FOTBAL  »  LIGA 2  »  CSA STEAUA

VIDEO George Ogăraru a prezentat proiectul prin care vrea să ducă Steaua în top: „Misiunea noastră e să fim cei mai buni din România” + marele obiectiv al „militarilor”

George Ogăraru, team manager CSA Steaua
George Ogăraru, team manager CSA Steaua

Articol de - Publicat miercuri, 18 octombrie 2023 09:38 / Actualizat miercuri, 18 octombrie 2023 10:18

George Ogăraru, antrenor coordonator la Centrul de Copii și Juniori de la CSA Steaua, a vorbit într-un interviu pentru Steaua TV despre principiile care ghidează activitatea academiei clubului. „Militarii” au performat în ultimii ani la nivel juvenil, iar fostul fundaș dreapta al naționalei a vorbit cu mândrie despre filosofia pe care vrea s-o implementeze noilor generații. 

La academia „militarilor”, situată pe locul 10 în ultimul top al academiilor publicat de FRF, au fost „șlefuiți” în ultima perioadă câțiva fotbaliști care au făcut deja pasul spre prima echipă a roș-albaștrilor. Câteva dintre nume: Alin Raicu, David Matei, Răzvan Florea, Matei Marin, Iannis Pletea sau Hussein Shehait. 

Ogăraru, un om important în structurile clubului, a dezvăluit care sunt obiectivele academiei clubului din Ghencea. 

Alin Stoica intervine vijelios în conflictul FCSB - Steaua: „Dacă promovează, toți fanii vor merge acolo. Au palmaresul, sunt cea mai iubită echipă din România!”
CONFLICT
Alin Stoica intervine vijelios în conflictul FCSB - Steaua: „Dacă promovează, toți fanii vor merge acolo. Au palmaresul, sunt cea mai iubită echipă din România!”

George Ogăraru: „Misiunea academiei Steaua este aceea de a deveni cea mai importantă academie din România”

Identitatea unui club, identitatea Stelei e foarte importantă ca bază pentru ceea ce vrem noi să construim, iar Steaua este cel mai important club sportiv din România. 

Echipa de fotbal, prin rezultatele obținute în anii '80 - finala din '86 și Supercupa din '87 - a devenit cea mai de succes echipă de fotbal din România. A devenit, totodată, și cea mai iubită datorită fotbalului spectaculos practicat, bazat pe jucători rapizi și tehnici, o caracteristică a fotbaliștilor steliști pe care vrem s-o avem și noi aici, în academie.

Misiunea academiei Steaua este aceea de a deveni cea mai importantă academie din România. Ca viziune, ne dorim ca, în 2030, să avem 11 jucători titulari în echipa de seniori a Stelei”. 

George Ogăraru a prezentat valorile după care se ghidează activitatea academiei Steaua

Ogăraru a continuat:

„Despre modelul de joc, pot spune că ne propunem un fotbal dominant, spectaculos, care să aibă ca obiectiv principal dezvoltarea jucătorilor, din toate punctele de vedere. Ne propunem să dezvoltăm decizia jucătorului înainte de execuție. 

Rezultatul e doar o consecință a modelului de joc, nu este în niciun caz obiectivul principal. Dorim să ținem pasul și să implementăm în academia noastră cât mai multe unelte dintre cele folosite la nivel european”, a spus Ogăraru, pentru Steaua TV. 

Valori? Loialitate, ambiție, campioni, altruism, talent, unitate, spirit de luptă. Cred cu tărie că, atât timp cât ne asumăm aceste valori și ne bazăm pe ele, putem să performăm atât la nivel de rezultate, cât și prin prisma obiectivului principal, acela de a forma jucători pentru echipa de seniori, jucători care să poată performa la nivel profesionist și să poată ajunge și la echipele naționale și către fotbalul european.

- George Ogăraru

Cum se acordă punctajul academiilor

Pentru întocmirea clasamentului, FRF a ținut cont de 7 categorii.

„Fiecare categorie are o pondere diferită la evaluarea totală. Scorul final depinde de evaluarea tuturor categoriilor din 7 domenii, calculul final ținând cont atât de ponderea fiecărei categorii, cât și a domeniului general în scorul total”, se arată pe site-ul FRF.

  1. STRATEGIE ȘI FILOZOFIE 10,5 %
  2. ECHIPE ȘI JUCĂTORI 12,7%
  3. STAFF TEHNIC 19,5%
  4. STAFF SUPORT 7,1%
  5. ANTRENAMENTE ȘI MECIURI 9,2%
  6. INFRASTRUCTURĂ ȘI FACILITĂȚI 20,5%
  7. REZULTATE 20,5%

Citește și alte știri de actualitate: 

Cornel Dinu despre revenirea în fotbal a lui Lupescu: „Are o experiență indubitabilă, dar marile probleme acolo sunt altele”

Alin Stoica a numit fotbalistul de la FCSB pe care-l apreciază în mod deosebit: „Ar fi bine să facă pasul în Occident”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (15)
istet10
istet10  •  19 Octombrie 2023, 20:29
Postat de Florin100 pe 18 Octombrie 2023, 19:20

Felicitari, d-le Ogararu! Steaua Bucuresti, echipa care detine palmaresul, numele si cel mai pretios trofeu european, trebuie sa se dezvolte, sa creasca si sa educe copii in spirit sportiv, in spirit de fair-play. Pentru naivii care vorbesc de fcsb, le spun ca NICIODATA, Steaua nu se va desfiinta. Steaua se va desfiinta odata cu statul roman. Daca se va intampla asta, atunci si ei isi vor cauta identitatea intr-un alt stat si intr-o alta țară. Dar, să nu-și dorească niciodată acest lucru. Abia când vor ajunge acolo, își vor da seama cât de bine era acasă. Dacă mergeti pe stadionul Steaua, puteti admira cupa campionilor europeni cucerita de Steaua Bucuresti in 1986. Daca jiji oierul ar fi detinut el steaua, cu siguranta in fiecare zi s-ar fi pozat cu trofeul. Asa, se pozeaza cu o cruce si va vinde snoave sa-i bagati bani in buzunare pe biletele ce le cumparati, sa-l faceti mai bogat.

Detine fix nimic. Atata vreme cat balteste in B, FARA DORINTA de promovare, echipa aia e NIMIC. Trist, dar adevarat. O echipa mare , indragita, INDIFERENT de liga in care joaca aduna spectatori in tribune. CSA a avut grija sa ii alunge.

mirstelistu
mirstelistu  •  19 Octombrie 2023, 17:18

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Catisr
Catisr  •  19 Octombrie 2023, 00:35

Doar alți bani cheltuiți aiurea de statul român !

Vezi toate comentariile (15)
Comentează