FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Săptămână decisivă pentru Dinamo » „Câinii” au nevoie de o sumă uriașă pentru a supraviețui

FOTO: Raed Krishan
FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat luni, 13 iunie 2022 11:08 / Actualizat luni, 13 iunie 2022 11:26

Dinamo trebuie să o facă rost urgent de 800.000 de euro în această săptămână pentru a începe campionatul în Liga 2. Banii sunt necesari pentru a plătit restanțele către jucători (200.000 de euro), datoriile către terți și alte datorii curente.

Dinamo este pe marginea prăpastiei. În ciuda declarațiilor optimiste ale administratorului judiciar Răzvan Zăvăleanu, făcute în ideea de a menține un echilibru vizavi de situația grupării, în ciuda tendințelor hei-rupiste ale DDB, care continuă să solicite sprijinul necondiționat ale fanilor pentru a strânge bani cu care „câinii” să mai elimine din balastul financiar și să supraviețuiască. De pe o zi pe alta, de la lună la lună.

Dinamo i-a stabilit prețul » Câți bani vrea pe jucătorul de care s-a interesat Rapid
DINAMO
Dinamo i-a stabilit prețul » Câți bani vrea pe jucătorul de care s-a interesat Rapid

50.000 de euroeste suma pe care „câinii” o încasează din drepturile TV la Liga 2

Dinamo are nevoie de 800.000 de euro

Conform informațiilor GSP.ro, roș-albii au nevoie urgentă - în această săptămână! - de suma de 800.000 de euro, datorii ultra-stringente, bani care dacă nu sunt achitați, blochează desfășurarea mai departe a activității la echipă.

Este vorba despre datorii către jucători, inclusiv către cei care au plecat, în total 200.000 de euro. Apoi restanțe ce trebuie plătite către terți și datorii la zi. Este suma despre care se vorbește la club, nu mai este niciun secret.

Sunt bani pe care Dinamo trebuie să-i facă rost în această săptămână pentru ca activitatea să se reia de lunea viitoare, când este prevăzută reunirea. 

Și vara trecută au fost probleme uriașe în timpul verii, când s-a și intrat în insolvență, când transferurile erau blocate, iar situația incertă la club, drept dovadă că Dusan Uhrin a părăsit Dinamo cu cinci zile înaintea primului meci oficial de campionat, sosind Dario Bonetti!

1,3 milioane de euroeste suma pierdută de Dinamo din drepturile TV la Liga 1

„Dinamo depinde de această sumă"

„În primul rând, Dinamo are datorii mari pe care trebuie să le achite. Depinde foarte mult dacă se strânge această sumă. Cred că vor anunța într-o conferință că e nevoie de această sumă. 

Oricum, decât să continue astfel, cum au făcut-o în ultimii ani, mai bine o iei de la zero, așa cum a luat-o Rapid, care e un exemplu foarte bun", a declarat Marius Niculae, prezent la Cluj Napoca, la meciul de retragere al lui Adrian Mutu.

Sigur că toată lumea este supărată acum, dar o problemă de genul acesta poate să fie un nou început. Poate fi un moment zero. Încercăm să ne recalibrăm, să reconstruim bugetul în noile condiții. S-a pierdut o sumă mare, cea din drepturile TV. Am speranțe că vom reuși să reglăm situația
- Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar Dinamo

Am fost nominalizat la „Sfaturi”, sunt într-un grup de oameni care au reprezentat Dinamo la nivel înalt. Dar mi se pare destul de târziu acum să mai facem ceva. Dacă eram consultați mai devreme, poate nu se mai făceau atâtea transferuri fără rost
 - Marius Niculae, ex-atacant Dinamo

10.000 de euroeste suma pe care roș-albii trebuie să o primească de la Hermannstadt în contul transferului lui Plamen Iliev

Planuri cu palmaresul lui Dinamo

Dinamo este într-o situație delicată: palmaresul, stema și denumirea clubului sunt în patrimoniul lui Nicolae Badea (FC Dinamo), care le împrumutase echipei pe durata cât a fost în Liga 1. 

Deja au existat somații ca Dinamo 1948 să nu le mai folosească decât pe plan sportiv, dar sunt și negocieri pentru a se ajunge la un acord între părți.

„Eu cred că ar fi oportun ca palmaresul să se reunească sub egida CS Dinamo. Ar fi cel mai bun lucru, așa cum s-a întâmplat la U Cluj, unde drepturile aparțin Consiliului local și nu mai sunt discuții. Încerc să am discuții cu oameni de afaceri care vor să sprijine clubul. Oricine vrea să vină este binevenit. 

Primul lucru asupra căruia ne concentrăm este președintele. DDB a stat la masă cu domnul Șerdean, voi vedea care au fost rezultatele discuției. Sunt multe persoane care își doresc această demnitate la Dinamo”, a declarat Zăvăleanu.

VIDEO Răzvan Zăvăleanu: „Situația dificilă de la Dinamo poate reprezenta un punct zero”

Citește și: 

Își fac lotul pe WhatsApp » Metodă originală găsită la Dinamo pentru crearea unei echipe de Liga 2

Răducioiu, pe picior de plecare » Legenda „câinilor” nu are loc în noul proiect de la Dinamo

A luat parte la un moment istoric în fotbalul românesc, acum lucrează pe TIR în Germania: „Patronii sunt foarte faini! Mai stau un an și mă întorc acasă”

„Traduceri avem?” » Cum se comportă „Hagi” Luțu la cursurile de director sportiv: „E disperat!”


Comentarii (6)
paolo17
paolo17  •  14 Iunie 2022, 07:43
Postat de creeperno807 pe 13 Iunie 2022, 22:45

O sa stranga DDB 1 milion de euro

Baga bani bucurica, tararache si anghel. Ca și anul trecut...

tomthompson
tomthompson  •  14 Iunie 2022, 00:16
Postat de abavati pe 13 Iunie 2022, 16:53

800000 sau 200000, hotarati-va! iar n-aveti ce scrie ...

200 de mii pentru salarii si inca vreo 700 de mii pentru spanioli aia care au castigat acum 2 saptamani la fifa. falimentul este clar.

tomthompson
tomthompson  •  14 Iunie 2022, 00:14
Postat de creeperno807 pe 13 Iunie 2022, 22:45

O sa stranga DDB 1 milion de euro

da bah,o sa ii stranga cand o sa zboare porcul. nu mai gasesc aia prosti care sa dea bani.a zburat puiul cu ata.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează
Close