FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV „Tare mă tem că-i la fel ca la Cortacero!” » Pune presiune pe noii acționari de la Dinamo: „Poate așa e în fotbalul sătesc! Bani sau la revedere!”

Vlad Iacob, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii „stâlpi de rezistență” de la Dinamo / foto: Cristi Preda (GSP)
Vlad Iacob, Eugen Voicu și Andrei Nicolescu, noii „stâlpi de rezistență” de la Dinamo / foto: Cristi Preda (GSP)

Articol de - Publicat miercuri, 12 aprilie 2023 06:58 / Actualizat miercuri, 12 aprilie 2023 11:00

Constantin Anghelache, fostul președinte al lui Dinamo, a vorbit fără ocolișuri, într-o intervenție de 60 de minute avută la GSP Live, despre principalele evenimente petrecute în ultimele luni la clubul cu care se identifică. 

„Cel mai vechi dinamovist în viață”, așa cum s-a prezentat pe durata emisiunii, înșiră motivele pentru care e reticent cu noua conducere a „câinilor” și scoate la suprafață câteva informații mai puțin cunoscute de suflarea alb-roșie. 

- Domnule Anghelache, cum e după ieșirea din fotbal? Au trecut deja ceva ani de când ați ieșit din zona administrativă, cum e să priviți fotbalul de la distanță? 
- Văzut de la distanță, fotbalul este mult mai ușor, e mult mai lesne de tras unele concluzii, pentru că ai cel puțin trei oportunități. Prima e să-ți aduci aminte cum era când erai tu acolo. A doua chestiune e ce s-a întâmplat după ce ai plecat de acolo, iar a treia e să analizezi cine conduce acum Dinamo.

„Tare mă tem că-i la fel ca la Cortacero!” » Pune presiune pe noii acționari de la Dinamo: „Poate așa e în fotbalul sătesc! Bani sau la revedere!”
Constantin Anghelache / Sursă foto: Arhivă GSP

- Așa
- Spun aceste lucruri pentru că toată lumea face unele discuții foarte mari. Este adevărat că Nicu Badea i-a pus în contact pe unul cu altul ca să vină [la Dinamo] cei care sunt acum, Voicu, Iacob și ceilalți. Este OK. Dar pentru mine, săptămâna de dinainte de Paște înseamnă un lucru, că Dinamo a ajuns încă o dată la momentul adevărului.

- Ce înseamnă asta? Vă referiți la zona sportivă...? 
- Și sportivă, dar și financiar-administrativă. O să vă spun de ce. Eu n-am niciun motiv să nu-i cred pe domnul Voicu, pe domnul Iacob, pe toți cei care dau declarații, dar nu uit să analizez și faptul că avem vreo trei situații: insolvență, cu un program de plată a datoriilor deja aprobat. Spun următorul lucru.

Constantin Anghelache: „Dinamo e acum la momentul adevărului!”

- Care-i acela? 
- Dinamo joacă acum pe mâna celor care se numesc administratorii-acționari ai clubului. Că i-au dat lui Șerdean toți banii, că nu i-au dat, asta e mai puțin important. Că aduc banii...nici nu mai contează, Cortacero și acum aduce banii, dar n-au ajuns niciodată banii acolo (n.r. - o spune ironic). Pentru ca Dinamo să obțină licența de club de Superligă, trebuie ca la 30 aprilie să nu aibă datorii, să nu aibă probleme litigioase din punct de vedere financiar, că pe restul poate le rezolvă. Ce înseamnă asta? Am auzit o versiune, poate e adevărată, poate nu e adevărată, eu o invoc ca să am argumentația necesară.

- La ce vă referiți? 
- Că domnul Șerdean ar fi primit 100.000 de euro și o altă hârtie de 400.000 de euro, conform va primi acei bani, dar după 1 iulie (n.r. - râde subtil). O situație similară se poate întâmpla, deci, și cu cei care sunt acum creditori.

- Din ce am observat că vor să facă și ce au declarat că intenționează să facă, se încearcă o împăcare de moment cu oamenii la care Dinamo are datorii
- Asta am spus și eu. Dar aceasta e o problemă de două săptămâni (n.r. - timpul pe care Dinamo îl are la dispoziție).

Anghelache: „Tare mă tem că s-a ajuns tot cam pe o linie paralelă cu Cortacero!”

- Am înțeles că există și oameni care au de primit bani de la Dinamo și nu vor să accepte nicio înțelegere. 
- De asta am spus că acum e mometul adevărului. Dacă noua conducere a lui Dinamo reușește să pună la punct aceste datorii prin amânare sau prin plată parțială, înseamnă că-și lungesc viața și vor obține licențierea pentru Liga 1, dacă reușesc să promoveze. (...) Ar mai fi o situație de-a dreptul hilară și penibilă pentru Federație: Dacă Dinamo și Dejul nu au licență să promoveze, înseamnă că rămân 3 echipe pe 4 locuri, două promovează direct și una dă baraj. Va juca numai una baraj, că nu știu de unde scot ei pe altcineva. De unde ar lua acea echipă?

- Ca feeling, o vedeți pe Dinamo în stare să ia licența? 
- Aș crede că da! Pentru că, în privința noilor propuneri de organizare, există puncte divergente. Contează doar faptul că acelea cad sub influența insolvenței. E un plan aprobat de plată a datoriilor. Există, însă, un cumul de datorii care nu sunt acceptate. Mă întorc, însă, la momentul cel mai virulent din viața lui Dinamo, apariția acestor spanioli, în frunte cu Cortacero. Ăia n-au venit să spună că au luat Dinamo pentru a face ceva. Au spus că se gândeau să vină cu niște milioane, mai târziu au spus că vor să atragă pe nu știu cine din Anglia și din alte părți...dar au închis ochii și n-au mai apărut. Iar în final s-a ajuns ca și Dorin Șerdean să ajungă la concluzia că e mai bine să-i vândă domnului Voicu, sub oblăduirea domnului Iacob, care știe ce are de făcut. Dar tare mă tem că s-a ajuns tot cam pe o linie paralelă cu Cortacero. Vreau să scot în evidență un lucru.

- Vă rog
- Vreau să scot în evidență că s-au spus lucruri nu tocmai potrivite la adresa PCH-ului. Dar, din ce văd, domnii de la PCH au fost cei care au dat un salariu, care au dat primele pentru aceste partide care s-au jucat, de la finalul sezonului și din play-off, ei ar fi făcut tot efortul, tot ei ar fi obținut dreptul organizării meciurilor pe „Arcul de Triumf”.

Anghelache e ferm: „«Bani, bani, bani! Dacă nu, la revedere!”

- Vreau să vă întreb un lucru. Aveți încredere în noua conducere? Sau credeți că a fost tot un artificiu? 
- V-am spus că am o problemă. Uitați, în statistica matematică, se folosesc testele. Noi facem o funcție de regresie multidimensională, dar ca să spunem în final că este adevărat ce am făcut, aplicăm niște teste. A venit rândul acestei conduceri să se supună testului prin care să demonstreze că are capactitatea de a obține licențierea echipei. Scurt!

- Problema la Dinamo e că toate conducerile care au venit în perioada aceasta de regres a clubului au părut că știu, în teorie, ce trebuie să facă, dar le-a lipsit un element principal pentru un patronat: le-au lipsit banii! Au venit să conducă, dar fără să dea bani. 
- Ideea este următoare. Toți au spus lucruri care sunt adevărate. Trei elemente sunt esențiale, cum spuneam și când eram în Comitetul Executiv: «Bani, bani, bani. Dacă nu, la revedere!» Nu ai finanțare, nu ai capacitatea de a struni o entitate sportivă. Poate așa e în fotbalul sătesc, unde se adună și joacă pe două lăzi de bere și un grătar cu mititei. Iată de ce spun că, până acum, fără nicio supărare, toți cei care s-au perindat pe la conducerea lui Dinamo sau care au vrut să se perinde pe acolo au venit, au spus câte ceva, dar n-au făcut absolut nimic. Declarativ, fiecare spunea lucruri adevărate. Eu fac o comparație între Rapid și Dinamo.

- Vă rog! 
- La Rapid, de exemplu, cei care au venit au spus că dau bani și au dat. E evident că cei doi oameni de acolo (n.r. - Dan Șucu și Victor Angelescu) au adus niște bani la finanțarea echipei. Ba chiar au spus acum ceva de 25 de milioane pe care să-i investească pentru a se bate la campionat...o discuție prea entuziastă, într-un moment în care Rapidul are momente și-așa, și-așa. Dar e evident că cei doi au adus niște bani la finanțarea echipei. Dar vreau să vă spun că mi-a plăcut o frază pe care a spus-o Șucu: «Noi vom mări capitalul!». (...) Așa trebuie procedat!

VIDEO Constantin Anghelache: „Stadionul Dinamo va fi gata în doi ani, nu mai mult”

Citește și alte știri despre Dinamo: 

EXCLUSIV Dinamo se betonează în perspectiva promovării » Își asigură de pe acum doi jucători: „O formalitate”

Cine a votat împotriva noului plan de reorganizare a lui Dinamo: singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (8)
adrian.7
adrian.7  •  12 Aprilie 2023, 17:16

Dpmnul Anghelache a apărut ca vecin al lui Lucescu la Breaza...încet-încet începea să creadă că se pricepe...a fost redus la stadiul de novice bătrân în fotbal atunci când Negoiță l-a considerat cea mai mare greșeală pe care a făcut-o din punct de vedere al încrederii cât timp a fost implicat în sport

istet10
istet10  •  12 Aprilie 2023, 16:39
Postat de elgabri pe 12 Aprilie 2023, 11:04

Voi astia de la GSP nu va multumiyi numai cu infractorii si puscariasii acum vad ca promovati si groparii !

Si de ce nu? Va streseaza faptul ca va aminteste de bani?

demolarii
demolarii  •  12 Aprilie 2023, 14:05

La ultimul mandat a lui Anghelache la Dinamo a garantat că aduce competență. A plecat după 1 an lăsând clubul în insolventa, cu un contract beton pentru Șerban. Ce a adus Anghelache?

Vezi toate comentariile (8)
Comentează