FOTBAL  »  LIGA 2  »  U CLUJ - ACS POLI

VIDEO + FOTO Primul meci, prima victorie după sfârșitul "erei Falub" » "U" Cluj doboară ACS Poli

FOTO: FCUCluj +3   FOTO
FOTO: FCUCluj

Articol de - Publicat joi, 25 octombrie 2018 19:44

Universitatea Cluj a trecut de ACS Poli Timișoara, scor 4-0, în primul meci al etapei cu numărul 14 din liga secundă. 

Pe o ploaie măruntă și cu un nou antrenor pe bancă în persoana lui Mircea Cojocaru, Universitatea Cluj s-a distrat cu timișorenii de la ACS Poli, 4-0, în avanpremiera etapei a 14-a din Liga a 2-a.

Măcinată de problemele financiare, absențele din lot, dar și de scandalul grav la pariuri, recunoscut în această dimineață la GSP Live de Radu Birlică, președintele clubului, gruparea oaspete continuă seria neagră din acest sezon. Pregătită de secundul Adrian Săvoiu în lipsa lui Ștefan Nanu, suspendat și "refugiat" în tribune, tabăra violetă a părut doar o fantomă a fostei prim-divizionare, iar acest an din eșalonul secund tinde a fi "cântecul de lebădă" al grupării de pe Bega.

Nici la clujeni situația nu pare a fi chiar roz. Îndepărtat din nou de clubul său de suflet după o serie de 7 jocuri fără înfrângere, Adrian Falub a blestemat parcă postul de tehnician al Universității, unul pentru care s-a găsit doar o soluție de avarie în ciuda negocierilor aprigi cu mai mulți tehnicieni. Rând pe rând, Niculescu, Gâlcă, Bratu, Bergodi sau László Bálint au fost tăiați de pe lista lungă a lui Ioan Ovidiu Sabău, acestă apelând în cele din urmă la fostul său secund, Mircea Cojocaru, ex-principal al clujenilor în sezonul 2003-04.

Defensiva timișoreană, ciuruită ca o sită!

În pofida primei ocazii semnate de polistul Golda (7), clujenii au pus stăpânire pe joc imediat după fluierul de start al primei reprize. Breșele masive din apărarea timișoreană au fost ignorate pe rând de ofensiva Universității, "studenții" ratând câteva ocazii excelente de a deschide scorul din situații promițătoare.

Gheața a fost spartă până la urmă de Cristian Gavra, fostul vârf al Viitorului marcând simplu printre picioarele portarului timișorean după o serie de pase pe ruta Goga-Hațiegan (24). Simțind sângele proaspăt al adversarului vulnerabil, "șepcile roșii" s-au instalat în careul lui Mario Contra, dar nici Goga (37), nici Hațiegan și Florescu (43) nu au reușit desprinderea.

Cristian Gavra bifează cota 7, Universitatea de nebătut pe teren propriu!

Fără presiunea rezultatului, Universitatea a început în forță mitanul secund, Doru Dumitrescu ieșind la rampă cu un lob superb de la peste 30 distanță după o respingere hazardată a lui Mario Contra (48). În lipsă de soluții și valoare, ACS Poli a predat repede armele, iar Gavra a realizat "dubla" cu o execuție fină peste nefericitul goalkeeper advers (69).

Înainte de a fi schimbat în aplauzele publicului deloc numeros, dar vocal, vârful "studenților" putea realiza chiar hat-trick-ul, însă șutul său violent a fost respins in extremis de Contra (77). A marcat însă același Dorin Goga, care a închis tabela cu o lovitură de cap din 6 metri după o centrare excelentă a nou-intratului Berci (88). O nouă victorie lejeră pentru "U", un nou eșec la scor pentru ACS Poli!

"E o victorie importantă, după două puncte pierdute în prelungiri cu Ripensia. E un pas spre promovare, dar mai avem mult până la obiectiv, până la locul 1 la finalul turului"Cristian Gavra

În urma succesului facil din această seară, Universitatea acumulează 27 de puncte și urcă provizoriu pe locul 4, în timp ce timișorenii rămân în subsolul clasamentului, pe penultima poziție, cu doar 5 puncte strânse în 14 runde. În următoarea etapă, trupa lui Cojocaru va face deplasarea la Arad pentru derby-ul cu UTA, în timp ce ACS Poli va primi vizita băcăuanilor de la Aerostar.

Vezi VIDEO cu golurile!

Universitatea Cluj - ACS Poli Timișoara (4-0)

Stadion: Cluj Arena, Cluj-Napoca
Spectatori: 1.000
Marcatori: Gavra 24, 69, Dumitrescu 48, Goga 88
Cartonașe galbene: Greu 82 / Haruț 44
Arbitri: Adrian Moroiță (Ploiești), Florin Pucheanu (Ulmi) - Alexandru Mihăilă (Râmnicu Vâlcea) / Marius Omuț (Satu Mare)
Observatori: Aron Huzu (Sibiu), Radu Bitea (Oradea)

Universitatea Cluj (4-4-2)
C. Dur-Bozoancă - A. Coman, O. Abrudan, A. Cordoș, L. Sepsi (D. Berci 73) - I. Hațiegan (Cr. Ene 58), G. Florescu (cpt.), D. Dumitrescu, R. Greu - D. Goga, Cr. Gavra (M. Coman 78)
Rezerve: C. Albuț, D. Hordouan, G. Giurgiu, C. Taub
Antrenor: Mircea Cojocaru

ACS Poli Timișoara (4-4-2)
M. Contra - D. Haruț, D. Filip, I. Basic, R. Motreanu - D. Pop, D. Ivanov (Cr. Bocșan 45), S. Keita, D. Codrea (cpt., S. Românu 84) - G. Stere (N. Iseini 73), D. Golda
Rezerve: M. Smaranda, F. Toboșaru
Antrenor: Adrian Săvoiu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
dudulici
dudulici  •  26 Octombrie 2018, 06:16
Postat de Clau Alex Berdei pe 25 Octombrie 2018, 21:50

In Timisoara doar doar ASU POLI conteaza! Forrza Viola!

Asa era si la Craiova si acum tin toti cu astia ai Olgutei!Si asa e normal sa fie!Alegem echipa cea mai puternica si tinem cu ea,ne reprezinta orasul.Cand v-a ados Iancu Progreul in oras,tineati toti ce ea si il iubeati pe *** din Giulesti!!!Daca va bateti intre voi,castiga ceilalti si Timisoara ramane fara fotbal!Va place asa!?Atunci o meritati sa jucati la Recas(golf probabil,ca de fotbal ati uitat)!!!!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

983732924972315
Soos Vilmos  •  25 Octombrie 2018, 22:20

Poate ar fi corect sa adaugati ca la poli joaca 9 ( noua) fotbalisti sub 21 de ani.

103556593955789
Clau Alex Berdei  •  25 Octombrie 2018, 21:50

In Timisoara doar doar ASU POLI conteaza! Forrza Viola!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează