FOTBAL  »  LIGA 4  »  INTERVIU

EXCLUSIV Ajuns în Liga 4, Mihai Costea vorbește deschis despre carieră și relații: „Nu regret relația cu Daniela Crudu, chiar dacă nu-i convenea lui nea Gigi”

Mihai Costea +29   FOTO
Mihai Costea

Articol de , - Publicat luni, 18 aprilie 2022 11:59 / Actualizat luni, 18 aprilie 2022 13:26

Mihai Costea vorbește deschis despre anii petrecuți la Craiova și FCSB și despre viața tumultuoasă pe care a dus-o. Atacantul de 33 de ani joacă azi pentru Progresul, în Liga a 4-a.

- Salut, Mihai! S-a scris din nou despre Progresul, asta doar pentru că tu ai venit să joci aici. Te bucuri că nu ai fost uitat? 
- Chiar mă bucur. Vreau să ajut acest club să-și îndeplinească obiectivele, adică promovarea. Voi juca doar în acest final de sezon, de plăcere.

- Te gândeai că încă mai atragi atenția? 
- Mereu s-a scris despre mine. Sau s-a vorbit. Mereu a fost atenția asupra mea. Cred că și când mă voi lăsa va fi la fel.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”
SPECIAL GSP
32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

Mihai Costea: „Sunt mai tăcut de fel, mai retras”

- Dar cum percepi tevatura creată în jurul tău? 
- Cred că m-a ajutat, dar mi-a și dăunat toată această atenție. Sunt genul de om căruia nu prea îi place să vorbească. Sunt mai tăcut de fel. Tocmai de asta unii spuneau despre mine că-s arogant. Nu, nu-i așa! Așa sunt eu, mai retras. Nu îmi place să apar prin ziare.

- Cum au fost ultimii ani pentru tine? 
- După perioada Steaua am plecat în Dubai. Apoi am revenit pentru scurt timp la Chindia. Voi vedea în vară ce voi face, dacă mai vine ceva din acea zonă, m-aș întoarce acolo. Discuții au fost, însă nu mi-a convenit oferta. Am decis să rămân acasă.

- Deci cum ai spus și tu, ești aici pentru scurt timp. 
- Da, da! Am venit de plăcere, nu există nicio primă, nimic. Îi cunosc pe băieți, mă antrenez și eu, îi ajut și pe ei, așa stau lucrurile. Dacă tot stau acasă, de ce să nu joc și ceva meciuri oficiale?

Mihai Costea: „Puteam da mai mult fotbalului”

- Mulți s-au mirat că nu te-ai întors la FCU Craiova! 
- Au fost ceva discuții cu ei. Echipa încă era în Liga a 2-a. De fapt, chiar înainte să promoveze. Totuși, am ales să merg la Chindia. Apoi nu am mai discutat. Mi-a părut puțin rău că nu m-am întors. Mi-ar fi plăcut. Asta e, poate pe viitor.

- Te-ai întoarce, poate pentru retragere? 
- Da, mi-aș dori. Acolo m-am format ca om și fotbalist. Tot timpul clubul acela va însemna ceva pentru mine. Din partea mea, răspunsul e da, m-aș întoarce.

- Ai regrete când te uiți în urmă? 
- Cred că toți fotbaliștii și toți oamenii, în general, au regrete. Cred că puteam da mai multe fotbalului, puteam face mai multe. Și publicitatea negativă m-a tras înapoi, perioada cât am stat cu Daniela Crudu, nu prea-i convenea lui nea Gigi. 

Aceste lucruri nu-ți fac bine ca fotbalist. Dar nu regret relația cu Daniela. De ce să o regret? Nu regret nimic din acest punct de vedere. Asta a fost să fie. Până la urmă, de la Steaua am plecat bine, în Dubai, unde am jucat ani buni.

FOTO: Instagram @daniela_crudu_official
FOTO: Instagram @daniela_crudu_official
FOTO: Instagram @daniela_crudu_official
+25 FOTO

- Perioada FCSB a fost destul de bună pentru tine, jucai la un nivel înalt, ai și câștigat trofee... 
- Așa e. Am jucat pentru cel mai important club, am evoluat în cupele europene, m-am simțit fotbalist. Am multe amintiri frumoase, am marcat și cu Dinamo în Ștefan cel Mare. Aceste amintiri îmi rămân! Până la urmă, cu asta rămâi după fotbal.

Mihai Costea: „Fratele meu a fost mai bun”

- Unde te-ai simțit mai apreciat? La Craiova sau la FCSB? 
- Am avut norocul să joc la două cluburi foarte mari. Cu suporteri mulți, sincer mi-ar fi greu să spun unde a fost mai mare aprecierea. În ambele locuri m-am simțit foarte bine.

- Mereu la TV sau în presă se făceau comparații cu fratele tău. Te ambiționa? Îți plăcea? 
- N-a fost nicio concurență între mine și el. Noi ne înțelegeam foarte bine și pe teren, și în afara lui. Cred că la vremea respectivă noi reprezentam un brand, frații Costea. Fratele meu era mult mai bun decât mine, eu eram mai mic și pe lângă el am crescut și eu. Din păcate, a avut ghinion cu accidentările, altfel ar fi ajuns foarte sus.

- În ce relații ai rămas cu Gigi Becali și Adrian Mititelu? 
- N-am mai vorbit cu nea Gigi. Cred că nici dânsul nu ține legătura cu foștii jucători. Cu Adiță, fiul lui nea Adi, țin legătura. Vorbim des. Cam atât.

Mihai Costea: „Am avut o ofertă din Dubai pe masă”

- Ai dat vreodată cu piciorul unei oferte importante? 
- Da, din Dubai. Doar trebuia să semnez și să mă întorc în vacanță. Am fost influențat de unele persoane și n-am semnat. Oferta era pe masă. Cineva îmi tot zicea să aștept, că e perioada lungă de mercato. Așa am ajuns să pierd anul acela. Cred că a fost un moment important pe care nu l-am gestionat bine. A venit și pandemia, am ajuns să stau pe bară cam mult. Iar când nu ai continuitate e greu.

- Cu ce rămâi după toți acești ani? 
- Cu multe amintiri frumoase. Steaua, Craiova, naționala de tineret. Toate îmi rămân în suflet. Sunt mândru pentru ce-am făcut. Probabil că puteam mai mult, dar asta a fost.

Vreau să mai joc, din vară speră să prind ceva în străinătate. Încă îmi place fotbalul. Nu știu ce voi face după, nici nu m-am gândit. Încă sunt focusat pe a juca fotbal.

Și despre mine, și despre fratele meu se spune că nu ne-am realizat pe cât am fi fost în stare. Totuși, cred că am făcut ceva în fotbal, suntem mândri.

- Mihai Costea

136 de meciuria adunat Mihai Costea în Liga 1, 23 de goluri și 16 pase decisive

Două titluriși o Cupă are Costea jr. la FCSB, club la care a strâns 55 de apariții

1,4 milioane de euroi-a plătit Gigi Becali lui Mititelu pentru a-l cumpăra pe Mihai

Anamaria Prodan: „Am încercat tot ce a fost pe pământul ăsta” + Ce spune despre viitorul partener

30 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (13)
luzar
luzar  •  19 Aprilie 2022, 10:14
Postat de dora pe 18 Aprilie 2022, 14:24

Erau pomenita si Ada si Florin in comentariul de mai jos. Insa am fost cenzurata. Pai nu e adevarat ca si Florin a fost terminat ?

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

108779877311497
George Ionescu  •  18 Aprilie 2022, 19:47

...un ratat...

307361603349887
Dan Pastrama  •  18 Aprilie 2022, 16:50

asta nu e ala de o batea pe Cruduta si o ardea cu tigarea? nu mai stiu a fost condamnat pentru mutilare si maltratare?

Vezi toate comentariile (13)
Comentează