FOTBAL  »  LIGA 2  »  LIGAB.RO

Interviu / Costel Bucur: "Vreau să revin în fotbal"

costel bucur gloria buzau
costel bucur gloria buzau

Articol de GSP - Publicat joi, 06 mai 2010 00:00

Fostul finanţator al Gloriei Buzău, Costel Bucur, se gândeşte ca din sezonul viitor să revină în fotbal,dar este convins că nu va repeta greşelile pe care le-a făcut în primul mandat.

- Domnule Bucur, cum vedeţi situaţia de la Gloria Buzău? Jucătorii refuză să se antreneze că nu sunt plătiţi...
- Îmi pare rău de ce se întâmplă acolo, dar am prevăzut această situaţie de cînd am plecat.

- Nu vă mai interesează fotbalul?
- Ba da, chiar urmăresc evoluţia lor, sper să reuşească să se salveze. Acolo este un public fantastic şi merită mult mai mult.

- De ce aţi renunţat să finanţaţi echipa?
- Păi, nu am fost sprijinit. Dădeam nişte salarii imense şi autorităţile nu mă ajutau deloc. Plus de asta, am făcut nişte greşeli imense. Am avut încredere în nişte oameni care nu îşi dădeau interesul pe cât ar fi trebuit.

- Aveţi de gând să reveniţi?
- Da! Aştept să văd cum se termină campionatul şi voi vedea atunci sigur. Mă gândesc că am eşuat prima oară şi trebuie să îmi iau revanşa. Dacă Buzăul se salvează, voi încearca să preiau din nou echipa, dacă nu, voi căuta să investesc în altă parte. Voi face totul cum trebuie. Îmi voi lua o echipă de profesionişti cărora le voi da mână liberă. La noi văd că se vrea totul repede, nimeni nu mai are răbdare. Nu este posibil să ţii un antrenor o lună de zile şi să îl dai afară că nu are rezultate. Este nevoie de un plan bine pus la punct cu jucători tineri care să joace 2-3 ani împreună, să se lege relaţiile între ei. Sincer să vă spun în acest timp cât am lipsit din fotbal am avut multe de învăţat. Voi încerca să aplic modelul de la Unirea Urziceni şi voi căuta un antrenor pe stilul lui Dan Petrescu, pentru că jucătorul român nu este disciplinat. Când eram la Buzau în fiecare săptămână auzeam că jucătorii mei stau prin cluburi toată noaptea. Pai, cum să joci bine, dacă nu eşti odihnit?!

- Doar pe Urziceni îi puteţi da exemplu?
- Păi, pe cine să mai dau? Nu vezi că la televizor şi la toate cluburile sunt numai scandaluri. Acolo se face totul în linişte. Jucătorii îşi văd de treabă şi se bat pentru al doilea an consecutiv la titlu. La noi vorbesc doar preşedinţii şi vezi doar şicane. Ăsta nu mai e fotbal.

- Buzăul a tot avut jucători împrumutaţi jucători şi de la Steaua şi de la Timişoara. Mai aveţi prieteni în fotbal?
- Nu doresc să fac aceleaşi lucruri ca în trecut. Voi merge pe jucători tineri. În România este material, dar trebuie şlefuit cum trebuie. Nu voi mai investi în jucători străini şi nu mă voi mai avânta să plătesc salarii uriaşe. Voi plăti doar performanţa. Jucătorii trebuie să fie motivaţi să obţină performanţe, pentru că dacă eu le dau 7 mii de euro salariu pe lună şi el are primă de 1500, se va mulţumi cu acel salariu şi atât. Aici este o altă greşeală pe care o fac conducătorii de club. Se aruncă foarte mulţi bani pe salarii şi cei care joacă nu îi merită, nu mai avem performanţe. Sunt curios ce se va întâmpla când se vor termina şi banii aştia din drepturile de televizare. Mulţi vor avea probleme. Lumea nu mai vine pe stadion, nu se mai uită la fotbal din cauza scandalurilor şi a lipsei de performanţă. Doar Steaua, Vaslui, Astra şi viitoarea campioană vor trece uşor peste sezonul următor. Este posibil să vedem mulţi din actualii finanţatori care se retrag.

- Unde este fotbalul românesc acum?
- Încă e bine, dar ne ducem jos. Acolo unde eram acum 6-7 ani. Ştii ce s-a întâmplat? Am ajuns prea sus într-un timp prea scurt. Nu am crescut natural cu timpul, ci prin anumiţi oameni care au dat nişte tunuri imobiliare, au investit masiv la echipe şi au avut anumite performanţe. În tot acest timp, nu am făcut nimic pentru jucătorii tineri şi acum ne întrebăm de ce nu mai avem performanţe. Asta este, am căzut de undeva de sus şi acum ne doare mai rău. Cine a luat-o odată de jos, ştie să o mai ia înca odată.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează