FOTBAL  »  LIGA 4  »  RAPID

VIDEO Vă mai amintiți de el? » Unde a ajuns să joace "Eroul de la Rotterdam"

FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor
FOTO: Arhivă Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat miercuri, 27 septembrie 2017 13:11

Ajuns la 34 de ani, mijlocașul ex-rapidist Ciprian Vasilache a ajuns să joace pentru la o echipă de amatori din sudul Angliei.

Vremurile în care Rapidul elimina nume grele ale fotbalului european în celebrul sezon 2005-2006 par acum doar niște amintiri îndepărtate pentru fanii giuleșteni, nevoiți să-și vadă acum echipa favorită în faliment, divizată în mai multe societăți ce încearcă să pună mâna pe palmaresul echipei înființate în 1923. 

Puțini își amintesc că parcursul senzațional al alb-vișiniilor din sezonul în care au ajuns până în sferturile Cupei Uefa, eliminați de Steaua în sferturi, a plecat de la turul decisiv preliminar cu Feynoord Rotterdam, una dintre forțele campionatului olandez. 

Giuleștenii au obținut, pe 15 septembrie 2005, un egal nesperat pe terenul lui Feynoord, 1-1, remiză ce a deschis calea Rapidului spre grupele Cupei UEFA. Golul Rapidului a venit în minutul 71, din penalty, prin Ciprian Vasilache, introdus de antrenorul Răzvan Lucescu pe teren două minute mai devreme, în locul lui Daniel Niculae. 

Ulterior, Rapidul avea să câștige returul cu Feynoord de la București, 1-0, grație golului lui Mugurel Buga. 

Acela a fost unicul gol al lui Vasilache în Cupa UEFA pentru Rapid, mijlocașul fiind folosit foarte puțin în grupe și în primăvara europeană din acea ediție. 

Ajuns la 34 de ani, Ciprian Vasilache a ajuns să joace pentru Bishop's Stortford FC, o echipă de amatori din sudul Angliei.  

De-a lungul carierei, Vasilache a evoluat pentru Gloria Bistrița, Rapid, Pandurii, Ceahlăul, FCM Târgu Mureș, Gaz Metan, FC Bihor Oradea, Vorskla Poltava, Gangwon FC, Chungju Hummel, Petrolul Ploiești, Zaria Bălți și FCM Baia Mare. 

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (3)
supereduardo10
supereduardo10  •  27 Septembrie 2017, 16:41

Sati linistit mister mai toti rapidistii isi aduc aminte si de Vasilache si de meci :)

mickey13
mickey13  •  27 Septembrie 2017, 15:50
Postat de dinamo_fan pe 27 Septembrie 2017, 15:07

Vasilache daca vine in liga 1 in 3 luni e vedeta la ce nivel submediocru avem.

Cu amaraciune ti-am dat like... Amaraciune pt ca ai perfecta dreptate!

dinamo_fan
dinamo_fan  •  27 Septembrie 2017, 15:07

Vasilache daca vine in liga 1 in 3 luni e vedeta la ce nivel submediocru avem.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează