FOTBAL  »  LIGA 2  »  MODERNIZARE

Stadionul din România inaugurat în urmă cu 10 ani intră în renovare: gazon, scaune și tabelă noi

Stadionul Petrolul va trece printr-o cosmetizare serioasă
Stadionul Petrolul va trece printr-o cosmetizare serioasă

Articol de - Publicat marti, 02 februarie 2021 07:40 / Actualizat marti, 02 februarie 2021 09:28

De la sfârșitul lunii mai, „casa” echipei Petrolul Ploiești, stadionul ”Ilie Oană”, va intra într-o operațiune-blitz de modernizare la aproape 10 ani după inaugurarea noii arene prahovene.

Inaugurat în septembrie 2011, noul stadion "Ilie Oană" de la Ploiești va trece în următoarele luni printr-un amplu proiect de refacere, la aproape zece ani după ce a intrat în circuit. Mai multe componente importante ale arenei urmează să fie atinse prin planul de cosmetizare. Scaunele de la peluze și de la tribuna 1 vor fi schimbate în totalitate. De asemenea, cele de la tribuna 2 ar trebui să fie înlocuite cu unele rabatabile.

Aici funcționează însă un criteriu vital pentru ca stadionul să nu încalce criterii de securitate impuse de UEFA: între spătar și grinda din spate e obligatoriu să fie o distanță minimă de 25 de centimetri pentru a exista culoare de afluire/defluire operabile. Se va renunța însă la ele dacă nu va putea fi îndeplinită regula internațională.

Stadionul din România inaugurat în urmă cu 10 ani intră în renovare: gazon, scaune și tabelă noi
Scaunele vor fi înlocuite integral

Leduri în loc de reflectoare pe stadionul Petrolului

De asemenea, nocturna va fi complet înlocuită. În prezent, lumina vine prin 106 reflectoare, care dezvoltă o putere de 2.000 de lucși. Alternativa e un sistem de leduri cu un consum mai mic, dar cu o intensitate superioară: 2.600 lucși.

Inclusiv prelata de la acoperiș va deveni șantier. Din cauza artificiilor și a petardelor, au apărut două găuri de dimensiunea unui ou de găină, iar defecțiunile respective vor fi remediate cu această ocazie.

Toate aceste operațiuni ar urma să se demareze la finalul sezonului din L2, adică sfârșitul lunii mai, pentru ca Petrolul să rămână acasă de-a lungul campionatului. Și ar trebui să se încheie în maximum 3-4 săptămâni, pentru că, începând cu 30 iunie, stadionul de la Ploiești va găzdui meciuri de la Euro U19, alături de Rapid, Arcul de Triumf și Voluntari.

Gazonul e și el pe listă, dar planul e să fie schimbat după Euro U19. Oricum, suprafața de joc trebuia să fie complet înlocuită de patru ani, dar Primăria, în calitate de proprietar al complexului, a optat doar pentru reparații și întreținere parțială în acest interval de timp.

Primăria ar vrea 800.000 euro de la Guvern

Costurile estimate vor ajunge la circa 800.000 de euro, conform surselor GSP, iar municipalitatea intenționează să solicite sprijin financiar de la Guvern pentru lucrări. Unul dintre argumente va fi legat de faptul că Ploieștiul n-a beneficiat de niciun ban de la centru la construcția stadionului de 15.000 de locuri, ridicat cu 17,5 milioane de euro, bani veniți exclusiv de la comunitatea locală.

În plus, "Ilie Oană" e una dintre arenele aflate tradițional în ultimii 10 ani în circuitul echipelor naționale, de la prima reprezentativă până la loturile de juniori. De alfel, trupa lui Rădoi va începe chiar la Ploiești preliminariile CM 2022 Qatar, pe 25 martie, contra Macedoniei de Nord. 

Plan pentru parcare mărită

În fața stadionului "Ilie Oană" există o clădire care adăpostește sediul CS Petrolul, unde funcționează mai multe sporturi, inclusiv o sală de gimnastică. Municipalitatea plănuiește să dărâme construcția respectivă pentru a crea spațiu în vederea amenajării unor locuri de parcare, capitol la care arena prahoveană suferă în prezent. În schimb, CS Petrolul ar urma să fie relocat într-o altă zonă a orașului, unde se studiază deja ridicarea unui complex sportiv, aflat acum în stadiul studiului de fezabilitate.

Ce meciuri au jucat „tricolorii” mari la Ploiești

MeciScorCompetiție
România - Insulele Feroe1-0Preliminarii EURO 2016
România - Kazahstan3-1Preliminarii Campionatul Mondial 2018
România - Finlanda2-0Amical (retragerea lui Bogdan Lobonț)
România - Muntenegru0-0Liga Națiunilor
România - Lituania3-0Liga Națiunilor
România - Malta 1-0Preliminarii EURO 2020
România - Austria0-1Liga Națiunilor

2e numărul echipelor de club care evoluează în prezent pe stadionul "Ilie Oană": Petrolul și Chindia, dâmbovițenii așteptând finalizarea propriei arene la Târgoviște

VIDEO. Suporterii Petrolului cântă cu echipa după o victorie cu Rapid

Citește și mai multe știri din fotbalul intern:

Decizie surprinzătoare luată de CCA » Dinamo - FCSB, condus de un arbitru cu un singur derby la activ: a făcut praf disputa din 2013

Anamaria Prodan s-a dat de gol! Cum a mărturisit că a practicat o metodă ilegală: „Ne feream de Gigi Becali, să nu afle”

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (3)
zagna
zagna  •  02 Februarie 2021, 15:42
Postat de manutd.steaua pe 02 Februarie 2021, 10:27

Au echipa,au stadion si tot cu mana intinsa la cersit stau! Sa intelegem ca in 10 ani de zile,stadionul asta n-a produs decat gaura in buget!

Au stadion de care isi bat joc, echipa ce le mai trebuie ? Pacat de adevaratii Petrolisti care merita Echipa de Fotbal !

persanu
persanu  •  02 Februarie 2021, 11:41

Ar trebui bagati la puscarie si cetatenii sa iasa la proteste . Incredibil ce pot auzi. Am crezut ca doar bordurile se schimba mai repede dar se pare ca au ajuns si la stadioane... Interesant. Pentru asta sper sa ramaneti in B toata viata

manutd.steaua
manutd.steaua  •  02 Februarie 2021, 10:27

Au echipa,au stadion si tot cu mana intinsa la cersit stau! Sa intelegem ca in 10 ani de zile,stadionul asta n-a produs decat gaura in buget!

Vezi toate comentariile (3)
Comentează