FOTBAL  »  LIGA 2  »  OFERTĂ

EXCLUSIV Îl vor pe Mircea Lucescu! Clubul din România recunoaște: „Am avut discuții, dânsul va decide dacă e momentul să vină spre noi”

Mircea Lucescu / Sursă foto: Imago Images
Mircea Lucescu / Sursă foto: Imago Images

Articol de - Publicat sambata, 30 decembrie 2023 13:32 / Actualizat sambata, 30 decembrie 2023 15:56

Corvinul Hunedoara, locul secund în Liga 2, grupare care încearcă să reaprindă vechiul spirit al clubului, nu renunță la visul de a-l „repatria”, măcar pentru o funcție onorifică, pe legendarul Mircea Lucescu, 78 de ani, fost jucător și antrenor al alb-albaștrilor.

„Echipa de sub furnale” a renăscut din propria-i cenușă și, la doar un an de la promovarea din „C”, e una dintre surprizele ligii secunde, unde se situează pe locul 2. 

Au câștigat titlul cu Oțelul și revin în fotbalul românesc » Contract cu un club de tradiție
SPONSORIZARE
Au câștigat titlul cu Oțelul și revin în fotbalul românesc » Contract cu un club de tradiție

Pentru următorii ani, Corvinul are un obiectiv deja trasat: revenirea pe prima scenă, care poate fi atacată cel mai devreme începând cu proximul sezon.

Cu Ioan Andone, Romulus Gabor și alte glorii de seamă implicate în proiectul renașterii, Corvinul mai are un vis: să-l readucă la Hunedoara și pe Mircea Lucescu, omul care a jucat și i-a antrenat pe hunedoreni în anii '70-'80

În exclusivitate pentru GSP.ro, președintele Corvinului, Dan Colesniuc, a oferit detalii despre discuțiile purtate cu Il Luce.

Mircea Lucescu, înapoi la Corvinul? „Dânsul va decide dacă e momentul să vină spre noi”

„Noi l-am invitat pe domnul Lucescu și am mai avut discuții, dânsul va decide dacă e momentul să vină spre noi, măcar așa, să ne sprijine din punct de vedere al consilierii.

Imediat după ce a renunțat la contractul de la Kiev, domnul primar i-a făcut invitația să vină în oraș. La noi, foștii jucători sunt respectați, se vorbește mereu despre ei. 

Domnul primar are o părere foarte bună și respectă aceste glorii”, a mărturisit Dan Colesniuc, președintele hunedorenilor, în interviul acordat Gazetei în decembrie.

Suntem pe primul loc la media de spectatori în momentul de față, oamenii sunt încântați de rapiditatea cu care a urcat echipa. (...) Avem și sprijinul foștilor jucători, așa cum e sănătos să se întâmple la un club. Încercăm să ne dezvoltăm și la centrul de copii și juniori. 

- Dan Colesniuc, președinte Corvinul Hunedoara

Cu Mircea Lucescu pe banca echipei, Corvinul a încheiat pe locul 3 în ediția 1981-1982. Acestui rezultat i s-a adăugat calificarea în Cupa UEFA. 

Formidabila carieră de antrenor a lui Lucescu a început pe 28 februarie 1979, într-un meci de Cupă Corvinul - Metalul București, încheiat 1-3. 

La 3 zile după eșecul din Cupă, Mircea Lucescu și-a început cariera de „principal” și în Divizia A. A fost un 2-0 cu Poli Iași la care a contribuit, cu golul secund, chiar Il Luce!

44 de ani, 8 luni și 6 zile. Adică, undeva la peste 23 de milioane de minute petrecute în slujba fotbalului. Carierele...

Publicată de FC Corvinul 1921 Hunedoara pe Vineri, 3 noiembrie 2023

VIDEO Stadion de 64 de milioane de euro „sub furnale”! Arenă ultramodernă pentru Corvinul Hunedoara: „Mai avem încă puțin”

Citește și alte știri de actualitate: 

Au câștigat titlul cu Oțelul și revin în fotbalul românesc » Contract cu un club de tradiție

EXCLUSIV Apariție rară a fostului patron din Liga 1 » Acum 15 ani, spunea că „bagă bani fiindcă n-are ce face cu ei”. Dezvăluiri pentru GSP: „Atât am pierdut în fotbal! Nu era lumea mea”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
gicab
gicab  •  30 Decembrie 2023, 20:09

Mă întreb de ce primarii ăștia darnici nu se bat pe antrenorul secolului trecut

gicab
gicab  •  30 Decembrie 2023, 20:07

Alt primar care cheltuie banii statului pe prostii

talpaiadului
talpaiadului  •  30 Decembrie 2023, 18:36

Pe Ancelotti de ce nu l-au contactat pentru discutii, ca si ala se zvonea ca ramane fara echipa? Contactezi doi, poate accepta unul.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează