FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Răzvan Zăvăleanu contraatacă: „A promovat contestația doar cu scopul direct de a tergiversa punerea în discuție a confirmării planului”

Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar SC Dinamo 1948 SA
Răzvan Zăvăleanu, administrator judiciar SC Dinamo 1948 SA

Articol de - Publicat sambata, 06 mai 2023 13:49 / Actualizat sambata, 06 mai 2023 19:55

Mai sunt 9 zile până când Planul de reorganizare modificat aprobat de Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948 SA, la 7 aprilie 2023, va fi analizat de judecătorul sindic. Până la termenul din 15 mai, administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu încearcă să combată contestația formulată de Radu Bîrlică împotriva noului plan.

Fostul director de marketing la Dinamo, susține în actul depus la dosar pe 19 aprilie 2023 că "este posibil ca votul să fi fost viciat". Și l-a indicat pe ofițerul de presă, Ionel Culina, reprezentantul creditorilor salariați.

"Astfel, în numele salariaților a votat dl. Culina Ionel. Chiar dacă dl. Culina Ionel este reprezentantul salariaților, votul său printr-o simplă adresă este nelegal.

Conform art. 48 alin. 3 al Legii 85/2014 reprezentantul creditorilor trebuie să depună o procură specială și autentică, cu care să poată face dovada dreptului de a vota asupra punctelor înscrise pe ordinea de zi în numele și pe seama persoanei pe care o reprezintă.

Neexistența unei astfel de procuri autentice acordată de creditorii în numele cărora a votat domnul Culina Ionel face ca votul acestuia să fie nul.

Situație care s-a mai întâmplat în trecutul apropiat, la votarea anterioarei încercări de modificare a planului de reorganizare inițial", a menționat Radu Bîrlică în documentele depuse la Tribunalul București.

Dinamo - Unirea Dej 0-0 » Formația lui Ovidiu Burcă, încă un pas greșit în play-off! Cum arată clasamentul + Scandal la final
DINAMO - UNIREA DEJ
Dinamo - Unirea Dej 0-0 » Formația lui Ovidiu Burcă, încă un pas greșit în play-off! Cum arată clasamentul + Scandal la final

Răzvan Zăvăleanu solicită respingerea contestației ca fiind vădit nefondată

În replică, RTZ a depus întâmpinare, miercuri, 3 mai. Firma angajată să gestioneze insolvență lui Dinamo susține că a făcut totul legal și solicită judecătorului sindic respingerea contestației "ca fiind vădit nefondată". 

Administratorul judiciar Răzvan Zăvăleanu consideră că Radu Bîrlică a promovat contestația doar cu scopul direct de a tergiversa punerea în discuție a confirmării planului de reorganizare modificat.

"Contestatorul Răducu Bîrlică nu a dovedit în fapt nici un motiv de nelegalitate al hotărârilor adoptate în cadrul Adunării Creditorilor din 7 aprilie 2023. 

Înțelegem să facem apărări doar în ceea ce privește legalitatea adunării generale a creditorilor fără a lua în seamă celelalte păreri proprii ale contestatorului - străine de obiectul cauzei", a precizat RTZ.

Răzvan Zăvăleanu susține că Ionel Culina a procedat corect

În întâmpinarea făcută de administratorul judiciar, Răzvan Zăvăleanu, precizează că Ionel Culina, reprezentantul salariaților, a procedat legal când a votat pentru aprobarea planului modificat în numele salariaților.

"În ceea ce privește votul exprimat de către reprezentantul salariaților, este suficient să arătăm că în conformitate cu prevederile art. 48 alin. 5 din Legea nr. 85/2014, încă de la debutul procedurii, salariați, inclusiv contestatorul, l-au delegat pe dl Culina Ionel să le reprezinte interesele. Nici unul dintre salariați și nici contestatorul nu au revocat vreodată mandatul acordat dlui Culina Ionel", se arată în documentul RTZ.

Consider că Răzvan Zăvăleanu este un profesionist pe care îl apreciez foarte mult. E normal să se apere. Fără DDB și RTZ clubul era demult închis. Vedem ce spune instanta. Eu am încredere maximă în justiția din România și accept orice verdict. Mi se pare că este mai rău ca pe vremea lui Cortacero, care tot promitea fără acoperire. Acum avem un nou acționariat, care de când a preluat nu a putut plăti mai nimic și se roagă de toată lumea sa amâne plățile. Păi, ce credibilitate au? 
- Radu Bîrlică, creditor Dinamo, pentru GSP

Eu și compania mea am muncit gratis la Dinamo și nu vrem decât ce ni se cuvine. De vorbe toți sunt sătui, jucători, angajați, firme , văd că banii nu își asumă dânșii. Fără bani nu poți face performanță la Dinamo, cu amânări poate fi oricine patron la Dinamo. Eu doresc numai bine clubului, de asta am muncit acolo. Sumele care sunt în tabelele de creditor pe firmă și salariul meu denotă faptul că mi-am făcut datoria
- Radu Bîrlică, creditor Dinamo, pentru GSP

Ar fi bine ca Dinamo să se axeze foarte mult pe latura sportivă și să promoveze anul acesta , dar e îngrijorător faptul că în conducerea executivă lipsesc mari dinamoviști, cum ar fi Dănciulescu, Lupescu sau alții. Lipsesc oameni de anvergura unui Mihai Stoica sau Dinu Gheorghe, aici mă refer la cei mai buni manageri sportivi din România . Cum să ai performanțe?
- Radu Bîrlică, creditor Dinamo, pentru GSP

Radu Bîrlică i-a transmis lui Răzvan Zăvăleanu că i-a fost falsificat votul și amenință cu plângere penală

Radu Bîrlică a anexat la contestație și un e-mail trimis administratorului judiciar, Răzvan Zăvăleanu.

În corespondența electronică, Radu Bîrlică l-a informat pe Răzvan Zăvăleanu că Ionel Culina a votat în locul lui precedentul plan de reorganizare modificat, aprobat de Adunarea Creditorilor pe 14 octombrie 2022, dar respins de judecătorul sindic pe 13 decembrie 2022.

În încheiere, Radu Bîrlică a precizat că își rezervă dreptul de a face plângere penală pentru fraudarea votului.

Cuprinsul e-mailului trimis de Radu Bîrlică lui Răzvan Zăvăleanu:

"Având în vedere BPI nr. 16626 atașat, vă aduc la cunoștință că în numele subsemnatului a votat altcineva, și anume reprezentatul creditorilor dl Culina, care în niciun moment și sub nicio formă (pe cale electronică/oficiu poștal) nu mi-a transmis și nu mi-a solicitat punctul de vedere și ce doresc să votez cu privire la noul plan de reorganizare modificat.

Totodată, când i-am solicitat d-lui Culina explicații despre cele menționate mai sus a spus «stai să îi întreb pe reprezentanții RTZ că nu știu despre ce este vorba, ei s-au ocupat».

Având în vedere motivele expuse mai sus vă solicit să îmi comunicați cum ați procedat și în baza a ce ați hotărât voi să votați în numele meu fără să mă întrebați care este poziția mea și fără să aveți acordul meu.

Îmi rezerv dreptul de a face plângere penală pentru fraudarea votului, având în vedere faptul că sub nicio formă nu aș fi votat și nu voi vota noul plan de reorganizare modificat".

Radu Bîrlică: „Noul plan de reorganizare se bazează pe surse de venit utopice”

De asemenea, Radu Bîrlică a mai solicitat instanței să amâne discutarea și aprobarea/confirmarea modificării planului de reorganizare până la discutarea cererilor de faliment aflate pe rolul Tribunalului București împotriva debitorului Dinamo 1948 SA.

Fostul director de marketing de la Dinamo consideră că "noul plan de reorganizare se bazează pe surse de venit utopice, fiind nerealist și imposibil de realizat".

Radu Bîrlică a mai menționat în cererile sale de la tribunal:

"Este de notorietate faptul că atunci când un debitor se bazează în reorganizare pe venituri nerealizabile, încearcă să împingă achitarea grosului datoriilor către ultimii ani de reorganizare.

Însăși conținutul acestei modificări a planului inițial dovedește faptul că această nouă propunere este nerealistă și imposibil de realizat.

Astfel, la pagina 47 a noului plan este precizat faptul că salariații vor fi plătiți în termen de 30 de zile de la data confirmării însă la pagina 37 găsim afirmația, citez «oricând poate fi modificat pe parcursul celor 4 ani».

Așadar, certitudinea nu există, chiar dacă acum se prezintă faptul că s-a schimbat acționariatul și că această modificare de acționariat va fi generatoarea redresării debitorului.

Dacă într-adevăr noul acționar majoritar dispune de potență financiară ar fi trebuit ca în cazul creditorilor salariali să le consemneze într-un cont sumele datorate până la data confirmării noului plan de reorganizare. În felul acesta, modalitatea impusă prin acest nou plan nu este sustenabilă din niciun punct de vedere".

Radu Bîrlică, singurul salariat care nu a aprobat planul

Radu Bîrlică, singurul din categoria salariați care nu a aprobat planul, figurează la masa credală cu 68.685 lei (15.000 euro). El a contestat planul modificat al lui Dinamo și prin și firma pe care o administrează, RCI Solution SRL, care este înregistrată la categoria creditori chirografari cu suma de 890.857,57 lei (190.000 euro). În total, 12 creditori au votat împotriva noului plan de reorganizare.

Noul plan de reorganizare modificat a fost aprobat de Adunarea Creditorilor SC Dinamo 1948 SA, la 7 aprilie 2023, cu votul pozitiv a trei grupe de creditori din patru.

Noii acționari vor ca prin noul plan modificat să fie șterse datorii de 5 milioane de euro, de la chirografari

Noii acționari de la Red&White vor ca prin acest nou plan modificat să fie șterse integral datoriile de 5 milioane de euro existente la chirografari, cea mai neprotejată categorie de creditori.

Prin ștergerea celor 5 milioane de euro de la "chirografari", SC Dinamo 1948 SA urmărește ca la masa credală să mai rămână doar creanțele garantate, salariale și cele bugetare, în valoare totală de aproximativ 2,5 milioane de euro.

Din care 1,2 milioane aparțin APCH, și ar urma să fie plătite după ieșirea din insolvență.

Din cele 5 milioane de euro, de la categoria chirografari, circa 1,3 milioane provin de la APCH, bani pe care fanii-acționari nu-i mai revendică. Astfel, în discuție pentru "hair-cut-ul" preconizat de acționari mai rămân 3,7 milioane de euro.

În aceste condiții, marii perdanți sunt fotbaliștii care au avut contracte de activitate de sportivă și sunt înscriși la masa credală, la "chirografari", cu peste 1,5 milioane de euro.

VIDEO Liga a 2-a Play-off / Match Preview Dinamo - Unirea Dej

Citește și alte articole:

Motivul pentru care Gabi Tamaș regretă transferul la FCSB: „Nu am văzut pe nimeni să rămână acolo” + Culisele scandalului cu Mirel Rădoi

Mihai Pintilii, detalii inedite din vestiarul FCSB » Care e jucătorul care întârzie cel mai des și cui îi e frică să zboare

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
istet10
istet10  •  06 Mai 2023, 19:01
Postat de Mazavalt pe 06 Mai 2023, 15:44

Astia care doriti raul lui DINAMO, din presa, Din afaceri de oriunde sunteti ***

Raul lui Dinamo vine din comportamentul aceslor nesimtiti care nu platesc jucatorii, furnizorii si antrenorii. Aia care propun planuri de insolventa prostesti. Nu acelasi Zavalaeanu a intocmit si planul de reorganizare in functie? Nu tot el spune acum ca e neviabil? El , care vedea milioane de euro din vanzarea de jucatori . Nu tot el a propus o modificare aberanta a planului prin care se dorea incalcarea proprietatii, favorizarea UNOR creditori? Nu el a prezentat judecatorului acest plan fara a avea acordul creditorilor cei mai defavorizati? Ba, priveste si la raul facut in acest fel. Nu lumea e rea. Ca nu altcineva e vinovat ca sunteti pt a doua oara inglodati in datorii, ci doar dinamovistii, adica cei cu functii in club.

steauadinliga1
steauadinliga1  •  06 Mai 2023, 17:56

ce *** este zavleanu asta,cum minte el ca s-ar aproba nu stiu ce plan de reroganizare. nu se aproba bah pro99stule.deci nu s-a aprobat al doilea cand au fost doar 6 creditori impotriva sia cum cand sunt 12 impotriva crezi ca o sa se voteze pentru. eu nu inteleg de ce jucatorul sindc nu declara falimentul lui vitan barzesti,este clar ca nu au bani sa plateasca.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

steauadinliga1
steauadinliga1  •  06 Mai 2023, 17:55
Postat de Mazavalt pe 06 Mai 2023, 15:44

Astia care doriti raul lui DINAMO, din presa, Din afaceri de oriunde sunteti ***

raul? pentru voi desfiintarea si falimentul ar fi un act de umilinta pe care nu il meritati. suferiti in ligile inferioare pana uita toti de voi. ca asta va place sa fiti umiliti non stop. aveti ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează