FOTBAL  »  LIGA 4  »  CSA STEAUA - ACADEMIA RAPID 1-3

GALERIE FOTO Academia Rapid trece lejer de CSA Steaua, după un derby ca-n '90, cu show în tribune, huligani și 4 goluri » Asistență impresionantă pe Arena Națională: cifra oficială

FOTO: RAED KRISHAN / CRISTI PREDA +49   FOTO
FOTO: RAED KRISHAN / CRISTI PREDA

Articol de - Publicat sambata, 14 aprilie 2018 22:07

Academia Rapid a câștigat derby-ul cu CSA Steaua de pe Arena Națională, scor 3-1, demonstrând că e favorită certă la promovarea în Liga 3-a. Pe stadion au fost 36.277 de oameni, conform crainicului arenei. 

Derby-ul de pe Arena Națională a fost condimentat cu de toate, exact ca în duelurile din anii '90, când cele steliștii și rapidiștii se înfruntau la vârf pe prima scenă. Nu au lispit coregrafiile spectaculoase, torțele, incidentele sau momentele tensionate (DETALII).

După un început pe contre, Rapid a reușit să deschidă scorul în minutul 41, prin Daniel Niculae, care și-a demonstrat clasa superioară și a finalizat superb centrarea primită de la Vlada.

Steliștii au egalat în prelungirile primei reprize, prin Predescu, care a transformat fără emoții penalty-ul obținut ca urmare a unui henț făcut tocmai de Daniel Niculae.

Repriza secundă a fost dominată cu autoritate de rapidiști, care au tranșat partida până în minutul 50. Mai întâi, Alexandru Burlacu a dus-o pe Academia Rapid în avantaj în urma unei gafe comise de portarul stelist la o fază fixă.

Vlada a închis tabela în minutul 60, îndeplinind o simplă formalitate după o acțiune superbă creată pe axa Daniel Niculae - Goge.

Academia Rapid e pe primul loc, cu 59 de puncte, în timp ce Steaua e pe 2, cu 54 de puncte și un meci mai puțin.

  • Academia Rapid a fost depunctată cu 3 puncte pentru că a folosit un fotbalist fără drept de joc în victoria cu AS Tricolor. Mai poate pierde 3 puncte din același motiv, fotbalistul fiind utilizat și la meciul câștigat cu Victoria.
  • Primele 4 echipe se califică în play-off. Acestea vor juca într-un minicampionat, pe teren neutru. Partidele se vor disputa într-o singură manșă. Câștigătoarea va merge la baraj pentru Liga a 3-a cu formația care se impune în Liga a 4-a Giurgiu.
  • În acel minicampionat primele 4 clasate vor intra cu 3, 2, 1 respectiv 0 puncte în funcție de clasarea din sezonul regulat.

FINAL » CSA Steaua - Academia Rapid 1-3
Au marcat: Predescu '45+7 / Daniel Niculae '41, A. Burlacu '55, Vlada'60

Desfășurarea liveTEXT a partidei

Final de meci, Academia Rapid câștigă derby-ul cu CSA Steaua, scor 3-1.

min.90 Patru minute de prelungiri au fost dictate pentru această partidă
min.81: Oficialii au anunțat asistența oficială a partidei: 26.045 de fani au luat parte la derby-ul de pe Arena Națională. Neoficial, cifra ar putea trece de 40.000 deoarece mii de bilete nu ar fi fost trecute prin turnicheții de la intrarea în peluze. Ulterior, numărul fanilor a fost rectificat de crainicul stadionului: 36.277 de spectatori!
min.61: GOOOL Academia Rapid! Rapidiștii se desprind în minutul 60, grație golului reușit de Vlada, care a înscris din pasa lui Goge, la capătul unei faze orchestrate de Daniel Niculae
min.55 GOOOL Academia Rapid! Alexandru Burleacu marchează în minutul 53 în urma unei faze fixe la care goakleeper-ul Iancu a greșit flagrant!
min.46! A început repriza secundă!

Vezi și:

În timpul pauzei, Florin Talpan a fost aplaudat și acalamat minute în șir de suporterii roș-albaștrilor
min.45+7 GOOOL Steaua! Predescu înscrie fără emoții din penalty și restabilește egalitatea
min.45+3: Penalty dictat de arbitrul Macel Bîrsan după un henț al lui Daniel Niculae!
min:45: 5 minute de prelungiri au fost dictate la finalul primei reprize
min.41: GOOOL Academia Rapid! Daniel Niculae a deschis scorul în minutul 41. Vârful giuleștenilro a finalizat superb o centrare perfectă venită din partea lui Vlada
min.29: După mai bine de zece minute în care nu s-a jucat deloc, partida a fost reluată în acest moment! Numeroși suporteri au fost evacuați după incindentele create în urmă cu câteva minute
min.27: Meciul e întrerupt în aceste momente!
min.25: Scene reprobabile pe Arena Națională: cele două galerii s-au luat la bătaie. Sunt scene demne de război pe stadion în aceste momente! Steliștii au năvălit din propria peluză și i-au atacat pe fanii Rapidului. 
min.20: Aproximativ 8.000 de rapidiști se află în peluza Academiei, în timp ce peluza stelistă e formată din circa 6.000 de oameni
min.24: Primul șut pe spațiul porții al Academiei Rapid, expediat de Vlada, a fost prins cu siguranță de Iancu
min.20: Goalkeeper-ul stelist Iancu îndepărtează pericolul, fentându-l elegant pe Daniel Niculae la o fază ce se anunța a fi periculoasă
min.10: Se joacă pe contre, dar nicio echipă nu și-a creat o ocazie clară de gol până în acest moment
min. 3: Meciul a fost întrerupt de arbitrul Bîrsan preț de câteva minute, după ce ultrașii rapidiști au aruncat numeroase materiale pirotehnice în teren
A început partida!

Gloriile steliste distribuie zeci de mingi fanilor din tribune. Lovitura de începere a fost dată de Ștefan Iovan, căpitanul din finala Cupei Campionilor Europeni cu Barcelona.

Coregrafie 3D în peluza rapidistă, care a fost umplută aproape în totalite. În schimb, peluza Stelei nu s-a umplut! Rapidiștii au aprins numeroase torțe în startul partidei, pe care le-au aruncat în teren

Meciul urmează să înceapă în cel mai scurt timp! Aproximativ 30.000 de spectatori sunt prezenți pe Arena Națională!

Echipele de start:

CSA Steaua: Iancu - Băierean, Pădureț, Sitaru, A. Grigore - Olaru, Răsdan, Vîlcea - Zeciu, Răsdan, Predescu - Mirea
Rezerve:
Chiș, Ed. Radu, Jitaru, Curt Cadolar, G. Constantinescu, Bârfoi, Camara
Antrenor: Ion Ion

Academia Rapid: Ciuculescu - I. Voicu, A. Iacob, D. Bratu, Lădaru - A. Burlacu, Al. Duriță, V. Maftei, Goge - Vlada, D. Niculae
Rezerve: Ignat, Boian, Pancu, Stancu, Dovleac, Grigore, Bărbălău
Antrenor: Constantin Schumacher

Arbitru: Marcel Bârsan
Asistenți Andrei Constantinescu, Vlad Bârleanu

UPDATE 

Ciuculescu, goalkeeper-ul celor de la Rapid, a intrat pe stadion cu un fular al Rapidului și a scandat minute în șir împotriva Stelei alături de galerie.

Ultrașii steliști au plecat la ora 16:30 din Piața Unirii și se îndreaptă către Arena Națională

update

 
Imagini EXCLUSIVE cu galeria STELEI în drum spre Național Arena!

Imagini EXCLUSIVE cu galeria STELEI în drum spre Național Arena!

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 14 Aprilie 2018
update 16:47

Ambele peluze au pregătit coregrafii spectaculoase pentru meciul din această seară. Rapidiștii pregătesc un show cu stegulețe ce se va desfășura pe lungimea  tututor celor trei inele de pe Arena Națională. Nici ultrașii steliștii nu se vor lăsa mai prejos și pregătesc o coregrafie pe primele două inele ale peluzei.

 

 

 

UPDATE 16:35

Reporterii GSP oferă cele mai noi informații de la Arena Națională

 

Arena Nationala asteapta meciul primaverii, derbyul Ligii 4 dintre CSA Steaua si Rapid. Costin Stucan va ofera ultimele...

Publicată de Gazeta Sporturilor pe 14 Aprilie 2018
update 16:30

Galeria CSA Steaua a plecat spre Arena Națională. Fanii roș-albaștrilor s-au întâlnit la Piața Unirii

30708796 1872968859403990 1105823717872631808 n

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (677)
crangasi_visiniu
crangasi_visiniu  •  15 Aprilie 2018, 23:30

Mai mult de jumatate rapidisti.

854605894625108
Silviu Apostol  •  15 Aprilie 2018, 12:50

Amice , daca ai terminat vreo scoala (oricare ar fi aia) , nu ti-au spus care e diferenta intre COREGRAFIE si SCENOGRAFIE ?" Nu au lispit coregrafiile spectaculoase, ..." ?!?! Coregrafia e la balet , domnu' ziarist !

klucian2222
klucian2222  •  15 Aprilie 2018, 12:12

Alo NATO nu sunteti pe faza, dormiti? Poi Armata Romana , membra NATO ia o mama de bataie (putea sa fie si mai mare daca Rapidul avea nevoie de 5 6 le dadea ) si voi nu interveniti ? Hai, *** , trebuie sa aparati Armata Romana care a fost atacata groaznic

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (677)
Comentează