FOTBAL  »  LIGA 2  »  DINAMO

EXCLUSIV Detaliile litigiului dintre Nicolae Badea și CS Dinamo, care riscă să întârzie demolarea stadionului Dinamo: „Există un proces verbal”

Detaliile litigiului dintre Nicolae Badea și CS Dinamo, care riscă să întârzie demolarea stadionului Dinamo: „Există un proces verbal”
Detaliile litigiului dintre Nicolae Badea și CS Dinamo, care riscă să întârzie demolarea stadionului Dinamo: „Există un proces verbal”

Articol de - Publicat sambata, 15 aprilie 2023 15:15 / Actualizat sambata, 15 aprilie 2023 17:04

Gazeta Sporturilor a aflat detaliile litigiului dintre CS Dinamo și ACS FC Dinamo, gruparea lui Nicolae Badea, litigiu care ar împiedica începerea demolării vechiului stadion din Ștefan cel Mare, pentru a fi construit altul ultramodern.

Pagina de Facebook "Noul stadion Dinamo" - care a informat în ultima perioadă vizavi de demersurile legate de viitoarea arenă - a scris despre noile divergențe care pun piedici în calea visului suflării dinamoviste. Și-l acuză frontal pe Nicolae Badea!

Clubul lui Badea este acuzat că, în ciuda intervențiilor MAI și CS Dinamo, ar refuza să-și ridice bunurile de pe terenurile și din clădirile aflate în administrarea CS Dinamo București.

Potrivit paginii de Facebook "Noul stadion Dinamo", construcțiile în cauză sunt două: "scheletul" rămas de la ceea ce a fost intitulat "Casa Dinamovistului", clădirea dinspre șoseaua Ștefan cel Mare, care se voia o construcție ridicată de firma lui Vasile Turcu și ar fi trebuit să fie cantonamentul echipei de fotbal, plus "containerele" de la tribuna oficială, plus alte bunuri (stație de amplificare, turnicheți etc).

Justificarea lui Badea: „Nu e firesc ca la acest moment CS Dinamo să solicite documente de proveniență”

Din documentele studiate de GSP, reiese că CS Dinamo a solicitat oficial grupării lui Nicolae Badea, printr-o adresă trimisă pe 28 septembrie 2022, ridicarea tuturor bunurilor aflate pe terenurile și în clădirile aflate în administrarea CS Dinamo București.

Conform ultimului raport depus la instanță de administratorul judiciar al ACS FC Dinamo București, Phoenix Omega IPURL, se arată că ”această solicitare a fost redirecționată administratorului special spre aducere la îndeplinire”. Din acest punct apar divergențele.

Practicianul în insolvență a explicat judecătorului sindic că ACS FC Dinamo București și-ar ridica bunurile de pe terenurile și din clădirile aflate în administrarea CS Dinamo București, dar nu e de acord ca CS Dinamo să solicite documente de proveniență ale bunurilor aflate în Complexul Sportiv Dinamo București.

În raport, administratorul judiciar al ACS FC Dinamo București explică: 

”Au urmat o serie de discuții pe această temă, discuții în urma cărora MAI – CS Dinamo a solicitat debitoarei documente de proveniență ale bunurilor aflate în Complexul Sportiv Dinamo București, cu toate că, cu privire la aceste bunuri există un proces verbal de lăsare în custodie.

Proces verbal prin care CS Dinamo a primit în custodie aceste bunuri, nefiind firesc ca la acest moment să solicite documente de proveniență ale acestora, pentru a le înapoia.

În atare condiții, în perioada de raportare, debitoarea (n.r. ACS FC Dinamo București) a formulat o adresă de răspuns, prin care a solicitat odată în plus restituirea acestor bunuri, învederând aspectele redate anterior”.

Ministrul de interne, Lucian Bode, a precizat la finalul lunii martie, că abia din toamnă sunt așteptate buldozerele să intre pe arhaica arenă din centrul Capitalei.

Ce datorii pretinde ACS FC Dinamo că are la CS Dinamo

De asemenea, CS Dinamo a solicitat ACS FC Dinamo, la data de 19 octombrie 2021, plata creanței curente în cuantum de 149.016 lei, sumă reprezentând contravaloarea utilizării terenului de fotbal sintetic proprietatea petentei, în perioada noiembrie 2018 – octombrie 2019.

Potrivit informațiilor depuse la instanță de administratorul judiciar al ACS FC Dinamo București, clubul lui Nicolae Badea a propus CS Dinamo eșalonarea sumei de 149.016 lei până la data de 30 iunie 2022. Clubul MAI a refuzat propunerea, solicitând achitarea în 4 trimestre.

Cu toate astea, din raportul de activitate nr. 20 prezentat de administratorul judiciar al ACS FC Dinamo București, la sfârșitul lunii martie 2023, reiese că gruparea din Liga a-4-a efectuează plăți periodice conform discuțiilor cu reprezentanții CS Dinamo.

Clubul lui Nicolae Badea menționează că CS Dinamo nu a revenit cu o acceptare sau cu o contraofertă de eșalonare, astfel încât înțelegerea nu s-a materializat într-un înscris.

ACS FC Dinamo București susține cu dovezi contabile că a achitat 124.016 lei din totalul datoriei de 149.016 lei, după cum urmează:

  • 49.016 lei în data de 15 decembrie 2021;
  • 25.000 de lei în data de 16 iunie.2022;
  • 25.000 de lei în data de 1 septembrie.2022;
  • 10.000 de lei în data de 24 octombrie 2022;
  • 15.000 de lei în data de 15 martie 2023.

Ca atare, ACS FC Dinamo București precizează că mai are de achitat către CS Dinamo un rest de plată de 25.000 lei, sumă care va fi achitată în perioada de raportare viitoare.

Fostul jucător al lui Dinamo nu le dă nicio șansă la promovare „câinilor”: „Nu au autocar, nu au nimic, doar datorii! Nu văd niciun viitor”
DINAMO
Fostul jucător al lui Dinamo nu le dă nicio șansă la promovare „câinilor”: „Nu au autocar, nu au nimic, doar datorii! Nu văd niciun viitor”
Dezvăluire după 36 de ani: „Am refuzat Steaua și a fost vina mea! Veniseră la mine cu pașaportul pentru Supercupa Europei”
PRIETENII LUI OVIDIU
Dezvăluire după 36 de ani: „Am refuzat Steaua și a fost vina mea! Veniseră la mine cu pașaportul pentru Supercupa Europei”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (18)
dinamo_forever_77
dinamo_forever_77  •  16 Aprilie 2023, 14:37

Cand ii bagati microfonul in gura lui bode? Sa ne explice trubadurul acesta cum sta treaba cu stadionul, cum ne explica el inca de anul trecut ca se demoleaza, ca mai apoi in aceasta primavara, ca mai apoi la toamna..... Scarba totala!

boierasul
boierasul  •  16 Aprilie 2023, 01:16
Postat de flick2020 pe 15 Aprilie 2023, 17:30

Avem destule spitale...autostrazi..nici nu avem 20 mld gaura in buget. De aia ne permitem sa facem stadioane pentru circari...fara numar.

)) ești penibil "domnule" apărător al banului public)) nu te-am văzut așa "revoltat" când guvernul a cheltuit MILIARDE DE EURO pentru vaccinurile covid :D.

creeperno807
creeperno807  •  15 Aprilie 2023, 22:31

N-o sa mai existe candva Badea, doar n-o fi Iliescu!

Vezi toate comentariile (18)
Comentează