FOTBAL  »  LIGA 2  »  RETRAGERE

VIDEO Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”

Gabi, Ioana și Selena Tamaș +48   FOTO
Gabi, Ioana și Selena Tamaș

Articol de , - Publicat vineri, 27 octombrie 2023 12:51 / Actualizat vineri, 27 octombrie 2023 13:22

Gabi Tamaș și-a anunțat astăzi retragerea, cu mai puțin de două săptămâni înainte să împlinească vârsta de 40 de ani. Fundașul central a mărturisit că ajunsese să plângă acasă, frustrat că lucrurile nu ieșeau pe teren așa cum își dorea.

În cadrul conferinței de presă în care și-a anunțat retragerea, Gabi Tamaș a făcut mai multe mărturisiri dureroase. Experimentatul fundaș central a dezvăluit că sănătatea psihică l-a împins să ia această decizie, lipsa realizărilor pe gazon provocându-i crize de plâns acasă, în sânul familiei.

„Care CIF? Cu ăla dai pe chiuvetă!” » Dispută live pe palmaresul Stelei, între Grădinescu și Miu: „Jimmy, hai lasă-mă, cum s-o ia FCSB din Liga 4!?”
PALMARES
„Care CIF? Cu ăla dai pe chiuvetă!” » Dispută live pe palmaresul Stelei, între Grădinescu și Miu: „Jimmy, hai lasă-mă, cum s-o ia FCSB din Liga 4!?”

Gabi Tamaș, mărturisiri dureroase în momentul retragerii: „Fiicei mele nici nu i-am spus. Ajunsesem să plâng în casă”

Tamaș a dezvăluit și felul în care familia lui a recepționat vestea. Soția, Ioana, a început să plângă, în vreme ce fiica, Selena (11 ani), n-a vorbit cu tatăl ei despre acest subiect încă. Fostul fotbalist l-a menționat în discurs și pe tatăl lui, Iosif, stins din viață în urmă cu mai bine de 3 ani.

„E foarte greu momentul. Când ajungi să plângi în casă, pentru că pui prea mult suflet și nu vezi roadele, atunci nu ești bine psihic. Degeaba poți fizic, dacă nu ești bine psihic. Soția a început să plângă atunci când am anunțat-o. Fetei încă nu i-am spus că mă retrag (n.r. - râde).

Aș vrea să-i mulțumesc tatălui meu, care m-a dus la fotbal când eram mic. Uite că am ajuns să joc până la aproape 40 de ani. Cu toate că mă simt foarte bine, am decis că psihic nu mai pot să joc fotbal. Fizic aș mai putea 5-6 ani, dar fiind un rebel, cum spuneți voi, sunt și un băiat emotiv și pun totul la suflet. Puneam și înainte, dar cu vârsta am început să o fac și mai mult.

Vreau să le mulțumesc mamei și soției mele, care au îndurat și înghițit foarte multe. La câte articole au fost scrise despre mine și câte prostioare am făcut... dar nimeni nu e perfect.

Îi spun și fiicei mele să se mândrească cu tatăl ei. Nu știu dacă în viitorul apropiat va mai fi vreun jucător care să bifeze câte echipe am eu”, a precizat Tamaș astăzi.

Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
Gabriel Tamaș
+44 FOTO

CV-ul lui Gabi Tamaș

  • Crescut la Tractorul Brașov, Gabi Tamaș a ajuns în Liga 1 la Dinamo, în 2002. Au urmat Galatasaray, Spartak Moscova, Celta Vigo, Auxerre, West Bromwich Albion, Doncaster, Watford, FCSB, Cardiff, Hapoel Haifa, Astra, U Cluj, FC Voluntari, Petrolul și Concordia Chiajna.
  • Are un titlu de campion în România (FCSB, 2015) și unul în Israel (Hapoel Haifa, 2018). A mai câștigat 3 Cupe al României, o Supercupă a României, două Cupe ale Ligii și o Supercupă a Israelului
  • Are 67 de meciuri și 3 goluri pentru naționala României, alături de care a jucat la EURO 2008

Mai multe știri actuale: 

Ironia lui Sorin Cârțu: „O să mergem la Euro, dar nu sunt speranțe acolo, să nu fim «stejari»!”

Cel mai în formă jucător al SuperLigii se revoltă: „Noi, «dinozaurii», nu contăm! La ce să te aștepți în România?”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (8)
borabora
borabora  •  28 Octombrie 2023, 18:17

Pacat ca s-a cam ratat, adica nu a jucat intr-un campionat de top si era milionar in eur acum. Sper sa ramana in fotbal, cred ca cei de la Rasnov sau chiar Brasov-ul au nevoie de el.

CLIENT
CLIENT  •  28 Octombrie 2023, 00:00

Tamas face parte din galeria marilor fundasi ai Romaniei : Stefanescu, Lupescu (tata si fiu), Belodedici, Dinu, etc. A trait si traieste la vedere, fara a-si ascunde viata, trairile, implinirile si dezamagirile. Ca orice om de onoare. Infierat ocazional de unii paparazi , devenit subiect in lipsa de subiecte a mers inainte urmand proverbul " nu mor caii cand vor cainii" si poate privi in urma ,fara regrete ca orice om realizat si implinit, cu urcusurile si coborasurile specifice vietii oricarui om. Sper sa nu paraseasca lumea fotbalului si sa devina un bun antrenor pentru ca Tamas si mahmur are ce invata pe multi jucatori, inclusiv pe majoritatea dintre cei activi in pseudocampionatul romanesc. Respect Gabi Tamas din partea unui rapidist.

chindia
chindia  •  27 Octombrie 2023, 15:06

Un mare fotbalist se retrage la 40 de ani.Tamas a fost un mare talent,se retrage demn .Bravo Gabi !

Vezi toate comentariile (8)
Comentează