FOTBAL  »  LIGA 2  »  INTERVIU

Dan Lăzărescu îi desfiinează pe rapidişti: "Şi Rangers a retrogradat în Liga a 4-a deşi domina Europa cînd Rapid era «ABBA»"

Articol de GSP - Publicat luni, 12 mai 2014 00:00 / Actualizat luni, 12 mai 2014 19:45

Preşedintele lui FC Clinceni, Dan Lăzărescu, lansează un atac dur la adresa Rapidului, care a acuzat la finalul meciului cu Slobozia (2-2) că Teo Crăciunescu a trage sforile pentru ca FC Cliceni să promoveze şi că sînt lăsate în Liga 1 "formaţii obscure" de la marginea Capitalei. Într-un interviu pentru GSP.RO, Lăzărescu a desfiinţat echipa din Giuleşti. 

- Domnule Lăzărescu, cum comentaţi acuzele giuleştenilor din ultimele zile?
- Sincer, nu îi înţeleg. Nu înţeleg de ce ei fac referire la meciurile cu FC Clinceni. Să nu uite că la meciul Rapid - FC Clinceni 0-0, în minutul 89 noi am avut penalty recunoscut de toată lumea. Nimeni nu a luat atunci nici o măsură. Şi la ultimul meci noi am vrut să jucăm a doua zi din cauza ploii, dar ei au vrut să ne luăm la luptă, tocmai pentru că ştiau că sîntem echipa mai bună. Să nu uite că şi acum, Teodor Crăciunescu pe care ei îl acuză acum, nu le-a eliminat şi al doilea portar.

- Consideraţi că FC Rapid ar trebui lăsată să evolueze de la anul în Liga 1 în cazul în care va promova?
- Clar nu! Ei invocă spiritul de acolo, dau criterii sportive şi financiare, dar ce legătura are unul cu celălalt. Eu nu neg faptul că aş fi vrut să iau nişte jucători care au ajuns la ei. Dar nu le-au convenit banii. Nu au mai venit. Rapid le-a promis contracte uriaşe pe care nu le-au putut plăti. Normal că mie nu îmi convine situaţia asta. Despre ce vorbim! Hai că îl iau şi eu pe Ronaldo, mă ţine un sezon pe locul 1, promovez, dar eu nu am bani să îi dau. Care e latura sportivă aici?

- Echipa dumneavoastră ar putea îndeplini condiţiile necesare?
- Sigur! Noi am depus dosarul în care avem menţionat stadionul de la Piteşti, iar ei pe cel de la Chiajna. Că tot vorbesc despre formaţii obscure, ei nu tot acolo merg să joace, la marginea Capitalei? Totuşi, noi avem Piteşti, parcă e altceva faţă de Chiajna.

- Veţi contesta cumva o posibilă acceptare a Rapidului în Liga 1?
- Normal! Mergem să facem contestaţie la TAS. Au jucători care şi-au făcut patronii nesimţiţi. Nu are unde să joace meciurile de acasă, nu mai are unde să facă antrenamentele. Baza ProRapid este închisă. Nu mai are nimic!

- Aveţi vreun mesaj pentru cei de acolo?
- Am tot respectul pentru ceea ce înseamnă Rapid. Am arbitrat-o de foarte multe ori. Îi respect pe Mircea Lucescu, pe Rică Răducanu, pe Răzvan Lucescu şi pe Viorel Moldovan ca fost fotbalist şi actual antrenor şi fost coleg de redacţie TV. Îl felicit pe Vio că a făcut o echipă deşi nu a avut posibilităţi financiare. Să o ţină pe linia de plutire. Dar de aici pînă la a arunca acuzele alea e cale lungă.

- Suporterii giuleştenilor v-au înjurat non stop la ultimul meci.
- Aşa zisa galerie a lui Rapid care m-a înjurat şi blestemat să nu uite că la primul meci le-am oferit 500 de invitaţii gratis şi ei ne-au rupt 342 de scaune. Următorul meci normal că am pus preţ pe bilete - 30 de lei şi asta pentru că un meci cu Rapid costă. Am plătit firmă de pază şi toate cele necesare acolo. M-au înjurat şi blestmat în Vinerea Mare. Iar pe Vali Bădoi de ce l-au înjurat? A jucat 5 ani acolo, a avut cel mai mic contract de acolo şi era om de naţională.

- Nu credeţi că un posibil faliment al clubului ar reprezenta o lovitură de imagine asupra fotbalului nostru?
- Ce atîta filozofie că falimentează Rapidul. Clubul este deja în faliment. Iar dispariţa e inevitabilă. Planul ăla de reorganizare nu are nici o legătură. Să nu uităm că a retrogradat Glasgow Rangers şi tot din considerente financiare. A mers în Liga a 4-a deşi e o echipă care cîndva defila prin Europa, perioadă în care Rapidul era «ABBA». Cum să solicite licenţa cînd ei banii pe care îi vor lua trebuie să plătească amenzile pe care le au şi cei 250.000 de euro către Ligă, bani pe care îi luaseră în avans anul trecut.

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (92)
daniel84
daniel84  •  14 Mai 2014, 18:35

De parca nu era de ajuns investitori si posibilii" investitori" care s-au perindat pe la Rapid a m-ai aparut si rahatul asta in ploaie de care nu am m-ai auzit.Lazarescu asta oricum nici nu stie Bucurestiu ca sa arate cu degetul pe harta unde este stadionul Rapidului dar apoi de datoriile clubului

costello_rapid
costello_rapid  •  14 Mai 2014, 17:02

Niciodata nu vei ajunge cu WC CACACENI pe unde a fost Rapid ...sugaciule

zweepslag
zweepslag  •  13 Mai 2014, 15:15
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

Nu am auzit sa fi existat un alt club in istoria fotbalului romanesc, sa fi fost onorat de vizita unui sef de stat[Rege in cazul Rapidului] care sa fi ingenucheat pe gazonul stadionului clubului respectiv sarutand crucea! Nici romul tatar de Scornicesti, nici evreica bolsevica ofiter al Armatei Rosii,patronii Stelei comuniste,adica mama si tatal clubului asta al clonarii soimilor patriei in turbati sustinatori ai PCR-FSN-REPUBLICA, nici macar astia care erau inebuniti cum sa prosteasca(cloneze,sa atraga printr-un clubPCR programat sa fie mereu campioana), macar copii si tineretul naiv,ca de cei maturi constienti ce inseamna PCR nu se punea vorba,nici ei nu au ingenuchiat ci au poruncit.

Vezi toate comentariile (92)
Comentează