FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Doi camerunezi se oferă să joace și gratis la Dinamo: „A câștigat Champions League... Aaa, Steaua a fost!”

Patrick Arnaud Ziepop (stânga) și Stephane Passi Njopgang (dreapta) sunt gata să vină la Dinamo
Patrick Arnaud Ziepop (stânga) și Stephane Passi Njopgang (dreapta) sunt gata să vină la Dinamo

Articol de - Publicat duminica, 10 iulie 2022 18:55 / Actualizat duminica, 10 iulie 2022 20:04

Doi camerunezi, fundașul central Arnaud (26 de ani) și atacantul Passi (27), ultima oară la Brăila, retrogradată din eșalonul secund, își oferă serviciile lui Dinamo. Nu au pretenții financiare.

Un stadion cu iarbă sintetică la marginea Capitalei, din care sare praful atunci când fotbaliștii bagă alunecări sau turează la maximum. Sunt peste 35 de grade Celsius la nivelul solului, dar jucătorii din toate colțurile Africii aleargă de mama focului. 

Pe aripi sunt „panterele", băieți care impresionează prin abnegație și viteză, cu toate că nu stau rău nici cu tehnica. Chiar dacă este o miuță amicală, sunt momente când sar scântei, se bagă materiale de parcă se joacă pentru campionat. Uneori, orgoliul este mai important decât orice sumă, decât orice trofeu.

A umilit-o pe Dinamo în amical, iar acum vrea să-i dea o mână de ajutor: „Știu mulți africani buni”
DINAMO
A umilit-o pe Dinamo în amical, iar acum vrea să-i dea o mână de ajutor: „Știu mulți africani buni”

Ocazional, africanii din zona Capitalei și Ploieștiului își dau întâlnire să joace fotbal între prieteni și să socializeze. 

Nigerianul Kehinde Fatai, 32 de ani, a încheiat contractul la FC Argeș, a venit doar pentru prieteni, se pregătește să semneze în străinătate. 

Camerunezul Ekollo a dat supergol „câinilor" în amicalul de la Slobozia, acum joacă alături de amici și-i recomandă la Dinamo pe fundașul central Patrick Arnaud Ziepop, 26 de ani, și pe atacantul Stephane Passi Njopgang, 27 de ani. 

Sunt mulți africani care vorbesc limba română sau măcar o cunosc cât de cât. Mulți au iubite românce sau sunt căsătoriți aici. Nigerienii și camerunezii, ei formează contigentul important la miuță, încearcă să impresioneze și să se impresioneze. 

Unii mai au contracte la ligile inferioare, a treia, a patra, alții așteaptă un semnal să vină în probe la formații de liga secundă. Așa cum a ajuns și Dinamo București, oamenii de la club făcând apeluri disperate - după 6 săptămâni de la retrogradare, în care s-a bătut pasul pe loc! - ca roș-albii să se întărească. În primul rând, pentru a rezista în eșalonul inferior.

VIDEO Ce spune Arnaud

  • „Am fost cu Florentin Petre la Liga 3, am promovat la Liga 2, am fost și căpitan la Brăila. Am nevoie de o echipă bună. Dinamo este echipă mare, știu că e într-o situație dificilă, dar eu vreau să ajut, dacă se poate, echipa din Ștefan cel Mare"
  • „Ekollo mi-a recomandat să merg la Dinamo, să ajut. Știu că trece printr-o perioadă dificilă. Eu vreau să stau în București, ar fi o onoare să joc pentru un nume așa mare"
  • „Nu am nevoie de bani! Ci să joc fotbal, de meciuri. Știu că Dinamo a fost un nume mare și în Europa, a câștigat Champions League... Aaa, Steaua a fost... Am avut un prieten bun la Dinamo, Patrick Ekeng, ne știam din Camerun"

VIDEO Ce spune Passi 

  • „Am prieteni care mi-au recomandat să vin la Dinamo, și Ekollo mi-a zis. Eu aș vrea să vin, chiar și în probe, joc atacant stânga și dreapta. Pot să merg în teste să-mi arăt valoarea" 
  • „Pentru mine fotbalul e sacrificiu. Altfel, nu arăți nimic. Dacă vrei să ajungi mare, trebuie să te sacrifici, nu pun banii pe primul loc" 
  • „Da, sunt «bombardier». Îmi place să demonstrez pe teren, nu vreau să mă laud în ziar"

5echipe a adunat Arnaud în cariera sa, în Camerun și în România: Yosa, Bamboutos, Fovu de Baham, CSM Pașcani și Dacia Unirea Brăila

Nu știu ce-i motivează pe jucătorii de la Dinamo, nici banii nu-i motivează, depășește orice putere de închipuire! Cu niște jucători, mai mulți, pe care să-i aducem neapărat, putem termina în primele 6. Plus un antrenor cu experiență, care să fie respectat
- Ionel Augustin, antrenor secund interimar Dinamo

6formații a bifat în România Passi: Agricola Borcea, Gilortul Târgu Cărbunești, CS Făurei, CSM Pașcani, ACS Șimian și Dacia Unirea Brăila

Toți marii dinamoviști au fugit ca lașii, l-au lăsat pe domnul Zăvăleanu singur la Dinamo. Dânsul a avut inspirația să ne aducă pe cei mai în vârstă la club, să ajutăm cum putem, până se reglează situația
- Ionel Augustin, antrenor secund interimar Dinamo

Mulțescu a făcut trialuri în vara 2013, așa a fost descoperit 

Gigi Mulțescu a apelat la trialuri în vara 2013, având în vedere că Ionuț Negoiță, patronul de atunci nu dorea să investească financiar în transferuri. Mai mulți jucători africani, recomandați și de Constantin Anghelache, președintele „câinilor", au ajuns la trialuri pe arena din Ștefan cel Mare. 

Câțiva au fost opriți, iar Collins Fai, care a luat probele atunci, a evoluat ulterior la Standard Liege și în naționala Camerunului (49 de selecții). Are două trofee cu belgienii, a câștigat Cupa Africii în 2017! În vârstă de 29 de ani, 

Fai este acum la Al Tai, în Arabia Saudită. Dinamo îi dădea 1.000 de euro salariu pe lună, apoi Standard Liege l-a achiziționat în 2016, la recomandarea lui Mircea Rednic, belgienii plătind 150.000 de euro pe el. Al Tai a plătit 300.000 de euro pe Collins în ianuarie 2022.

Citește și: 

S-a eliberat de Dinamo și e sigur: „Clubul va intra în faliment, se desființează”

Antrenorul lui Dinamo, reacție extrem de dură după umilința cu Unirea Slobozia: „Îi omor! Știm că nu au valoare, dar măcar să alerge” + 6 transferuri ratate

Mihai Neșu, adevărul despre divorț: „Vreau să știe lumea” » S-a spus că soția l-a părăsit în urma accidentului

L-a rugat să nu joace, fiindcă are o presimțire rea, dar el a marcat în poarta Romei! Așa că a schimbat abordarea: „Hai să mai facem copii”


Comentarii (16)
Amiralul2022
Amiralul2022  •  12 Iulie 2022, 21:51

Mi-au spus niște turiști din Antigua și Barbuda, pe plaja din Mangalia, c-ar fi încântați să joace pentru Dinamo !...

88gore88
88gore88  •  12 Iulie 2022, 20:28

Dezastros,terifiant...Nu doar imaginea lui Dinamo ci a tot fotbalului romanesc. Ce e de facut?Pai nimic,e totul pus pe butuci...

florin44
florin44  •  11 Iulie 2022, 21:48

Parca si Rednic umpluse cantonamentul de la Saftica cu jucatori care mai de care, de prin Africa si alte tari ecuatoriale, la fel de "performante" intr-ale fotbalului!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează