FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ

EXCLUSIV Daniel Stanciu, revoltat de înfrângerea la „masa verde” cu Farul: „Sunt și eu printre «idioții» care au crezut în Marica și în Zicu!”

Daniel Stanciu
Daniel Stanciu

Articol de - Publicat miercuri, 02 decembrie 2020 15:14 / Actualizat miercuri, 02 decembrie 2020 15:49

Daniel Stanciu, președintele lui U Cluj, e revoltat fiindcă echipa lui a pierdut la „masa verde” meciul cu Farul. Bănuiește că dobrogenii nu au făcut tot ce era posibil ca să joace, ci au profitat de regulament și au luat punctele.

Farul a înregistrat șase cazuri de coronavirus, motiv pentru care a câștigat meciul cu U Cluj la „masa verde”, cu 3-0! Cum a fost posibil? Partida fusese reprogramată o dată, din cauza unui focar izbucnit la U, iar regulamentul pedepsește prima echipă din cauza căreia nu a avut loc jocul.

Constănțenii au anunțat că DSP le-a interzis deplasarea în Cluj, așa că au obținut punctele. Daniel Stanciu, președintele lui U, crede că patronul Marica și antrenorul Zicu nu au avut interesul să se prezinte la stadion, le-a fost convenabil să câștige meciul așa.

Daniel Stanciu, președinte U Cluj: „Dacă ar fi vrut, Farul ar fi putut să joace!”

- Domnule Stanciu, de ce e supărat U Cluj, dacă DSP Constanța i-a interzis Farului deplasarea? Ce ar fi putut să facă echipa?
- Cum să nu fim supărați? Dacă ar fi vrut, Farul ar fi putut să joace meciul!

- Cum? Dacă DSP nu era de acord?
- DSP a stabilit o anchetă epidemiologică. Ea ar fi putut să fie grăbită, oamenii din club să fi sunat la DSP, să fi făcut noi teste imediat. Nu cred că Farul nu ar fi găsit 13 jucători negativi, câți cere regulamentul să ai pentru un meci! Alte echipe cum au făcut eforturi ca să joace? Bravo, Rapid! A făcut tot ce s-a putut ca să joace cu noi, deși avea probleme mari. Și ne-a bătut pe teren, pentru că și noi aveam 22 de cazuri de coronavirus în club în momentul acela, nu ne antrenaserăm. Gloria Buzău a încercat cât a putut să joace meciul cu FCSB, din Cupă. Nu s-a putut, asta este! Farul stă acasă și așteaptă să sune DSP la club. Dacă acolo sunt șase persoane infectate, iar ceilalți din lot sunt considerați contacți, ei trebuie să stea închiși în case, nu să umble pe străzi! Trebuie să fie în carantină.

- Poate sunt în case, nu pe străzi.
- Nu sunt în carantină, îți spun eu! Oricum, am trimis adrese către: FRF, Ministerul Sportului, Ministerul Sănătății. Cu avocați trebuie să dăm cumva de firul acestui caz, că nu e normal ceea ce se petrece! Plătim noi, a plătit Slobozia, care a pierdut la „masa verde” cu Slatina. Când vrei să joci, faci teste încontinuu, cauți 13 jucători și vii la meci. Facem pariu că Farul va juca sâmbătă cu Csikszereda? Cum e posibil? La Cluj nu a venit, dar după trei zile e totul în regulă și joacă!

Daniel Stanciu: „S-au pozat cu autocarul ca să arate că voiau să joace”

- Și atunci, de ce nu a venit U Cluj la meci la prima programare?
- Ne-am testat încontinuu, am fi jucat și cu copiii. Nu a fost posibil, aveam 38 de cazuri în club, dintre care 21 erau carantinați. Atunci l-a sunat pe Tibi Curt, președintele de la Farul, și i-am spus: „Nu vă grăbiți să plătiți pentru deplasare, mai așteptați un pic, să vedem dacă putem să jucăm!”. Voiam să-l previn să nu consume de pomană niște bani. Acum nimeni de acolo nu a dat un telefon, un email, nimic! Să fi sunat: „Băi, ne pare rău, scuze! Am încercat să venim, dar nu se poate!”. Am citit și declarația pe care ți-a dat-o Marica.

- El s-a referit la un comunicat al galeriei lui U.
- Și i-a numit idioți pe suporterii din „Peluza Șepcile Roșii”. Marica trebuie să știe că „idioții” aceia sunt fani ai echipei naționale și au fost în tribune și în România, și în străinătate ca să-l susțină inclusiv pe Ciprian Marica! Și nu au văzut întotdeauna meciuri frumoase, victorii. Dar au continuat să meargă în tribune pentru națională. Nu am nimic personal cu Zicu și cu Marica, dar acum simt că fac și eu parte dintre „idioții” care au crezut că foștii internaționali, după ce se vor lăsa de fotbal, ne vor arăta calea către progres, către un fotbal mai bun și mai curat! Dacă asta e calea, să profităm de lacunele regulamentului...

- Chiar vi se pare că așa au făcut?
- Mi se pare că în România nu e posibil fără reguli clare și stricte. Nu poți să joci? Pierzi cu 0-3! Fără „că mai încercăm o dată, că reprogramăm și vedem”. Le urez succes lui Marica și lui Zicu, să se însănătoșească toată lumea și să promoveze Farul! Dar eu nu cred că suporterii din Constanța sunt încântați că echipa lor prinde playoff așa, profitând de regulament. Nu cred! Și am văzut și ce scriu pe siteuri, nu sunt încântați nici ei de situație.

- Curt a postat o declarație pe site-ul oficial, a explicat că existau și rezervări la un hotel din Cluj. E o dovadă că Farul chiar voia să facă deplasarea.
- Rezervări pot să-ți fac eu acum, dă-mi numele unui hotel și îți fac rezervare, că nu ne costă pe nici unul nimic! Au mai făcut o dovadă că voiau să facă deplasarea, au umplut Facebookul cu poze din autocar, de parcă plecau în excursie la Monte Carlo, atât erau de încântați! Clujul nu e Monte Carlo, chiar nu e!

Aveam 22 de cazuri la meciul cu Rapid și am pierdut pe teren. Am pierdut meciuri în perioada aceasta în care am folosit și un copil de 15 ani! A avut Șahtior cazuri de Covid și s-a dus la Madrid pentru meci de Champions League. Noi nu suntem capabili să jucăm un meci de "B" în România!

Selena Constanța, o echipă de fotbal feminin, s-a dus de două ori la Baia Mare. Prima dată a aflat acolo că avea cazuri de coronavirus, apoi a parcurs iar drumul și a pierdut pe teren. Asta înseamnă să vrei să joci, nu ceea a făcut Farul!

Daniel Stanciu, președintele lui U Cluj

VIDEO. Ai grijă să porți corect masca de protecție! Ce nu trebuie să faci atunci când o utilizezi

Citește mai multe știri din Liga 2:

Ciprian Marica, acuzat direct: „Josnicie, lipsă de caracter”! Replica fostului internațional

Protest comun în Liga 2! Ambele echipe vor pierde la „masa verde”, deși adversarii au cazuri de COVID-19: „Clasamentul trebuie stabilit pe teren!”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (8)
nenea007
nenea007  •  02 Decembrie 2020, 18:18
Postat de robotzel pe 02 Decembrie 2020, 15:48

adica farul trebuia sa joace acum cu rezervele iar voi nu ati jucat primul meci cu rezervele? ce baiat bun este asta. pai trebuia sa gasiti voi 13 jucatori valizi din echipa 1 si echipa 2 + juniori si sa nu amanati meciul prima data. asa era corect. de ce sa improvizeze farul? adica cum este asta corect?

Se pare ca esti mai *** decat arata sigla pe care ti-ai atarnat-o... In mod normal, unul ca tine trebuie ignorat, fiind doar pierdere de vreme dialogul cu ***, dar nu ma pot abtine: stii ce inseamna 34 de infectari?!... Nu cred... Cand au ajuns la 22 de infectari s-a jucat meciul cu Rapid, pe care l-am pierdut. Ma indoiesc ca cei trei neuroni pe care-i mai ai functionali vor putea procesa o informatie banala pentru omul normal. Cred ca politica altor site-uri de sport care au desfiintat ''comentariile'' a fost una benefica, deoarece ne scuteste pe noi, cei impartiali si normali la cap, de ''perlele'' unor specimene ca tine...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

gabryel28
gabryel28  •  02 Decembrie 2020, 18:05

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

iung811
iung811  •  02 Decembrie 2020, 16:52

Marele fotbalist si patron Marica stă cu mâna întinsă la primărie și el le da bani lesinatilor de la dimano. Noroc că îl mai ajută taica-su. În schimb el merge la Cluj numai cu prosopul la brâu. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (8)
Comentează