FOTBAL  »  LIGA 4  »  STEAUA

EXCLUSIV Schimbare RADICALĂ pentru Stadionul Steaua! + Ce se întâmplă sub Peluza Sud

Noul stadion Steaua +9   FOTO
Noul stadion Steaua

Articol de , - Publicat miercuri, 24 iunie 2020 00:53 / Actualizat miercuri, 24 iunie 2020 01:21

Anunțat inițial că va avea destinație exclusiv pentru fotbal, noul stadion Steaua va fi omologat și pentru meciurile de rugby, ieri fiind deja stabilite zonele în care vor fi puse buturile. 

Surpriză în privința arenei de lux care prinde tot mai mult contur în bulevardul Ghencea. Stadionul nu va fi folosit exclusiv pentru partidele de fotbal, neavând pistă, așa cum se anunțase atunci când s-a început construcția lui, ci va putea găzdui și meciuri de rugby. 

S-a stabilit locul unde vor fi buturile 

Chiar ieri, atunci când constructorul a săpat în gazon pentru a fi stabilite și făcute găurile unde vor fi amplasate cele două porți pentru jocurile de fotbal, s-au creat astfel de zone și pentru punctele unde vor putea fi puse și buturile de la rugby. Acestea sunt mai în interiorul terenului fiindcă, așa cum prevede regulamentul, un meci cu balonul oval se poate disputa pe un gazon care să aibă cel puțin 6 metri dincolo de linia care delimitează butul. 

Practic, stadionul Steaua va fi omologat și pentru rugby, iar dacă o anume echipă sau naționala României va dori să evolueze aici, atunci o va putea face. Nu același lucru e valabil și pentru Arena Națională, căreia îi lipsesc 13 metri în lungimea terenului pentru putea găzdui și jocuri de rugby. 

Clubul Sportiv al Armatei deține și echipă la această disciplină sportivă. Ultimul titlu câștigat de Steaua a fost în 2006. În Complexul Sportiv din Ghencea continuă să fie disponibil un teren separat, destinat exclusiv pentru meciurile de rugby.

Hotel de lux sub Peluza Sud... 

Sub una dintre peluze, cea la care era amplasată tabela pe vechea arenă și unde stăteau suporterii de la Sud, va fi finalizat în același timp cu stadionul un minihotel. Vor fi peste 30 de camere în care se va putea sta în cantonament, așa cum se întâmpla pe vremuri sub tribuna a II-a, acolo unde erau și restaurantul, vestiarele și un minihotel. În plus, tot sub această peluză va fi disponibilă și o încăpere de mari dimensiuni, cu destinația de sală de forță.

+5 FOTO

Arcul de Triumf, disputat de rugby și fotbal 

Un alt stadion aproape finalizat și care face și el parte din bazele puse la dispoziție de România pentru antrenamentele echipelor care vor evolua la Campionatul European de anul viitor e cel de la Arcul de Triumf. Și e o arenă care a creat deja o dispută între fotbal și rugby. 

FCSB și Rapid au anunțat că își doresc să evolueze acolo, giuleștenii până va fi gata propria lor arenă, însă Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a replicat vehement: „Acest teren a fost conceput pentru rugby. Proiectul a fost gândit pentru sportul cu balonul oval, aici fiind leagănul acestei discipline. Nu a fost vorba niciodată despre desfășurarea unor meciuri oficiale de fotbal".

Alte știri despre Steaua:

EXCLUSIV Sondaj GSP: cu cine țin românii » Steaua < FCSB + CSA Steaua, Dinamo e în cădere! Barcelona, cel mai mare boom

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (47)
aly_bade
aly_bade  •  24 Iunie 2020, 18:23

Mai sunt si alte sporturi la csa steaua,nu doar fotbal.de fapt fotbalul cred ca a produs cel mai putin performante,si a cheltuit cel mai mult.orice sportiv stelist are ,,dreptul,, de a alerga sau de a se antrena acolo

right_wing_resistance_romania
right_wing_resistance_romania  •  24 Iunie 2020, 17:06
Postat de caesarone pe 24 Iunie 2020, 16:52

Pot sa faca ce vor, ideea e ca distrug gazonul...care dupa trebuie inlocuit,etc, etc! E adevarat ca in liga satelor n-ai nevoie de cine stie ce gazon, dar mai tarziu...sa nu mai vorbesc de costul inlocuirii!:)))

Lasa! Cand FRF si PMB montau gazon de 1.5 milioane de euro, stadionul Steaua avea gazon pus cu 6000 de euro si rezista mai mult. Ne descurcam cand vine vorba de schimbarea lui.

caesarone
caesarone  •  24 Iunie 2020, 16:52
Postat de right_wing_resistance_romania pe 24 Iunie 2020, 16:33

Ai dat bac-ul anul asta? Care este problema daca este din banii tarii? Cluj arena din ce bani a fost facut? Craiova? Ploiesti? Mall Arena? Si care-i problema daca se joaca Rugby pe el? Scrie undeva ca daca este investitia din bani publici, este interzis sa se joace altceva in afara de fotbal? De unde pana unde? Poate Steaua vrea sa faca pe el si Cricket, Golf sau hochei pe iarba. Poate isi face echipa de fotbal american sau sectie de oina. In caz ca nu te prinzi, Steaua este proprietarul stadionului, iar stadionul Steaua trebuie sa-i serveasca pentru cat mai multe discipline. Nu tuturor oamenilor care fura de la bugetul de stat.

Pot sa faca ce vor, ideea e ca distrug gazonul...care dupa trebuie inlocuit,etc, etc! E adevarat ca in liga satelor n-ai nevoie de cine stie ce gazon, dar mai tarziu...sa nu mai vorbesc de costul inlocuirii!:)))

Vezi toate comentariile (47)
Comentează