni! Singurele echipe care au biget de liga I sunt Craiova si Rapid iar barajul il prind Csikzereda si ASU!

Daca Mioveni si Calarasi au echipe sustinute financiar de primarii, Rapidul de cine e sustinuta? Sau daca Primaria Sectorului 1 are bani sa sustina o echipa din Sectorul 6, crezi ca sursa financiara a Rapidului nu e la fel de volatila? Daca se supara madame Clotilde de France se alege praful si de a 7-a varianta a fostului Rapid.

Vezi toate comentariile (15)
Comentează