FOTBAL  »  LIGA 2  »  LITIGIU

Dați banii înapoi! 29 de jucători şi oficiali ai unei echipe din România au fost chemați în instanță pentru a returna primele de la Consiliul Local

Dorel Zaharia (primul din stânga) și Alin Toșca (al treilea din dreapta) au fost chemați în judecată pentru recuperarea banilor oferiți ca prime de primărie Foto Alex Nicodim
Dorel Zaharia (primul din stânga) și Alin Toșca (al treilea din dreapta) au fost chemați în judecată pentru recuperarea banilor oferiți ca prime de primărie Foto Alex Nicodim

Articol de - Publicat duminica, 19 februarie 2017 00:00

Primăria orașului Năvodari a acţionat în instanţă mai mulţi fotbalişti, antrenori şi membri ai staff-ului fostei echipe de fotbal Săgeata pentru recuperarea sumei de 23.000 de euro, pe care Curtea de Conturi a considerat-o neeligibilă!

"E vorba de o premiere pe care oraşul Năvodari, prin Consiliul Local, a făcut-o către toată echipa de fotbal. La momentul respectiv, premiul pentru jucători, antrenori şi celelalte staff-uri a fost de 100.000 de lei. În 2015 a venit Curtea de Conturi, iar suma a fost considerată neeligibilă. Am respectat procedura, astfel că întâi am făcut notificări să plătească, la care nu am primit răspuns. Astfel că primăria a fost nevoită să-i dea în judecată pe toţi cei care au primit banii", a spus primarul oraşului, Florin Chelaru.

Conform oficialităților, sumele primite variază între 3.000 şi 5.000 de lei, în funcţie de performanţele jucătorilor. Printre cei pe care oraşul Năvodari i-a chemat la judecată pentru recuperarea banilor se află și Alin Toșca, pe numele căruia există deja un proces pe rol la Judecătoria Cornetu. "Mi-am luat un avocat care să mă reprezinte în această problemă. Această premiere a venit din partea autorităţilor locale, noi nu am avut un contract. A fost o premiere legală", a declarat, pentru Digi24, fostul atacant Dorel Zaharia. Și Emil Nanu, fost fotbalist la Săgeata, spune: "Ni i-au băgat prin poştă, îmi aduc aminte, într-o iarnă, undeva înainte de Crăciun şi Revelion, şi ne-am trezit acum, după câţiva ani de zile, că trebuie să înapoiem banii. Dacă mă forţează instanţa, probabil că n-o să am ce face, o să trebuiască să-i înapoiez".

Premierea s-a făcut pe vremea fostului primar din Năvodari, Nicolae Matei, cel care a fost găsit vinovat şi condamnat la închisoare pentru finanţarea ilegală a echipei de fotbal cu peste 12 milioane de lei.

"Noi n-am avut un contract prestabilit, ei au făcut la urgenţă şedinţă de Consiliu şi, practic, vina e la ei cum au dat banii"
Gică Mina, fost antrenor secund Săgeata, pentru Digi24

 

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
858551507597115
Viorel Bulza  •  19 Februarie 2017, 14:17

Ce-i aia neeligibila, domnisorule ? La salariul lor, cei de la Curtea de Conturi pot sa fie si ridicoli(ca sa n-o spun pe aia dreapta, ca ma taiati) Va sa zica, le-au bagat fotbalistii mana in buzunar consilierilor primariei ? Si-apoi, consilierii alesi n-au voie sa hotarasca cum sa foloseasca banii comunitatii ? Hotararea Consiliului Local are putere de lege, cui a imputat Curtea de Conturi banii?

Vezi toate comentariile (1)
Comentează