FOTBAL  »  LIGA 2  »  RAPID

Veste bună pentru istoria Rapidului! Tribunalul București a luat decizia

Articol de GSP - Publicat marti, 26 mai 2020 17:49

RAPID. Tribunalul București a suspendat avizul de mediu pentru Planul Urbanistic Zonal care ar fi permis transformarea bazei Pro Rapid într-un spațiu de birouri sau într-un mall. 

Cererea formulată de Asociația Salvați Bucureștiul și Fundația Eco-Civică a fost judecată de urgență, la mai puțin de o lună de la data înregistrării. Decizia favorabilă primită astăzi înseamnă că, cel puțin pentru moment, terenul pe care se află baza Pro Rapid din Bucureștii Noi nu își va schimba funcțiunea. 

De cine aparține baza Pro Rapid 

În prezent, baza Pro Rapid, fostă Tehnometal, aparţine statului român. Ea a fost obiectul unui litigiu, a fost închisă în 2016 şi ulterior a intrat în proprietatea statului. 

George Copos, cel care a modernizat cantonamentul pentru clubul Rapid la jumătatea anilor '90, mai deține acum alte câteva hectare în vecinătatea bazei Pro Rapid, la est, între aliniamentul bazei şi luciul de apă, şi în nord, acolo unde Pro Rapid are hotar comun cu fosta bază sportivă Constructorul Feroviar, acum şi ea în paragină. 

Veste bună pentru istoria Rapidului! Tribunalul București a luat decizia

VIDEO Imagini de pe șantierul stadionului din Giulești

Citește și alte știri despre Rapid:

LIGA 2. Rapid, atacată frontal de o contracandidată la promovare: „Își bat joc de noi! Luăm în calcul să ne retragem din competiție!”

Rapid începe să tureze motoarele pentru play-off-ul Ligii 2 » Giuleștenii au efectuat vizita medicală

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (12)
275110930528265
Gabriela Gavrilescu  •  26 Mai 2020, 19:22

Legat de mâini și de picioare părintele Rapidului, acum cum o să se mai poată moderniza baza și ce e în jur? :(

maximy.
maximy.  •  26 Mai 2020, 18:38

Sa dispara astia cu birourile lor si cu mallurile pentru toti cocalarii. Sa-si faca cladiri de birou si malluri la periferia bucurestiului, Giulestiu e sfant, iar baza PRO RAPID este una din cele mai vechi baze din Romania, una foarte frumoasa. Pe campuri langa terenuri agricole este loc destul de asa ceva.

standart
standart  •  26 Mai 2020, 18:30

Mă bucură vestea aceasta. O bază in paragină e mai "nefolositoare" decât un mall. Dar barem există o șansă, mică rău, ca să devină cândva o bază frumoasă, utilă. Las-o așa deocamdată.

Vezi toate comentariile (12)
Comentează