FOTBAL  »  LIGA 2  »  FCU CRAIOVA

EXCLUSIV Eugen Trică, antrenorul care a dus-o pe FC U Craiova în Liga 2 fără eșec: „Pe «Oblemenco» din septembrie!”

Eugen Trică așteaptă cu încredere viitorul sezon de Liga a 2-a
Eugen Trică așteaptă cu încredere viitorul sezon de Liga a 2-a

Articol de GSP - Publicat marti, 12 mai 2020 15:27

Eugen Trică (43 de ani) a dus-o pe FCU Craiova în Liga a 2-a cu un parcurs fără înfrângere. Tehnicianul oltenilor își face deja planul pentru sezonul următor, așteaptă jucători cu experiență, dar și revenirea pe cel mai mare stadion din oraș, „Ion Oblemenco”.

- Domnule Trică, ați promovat în Liga a 2-a, obiectivul e atins, nu? 
- O bucurie mare în rândul tuturor, de la jucători, până la staff și conducere. Ne bucurăm după această decizie pentru că e o promovare meritată. Și e pe teren, pentru că nu întâmplătoare sunt cele 13 puncte. Am dominat autoritar campionatul, avem 13 victorii și 3 remize. Fără înfrângere. Trebuie să fim mândri.

- Observ și o urmă de tristețe, poate că nu s-a obținut alături de suporteri? 
- Da, e păcat că n-am putut să ne bucurăm cu suporterii. Meritau din plin această bucurie a promovării. Au venit mereu lângă noi, au cântat și ne-au încurajat peste tot. Au fost alături de băieți și meritau aceste momente de bucurie. Poate o să le facem o altă bucurie la anul, când putem ajunge în Liga 1.

- Ajungeți iar în prim plan, Liga a 2-a înseamnă o altă expunere... 
- E un pas foarte important pentru Craiova. Am muncit pe brânci pentru promovare. Echipa asta a suferit mult. A luat-o de la Liga a 4-a și a trecut prin multe. Avem resursele necesare pentru a spera la mai mult, la o luptă pentru promovare cu echipe mult mai bune decât ce am întâlnit până acum.

- Cum veți proceda? Va fi o pauză lungă până la primul meci din Liga a 2-a!
- Ne vom reuni la jumătatea lui iunie, vom face antrenamente. Practic vor fi cam 3 luni de pauză. E bine că după 15 mai putem să ne mișcăm, jucătorii vor ieși la antrenamente mai bune. Vor avea o bază minimă pentru a intra într-un cantonament.

- Vă veți pregăti la munte sau căutați să plecați? 
- O să ajung la Craiova și am să am o discuție cu domnul Adrian Mititelu. Avem în mare trasate ideile, vrem să mergem în Austria în cantonament. Ne dorim și jucători cu experiență, cu caracter. Știți bine că ăștia îmi plac mie. Dar să fie implicați 100%, să dea totul. Nu doar 60-70%. Să-mi spună care nu vor, pentru că așa funcționează lucrurile. Ținta e Liga 1 și nu ne permitem teste, ci certitudini. Avem toate resursele pentru a aduce jucători care să ne ajute în drumul spre Liga 1, să facă diferența. Toate resursele pentru o pregătire bună.

- O dorință pentru sezonul următor? 
- Promovarea asta nu aduce numai bucurie pentru că vom fi din nou la un pas de Liga 1. Ci sper ca din septembrie să ne întoarcem acasă, pe „Oblemenco". Să fim acolo cu suporterii și să ne bucurăm de fotbal. Sunt convins că până în septembrie suporterii vor avea dreptul să intre pe stadion, nu vor mai fi probleme cu acest virus. Și ne vom bucura împreună la victorii.

"Nu a fost nicio problemă între mine și domnul Adrian. Nu s-a pus problema vreodată să plec. Am venit și am avut ca obiectiv promovarea în Liga a 2-a, m-am întors acasă, la echipa mea de suflet. Acum vreau să revenim în Liga 1" 
Eugen Trică, antrenor FCU Craiova

"Urmează cea mai mare bătălie. Suntem conștienți cât de grea va fi Liga a 2-a. E mult peste ce era înainte. Sunt șanse mari să rămână Rapid, Petrolul, U Cluj. Echipe cu bugete mari. Nu va fi ușor. Avem deja legături cu jucători cu experiență, chiar de la Liga 1. Facem tot ce e posibil pentru a promova" 
Adrian Mititelu, patron FCU Craiova

2 milioane de euroe bugetul promis de Adrian Mititelu pentru FCU Craiova în Liga a 2-a

13 puncteavea FCU Craiova peste Șoimii Lipova, echipa fiind neînvinsă în Liga a 3-a în acest sezon

Mititelu: „Ne afectează decizia, dar o respectăm"

FCU Craiova se bucură de faptul că și-a asigurat promovarea în Liga a 2-a, însă patronul echipei, Adrian Mititelu, vede și partea goală a paharului: perioada lungă fără competiție.

 „Poate crezi că-s ipocrit. Noi am fi preferat să jucăm. O să fie dificil să stăm atât de mult. E o perioadă care ne dă peste cap toate calculele. N-aveam vreo emoție cu promovarea și voiam să terminăm neînvinși. Plus că aveam de gând să testăm niște tineri, să le vedem potențialul. Ne afectează decizia, dar o respectăm. N-am fi vrut să se denatureze competiția și să repetăm Liga a 3-a, ar fi fost o nedreptate. Supremația noastră din serie e incontestabilă".

Citește alte știri despre promovarea lui FC U Craiova:

ANALIZĂ GSP. Ce înseamnă promovarea lui FC U Craiova în Liga 2? 5 posibile consecințe: nu mai e liniște în Bănie, urmează un sezon incendiar!

Mititelu, prima reacție după promovarea în Liga 2: „Abia aștept ora adevărului” + Ce l-ar face să renunțe la fotbal: „Văd lucrurile altfel acum”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (20)
1185386784824804
Robert Dumitru  •  12 Mai 2020, 19:14

daca joaca pe oblemenco sa scoata abonamente la vanzare -nu conteaza ce spunem noi aici -conteaza cati cumpara abonament la fiecare echipa-eu cumpar la ambele sunt suporter al echipei locale -adica la ambele echipe

napoli01
napoli01  •  12 Mai 2020, 18:53

Eugene, totul este bine cu mititelu si e prieten cu tine, atat timp cat nu prea te plateste. Ai grija, sa nu te ridici cu pretentii, sa incepi sa ceri salariu, ca te arunca instantaneu din barca. Au patit-o toti tehnicienii care au antrenat echipa lui.

gigi_espirito_santo
gigi_espirito_santo  •  12 Mai 2020, 18:48

Va fi un sezon interesant in liga 2! Adevarata Universitatea Craiova, una dintre cele 4 echipe Rapid, un Dinamo, Petrolul, U Cluj...

Vezi toate comentariile (20)
Comentează