FOTBAL  »  LIGA 2  »  FC UNIVERSITATEA CRAIOVA

Adrian Mititelu a intrat în conflict cu Răzvan Burleanu şi a cerut ”îngheţarea” campionatului diviziei a doua: ”Nu vom muri, ne reinventăm”

Articol de - Publicat vineri, 28 martie 2014 00:00 / Actualizat vineri, 28 martie 2014 00:23

Mititelu a închis ieri FC Universitatea cu speranţa s-o redeschidă în vară, fie în liga secundă, fie în a patra. Nu vrea să fuzioneze, nu-i lasă pe jucători să plece.

Adrian Mititelu a oficializat ieri după-amiază ceea ce anunţase gsp.ro în exclusivitate miercuri seară: FC Universitatea Craiova şi-a sistat activitatea, nu se va mai prezenta la meciurile ligii secunde pînă la vară!

"Echipa este hăituită, nu vreau să pozez în victimă, dar trăim un coşmar. Orice om care ne ajută are probleme a doua zi şi îi pare rău că a făcut-o, precum primarul din Leamna. A primit ameninţări pe faţă de la doamna primar a Craiovei. Sîntem nevoiţi să punem punct competiţiei, nu mai putem s-o ducem. Şi ne-am săturat ca adversarii noştri să se laude că au umilit Universitatea Craiova. Ce să mai jucăm? Ne-am antrenat pe terenuri preistorice, pe maidane, care ţopăie, iar băieţii au ritm de mişcare la 5 la sută faţă de adversari", a început patronul grupării.

"Neostalinism"
Mititelu a schimbat tonalităţile, cînd furios, cînd aproape de a izbucni în lacrimi: "Sper ca pînă-n vară situaţia să se lămurească, apoi să ne reluăm activitatea. FRF trebuie să ne reînscrie, dacă se aprobă planul de reorganizare, şi-aşa ne-a creat un prejudiciu prin înscrierea celorlalţi. N-am murit în 2011, n-o vom face nici în 2014! Ne vom reface forţele. Sînt acţiuni ca-n anii '50, e un neostalinism în Craiova, iar procurorii nu fac nimic, se fac că plouă. Sînt pregătit de orice, în fiecare zi mă aştept să vină să mă ia, să mă aresteze".

"Jucătorii nu sînt liberi"
Ce se va întîmpla cu jucătorii? "Rămîn sub contract cu Universitatea Craiova. Am refuzat blaturi sau să plece ei la prima ofertă. Jucătorii nu sînt liberi, nu pot pleca. Sîntem într-o procedură de insolvenţă. Pînă la confirmarea sau infirmarea planului de reorganizare, ei rămîn aici. Nu vom fuziona niciodată. Iar eu nu voi lăsa clubul în genunchi, nu cedez controlul lui. Nu iau clubul cu mine în mormînt, îl voi lăsa atunci cînd va fi stabil, în Liga 1", a mai explicat Mititelu.

Care nu l-a uitat pe cel pe care-l susţinea în urmă cu trei săptămîni, noul şef al FRF: " Răzvan Burleanu şi-a schimbat optica de cînd a ajuns la putere. Să văd eu dacă el şi Chirvochian votează play-off-ul. Ar trebui să se îngheţe campionatul ligii secunde!".

Bălan şi Mîrzeanu, doriţi de CSU
Au existat şi acuze dure împotriva primarului Craiovei, Olguţa Vasilescu, dar şi a patronului celor de la CSU, Mihai Rotaru, Mititelu spunînd că rivalii din oraş au încercat să-i ia încă din iarnă pe mijlocaşul Ionuţ Mîrzeanu, 19 ani, şi pe atacantul Claudiu Bălan, 19 ani, ultimul autorul a 3 goluri. "S-a încercat să ni se racoleze jucătorii. Dar ei nu pot fi furaţi", a comentat Mititelu.

Există şi planul B, din "judeţeană"
Patronul alb-albaştrilor a explicat ieri că există şi varianta secundă, dacă nu se validează planul de reorganizare: "Dacă se intră în faliment, persoanele ce deţin marca fac o alta, pe care o înregistrează în campionat. U Craiova SA deţine brandul, aşa că noua Craiovă asigură continuitatea clubului. Nu vom mai avea dreptul legal să fim în liga a doua, ci s-o luăm din a patra! Dacă pică planul de reorganizare, asta e, n-avem ce face, începem de jos".

"E imposibil să ne mai desfăşurăm activitatea. Ne era dificil să jucăm, pentru că nu ne-am antrenat pe iarbă sau am făcut-o pe tăpşan. Intram pe teren şi ne umileau adversarii" (Mădălin Ciucă, fundaş FCU)

"S-a separat uleiul de apă, acum ştie lumea cine sîntem noi şi cine sînt ceilalţi. Am de luat 50 de milioane de euro, dar sînt blocat permanent" (Adrian Mititelu, patron)

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
supersolo
supersolo  •  28 Martie 2014, 16:10

mai. Miticul asta asteapta sa-si primeasca banii pierduti in conflictul cu FRF ...si cred ca va pleca daca cineva se va implica la U Craiova ....oricum e prea prost ( si el cred ca si-a dat seama ) sa reziste in fotbal in ziua de azi...asta e...

aburel80
aburel80  •  28 Martie 2014, 15:43
Postat de blaustein pe 28 Martie 2014, 15:35

Ca si iubitor de fotbal, neutru, vad situatia de la Craiova asa: echipa lui Mititelu este cea preluata de la Staicu, Netoiu, Ilinca, N. Gheara...etc...mostenitoare morala a fostei mari echipe a Craiovei care apoi s-a privatizat (ca mai toate sectiile de fotbal a cluburilor din Romania) si a ajuns la cei mai sus mentionati care apoi au facut zeci de artificii financiare(divizari, schimbari de nume, etc). Echipa primariei, este o echipa adusa de Mircea Sandu si Olguta de pe la Afumati, Branesti, naiba stie, la Craiova au redenumit-o si vopsit-o si au spus ca de fapt CS si-a reinfiintat sectia de fotbal.

exact asa si e , doar ca mititelul nu intelege ca numai poate si oamenii sau saturat sa stea fara fotbal, au negociat cu el, iau propus una alta numai sa renunte, el una si buna ca e a lui si vrea sa o lase mostenire la neamuri, Chiar daca a pierdut nu stiu cati bani zice el , trebuia sa stie de la inceput in ce se baga si daca avea putin respect fata de clubul asta, de traditia lui si de suporterii din Craiova si din toata tara . pleca Vazand oamenii probabil ca nu au cu cine discuta ce si-au spus ..haia sa-l ocolim ca as faci cand dai de un p r o s t si nu te intelegi cu el

blaustein
blaustein  •  28 Martie 2014, 15:35

Ca si iubitor de fotbal, neutru, vad situatia de la Craiova asa: echipa lui Mititelu este cea preluata de la Staicu, Netoiu, Ilinca, N. Gheara...etc...mostenitoare morala a fostei mari echipe a Craiovei care apoi s-a privatizat (ca mai toate sectiile de fotbal a cluburilor din Romania) si a ajuns la cei mai sus mentionati care apoi au facut zeci de artificii financiare(divizari, schimbari de nume, etc). Echipa primariei, este o echipa adusa de Mircea Sandu si Olguta de pe la Afumati, Branesti, naiba stie, la Craiova au redenumit-o si vopsit-o si au spus ca de fapt CS si-a reinfiintat sectia de fotbal.

Vezi toate comentariile (37)
Comentează
Close