FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Vin veștile bune la Dinamo! Interviu cu antrenorul Ovidiu Burcă: „Suntem pe ultima sută să rezolvăm asta”

Foto: Bucurie gol Dinamo/ Raed Krishan
Foto: Bucurie gol Dinamo/ Raed Krishan

Articol de , - Publicat vineri, 14 aprilie 2023 13:16 / Actualizat vineri, 14 aprilie 2023 13:18

Dinamo a început să meargă în linie dreaptă atât în campionat cât și în zona conducerii. Alb-roșii au primit ieri salariile restante și în acest timp lucrează la rezolvarea licenței.

Într-un interviu pentru GSP.ro, Ovidiu Burcă a mărturisit că echipa se află pe ultima sută de metri pentru a rezolva problema licențierii. De asemenea, antrenorul dinamoviștilor a mai povestit ce regulă le-a fixat jucătorilor încă de la începutul mandatului său.

Ovidiu Burcă: „Le-au fost plătite salariile jucătorilor de la Dinamo”

- Vă bucură că s-a aprobat planul de reorganizare? 
- Chiar foarte tare! Acesta este un test pe care clubul trebuie să-l treacă. Trebuie să fie aprobat de masa creditorilor și de judecătorul sindic. Sincer, am avut convingerea că se vor găsi întotdeauna soluții.

- Totuși, există sume foarte mari ale jucătorilor care s-au șters în urma planului. Există îngrijorări privind eventuale contestații? 
- În cazul insolvenței mai sunt bani care se pierd și cu societățile sau oamenii cu care au existat în trecut anumite afaceri. Eu am încredere în oamenii din conducere că vor găsi soluții și vor rezolva problema.

- Mai sunt semne de întrebare și în legătură cu licența? 
- Din ce știu lucrurile sunt în mare parte rezolvate. Avem asigurări de la noii acționari că acest prim pas numit licențiere va fi trecut.

- Ce fel de asigurări? Sunt destul de multe persoane care au trecut pe la Dinamo și există o teamă să nu se repete episodul Cortacero. 
- Asigurările sunt verbale pentru că n-am calitatea să le impun ceva. Sunt un simplu antrenor. În ultima săptămână am discutat mai multe cu ei (n.r. cu Andrei Nicolescu, Eugen Voicu și Vlad Iacob) și sunt pe ultima sută în rezolvarea datoriilor în ceea ce privește licența.

- Cât de implicați îi vedeți pe conducători în viața echipei? 
- Există chimie extraordinar de bună. Jucătorii sunt sensibili referitor la partea financiară. Astăzi le-au fost plătite salariile pe 13 aprilie și nu pe 15. Un lucru pe care nu-l întâlnești foarte des în România. Acum noi cei din staff putem să-i presăm pentru a da totul pe teren.

VIDEO. Ovidiu Burcă: „Le-am setat din prima zi un set de reguli”

- De când ați început pe banca lui Dinamo ați avut vreun moment de îndoială sau vreun regret? 
- N-am avut niciun moment vreun regret. Nu știu cum se va termina totul, dar fiecare zi la Dinamo a fost o bucurie. De multe ori au fost și situații complicate, dar asta ne-a făcut să fim mai uniți pe mine și pe cei din club, dar și pe puținii suporteri care au rămas alături de noi.

- De ce spuneți că au rămas puțini fani lângă Dinamo? 
- Spun asta pentru că mulți n-au mai crezut în echipa pe care am construit-o la începutul sezonului. Într-un fel asta a fost normal din cauza dezamăgirilor. Acum datoria mea rămâne să-i aduc înapoi.

- V-a fost greu să gestionați vestiarul în perioada scandalului cu jucătorii care au plecat de la echipă în iarnă? 
- Nu mi-a fost greu. Eu am setat niște reguli la începutul sezonului legate de conviețuire și apartenență la Dinamo.

- Ce fel de reguli? 
- Vă explic. Încă din prima zi le-am spus că cine nu poate rezista climatului de insecuritate de la echipă poate pleca. Au fost doi jucători care au plecat imediat. A urmat o perioadă de liniște și s-a ajuns la ce ați menționat anterior când o parte din jucători s-au ghidat după alte reguli. Atunci am preferat să mă alătur jucătorilor care, dincolo de beneficiile materiale de la Dinamo, cred în lucruri mai mari.

Citește și alte știri:

Elias Charalambous, surprins când l-a văzut pe Mustață în cantonamentul FCSB: „Wait! What is this?”

Noi informații: „Cine pierde din cauza Stelei va merge la TAS!”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (9)
istet10
istet10  •  15 Aprilie 2023, 20:25
Postat de creeperno807 pe 14 Aprilie 2023, 22:31

Cine nu accepta sa amane va fi platit din banii virati de noii actionari

Ha! Ce inteligent esti. Pai mai doreste careva sa amane?

eddymaster
eddymaster  •  15 Aprilie 2023, 15:51
Postat de creeperno807 pe 14 Aprilie 2023, 22:31

Cine nu accepta sa amane va fi platit din banii virati de noii actionari

care noi actionari? ca nimeni nu a dat un leu. pai aproape toti nu accepta amanare. da cineva 2 milioane de euro? exact,nu da. deci faliment clar.

creeperno807
creeperno807  •  14 Aprilie 2023, 22:31

Cine nu accepta sa amane va fi platit din banii virati de noii actionari

Vezi toate comentariile (9)
Comentează