FOTBAL  »  LIGA 2  »  DEMOLARE

S-a semnat contractul! Se demolează un stadion istoric din România, unde a pierdut și marele Real Madrid: „Durata execuției este de 6 luni”

Stadionul din Pitești va fi demolat / Sursă foto: Facebook@ Primăria Municipiului Pitești +13   FOTO
Stadionul din Pitești va fi demolat / Sursă foto: Facebook@ Primăria Municipiului Pitești

Articol de - Publicat marti, 12 septembrie 2023 18:01 / Actualizat marti, 12 septembrie 2023 19:52

Primăria Municipiului Pitești a anunțat în cursul zilei că s-a semnat contractul pentru demolarea stadionului „Nicolae Dobrin”. Orașul lui Dobrin, restant la acest capitol, va beneficia de o arenă nouă, ultramodernă, care ar urma să fie gata peste doi ani. 

„În perioada următoare va începe demolarea vechiului stadion «,Nicolae Dobrin». 

Astăzi, 12 septembrie 2023, reprezentanții Serviciului Public de Exploatare a Patrimoniului au semnat contractul de ,«Desființare imobil Sportiv Nicolae Dobrin din strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești», în vederea realizării, pe același amplasament, a obiectivului de investiții ,«Construire Stadion Nicolae Dobrin, strada Nicolae Dobrin nr.10, Municipiul Pitești». 

Executantul este Asocierea Hyatt Development 2011 Pro Fortuna Construct, reprezentată prin Lider de asociere Hyatt Development 2011. Valoarea contractului este de 4 563 096,33 lei, iar durata execuției contractului de demolare este de 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor”, se arată în comunicatul emis de Primăria Municipiului Pitești. 

Astfel, încă o arenă istorică a României ajunge la „pământ”. Cel mai răsunător rezultat înregistrat pe acest stadion a fost succesul Argeșului împotriva celor de la Real Madrid, scor 2-1, în toamna anului 1972.

GALERIE FOTO. Cum va arăta noul stadion din Pitești

+9 FOTO

Stadion de 15.200 locuri la Pitești, pe amplasamentul vechii arene

În ianuarie Guvernul a aprobat indicatorii tehnico-economici pentru viitorul stadion din Pitești, iar acum Compania Națională de Investiții a scos la licitație un contract de 339 de milioane de lei (aproximativ 68 de milioane de euro), potrivit economedia.ro.

Noul stadion „Nicolae Dobrin” va avea o capacitate de 15.200 de locuri. Obiectivul va cuprinde 5 niveluri: subsol, parter și 3 etaje. Viitorul stadion va mai beneficia, printre altele, de o sală multifuncțională, un centru pentru copii și juniori, spații de antrenament pentru sporturi precum lupte, box, judo și karate, dar și o sală de forță. La stadion vor fi și 457 de locuri de parcare.

Proiectul va fi finanțat majoritar de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltării, dar și din bugetul local al municipiului Pitești. Și alte surse de finanțare, „legal constituite, conform programelor de investiţii publice aprobate potrivit legii”, vor fi acceptate, conform Hotărârii de Guvern, mai scrie sursa citată.

VIDEO Primaria Pitești a prezentat proiectul noului stadion „Nicolae Dobrin”, care va costa 100 de milioane de euro

Citește și alte știri de actualitate: 

ȘOCANT: telefonul lui Jennifer Hermoso, jucătoarea sărutată de Luis Rubiales, a fost piratat!

EXCLUSIV Dumitru Dragomir deplânge soarta Simonei Halep: „Aici își încheie cariera” + Cum crede că o vor vedea românii de azi înainte

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
Heiheiargesul1987
Heiheiargesul1987  •  13 Septembrie 2023, 03:05

Ma intreb cum se vor descurca cu doua demolari in paralel...demolarea stadionului si demolarea echipei (ultima fiind deja pusa in aplicare de la demiterea lui Prepelita)

Vezi toate comentariile (1)
Comentează