FOTBAL  »  LIGA 2  »  PETROLUL

Promovează sau retrogradează Petrolul? Scandal uriaș la Ploiești: fanii sar la gâtul finanțatorului cu „apucături de Gigi Becali”

Suporterii lui Petrolul sunt dezamăgiți de finanțatorul Veolia
Suporterii lui Petrolul sunt dezamăgiți de finanțatorul Veolia

Articol de , - Publicat sambata, 01 august 2020 17:27 / Actualizat sambata, 01 august 2020 17:35

La Ploiești e încă un scandal după ratarea saltului în Liga 1: suporterii sunt dezamăgiți de finanțatorul Veolia, al cărui șef, Mihailovici, se implică în deciziile tehnice. Petrolul și Rapid propun și o schimbare bruscă a regulamentului.

Noul Petrolul, ridicat pe ruinele vechiului club intrat în faliment sub conducerea lui Dan Capră, își poate încheia existența după numai patru ani! Finanțatorul echipei, Veolia, speră să obțină drepturile asupra numelui și a mărcilor tradiționale pentru încă patru ani de acum înainte, numai că a pierdut încrederea suporterilor, care asistă de doi ani cum reprezentantul din România al multinaționalei, Mădălin Mihailovici, ratează promovarea în prima divizie și încalcă astfel obiectivele stabilite în contractul cu Primăria, actul în baza căruia el și societatea pe care o reprezintă au putut să folosească numele Petrolul.

Fanii „lupilor” îl acuză pe Mihailovici că „se joacă de-a Gigi Becali” și blochează deocamdată atribuirea numelui și a mărcii Petrolul către Veolia pentru încă patru sezoane. „Îi place să se implice el direct, nu angajează oameni care se pricep la fotbal” constituie reproșul suporterilor ultras către „executiv”.

Ploieștenii se află pe locul al șaselea, ultimul din play-off, înaintea rundei finale. Ei nu mai au nicio șansă la locul al treilea, care conduce la barajul cu ocupanta poziției a 12-a din prima ligă.

„Să fie trei meciuri de baraj, nu unul!”

O schimbare a propus-o Rapidul, care le-a atras pe rivala istorică Petrolul și pe FC Argeș într-un demers care propune modificarea regulamentului chiar acum: cinci dintre cele șase formații din liga a doua să joace baraj sau să promoveze direct, iar din eșalonul de elită să nu mai retrogradeze direct nimeni!

Victor Angelescu, acționarul principal de la Rapid, a explicat la DigiSport formatul pe care îl susține: „Dacă FRF și LPF au de gând să alcătuiască din campionatul următor o primă ligă cu 16 echipe, nu mi se pare corect ca din „B” să promoveze două, iar din „A” să nu mai pice nimeni. 

Ar fi o avantajare a formațiilor din primul eșalon, doar ele ar avea de câștigat de pe urma creșterii numărului de cluburi. Ca să fie just, să promoveze direct două echipe din liga a doua, iar următoarele trei din play-off să joace meciuri de baraj cu locurile 12, 13 și 14 din „A”!”. Vișiniii au trimis propunerea către LPF și către FRF. Ea va fi analizată în Comitetul Executiv al Federației, programat luni.

O să le prezint cluburilor din prima ligă propunerea Rapidului, însă nu cred că vor fi încântate, fiindcă ar însemna ca ele să-și asume să joace meciuri mai multe - Justin Ștefan, secretarul general LPF

Dacă vor rămâne 14 echipe în prima ligă, nu o să fie nicio problemă, Noi continuăm în „B” în cazul în care nu reușim să promovăm acum și încercăm la anul. Propunerea noastră e valabilă doar cu 16 echipe. Nu e corect să beneficieze doar cluburile din Liga 1 de modificarea sistemului! - Victor Angelescu, acționar majoritar Rapid

Am auzit și eu că sunt discuții despre numele și despre marca Petrolul. În Ploiești se aude că Primăria, proprietarul drepturilor, ar urmări să-și facă o echipă de seniori, CSM, pe care s-o înscrie în liga a patra - Valeriu Răchită, fost antrenor Petrolul

Clasament play-off Liga 2

Citește mai multe știri din Liga 2:

Video de colecție cu Daniel Pancu în studioul GSP: „No, no, no. Cum? Cum să nu beau?!”

Arbitrul acuzat că a făcut praf un meci, trimis de FRF la jocul decisiv din Liga 2! Cine conduce FC Argeș - UTA Arad

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (7)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  03 August 2020, 14:07

clasament gresit. petrolul e pe cinci, n'a avut rotunjirea punctelor. cate despre cotescu, numai de bine, mare arbitru, mare federatie. toata jena pt. arbitrajul cu arges. un huooooo, prelung. sper ca nu va mai avea tupeu sa arbitreze la plioiesti. frf de ***, lpf de ranat si mai mare, iar arbitrii, de ***.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

luisharcsa
luisharcsa  •  02 August 2020, 11:35
Postat de gazistu pe 01 August 2020, 18:55

nu e de vina patronul ... din cate stiu, Petrolul are printre cele mai mai salarii din Liga 2a.. asa ca trebuia sa castige "en-fanfare" locul 1 la liga 2a... daca nu salariile mici si gata. Daca ai salar de liga 1 si tu termini nici macar pe 3? atunci schimbam foaia, dam salar in functie de locul ocupat in clasament .punct daca eu nu fac norma la servici sau numi termin treaba , numi termin planul, angajatorul ma poate taxa la bani sau dat direct afara!

Da-i dracu de brute.Si primitivii din galerie, asa numitii ultrasi sunt de vina pentru situatia petrolului.Astia doar scandal stiu sa fac.Sa stea in B pana la adanci batrantete

luisharcsa
luisharcsa  •  02 August 2020, 11:33
Postat de marcelclujnapoca pe 01 August 2020, 23:24

Votați 18 echipe fratilor în Liga 1 ! Jucați 34 de etape ! Nu ma faceti play-blaturi ca arătați că dracu în meciurile de play-blat. Actual jucați 36 și 42.de meciuri. Golgeterul nu va e recunoscut în Europa daca e sa castige gheața de aur. Injumatatirea punctelor e o metoda de fraudare(se dau puncte la altii în ultimele etape).

18 echipe? Pai daca analizam corect, astazi nu sunt nici 6 echipe care pot sa-si justifice existenta in prima liga din punct de vedere financiar si infrastructural.Nu mai repetati aberatiile rejelui.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează