LIGA B    •   

VIITORUL CONSTANŢA

Experienţa olandeză » Doi juniori de la Academia “Gheorghe Hagi” s-au pregătit o săptămînă la Ajax

 
de Ionuţ Coman   •   30 Martie 2012
 

Doi dintre internaţionalii under 19, Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu, s-au pregătit timp de o săptămână la cel mai titrat club din Ţara Lalelelor, Ajax ...

Anul trecut, Academia "Gheorghe Hagi" a spart gheaţa şi a trimis primul junior peste hotare, Aurelian Chiţu la PSV Eindhoven. Anul acesta, şcoala de fotbal a "Regelui" a ţintit mai sus.Doi dintre internaţionalii under 19, Bogdan Ţîru şi Gabriel Iancu, s-au pregătit timp de o săptămână la cel mai titrat club din Ţara Lalelelor, Ajax Amsterdam.

Mijlocaşul Bogdan Ţîru a povestit experienţa olandeză: "A fost o săptămînă de vis. Primele două zile ne-am antrenat la grupa de juniori de vîrsta noastră, apoi ne-au promovat la echipa secundă a clubului. Ne-a fost mai greu, dar ne-am descurcat, nu ne-am făcut de ruşine. Am rămas impresionaţi, dar nu de condiţiile de pregătire, care sînt la acelaşi nivel cu cele de la Academie, ci de mentalitatea lor. Sînt perfecţionişti şi nimeni nu se uită în ograda celuilalt. Găsesc ceva pozitiv chiar şi într-o greşeală. Fiecare lucrează pentru el, nimeni nu este certat, pe cînd la noi toţi caută să ne găsească defecte şi să ne certe. Altă mentalitate, dar fotbalistic sîntem cam la fel".

Căpitanul "naţionalei" României under 19 consideră că Ajax este clubul perfect să-ţi începi cariera. "Ca senior, este cea mai potrivită echipă să pleci la drum. Te promovează la vîrste fragede la prima echipă, ai ocazia să joci la nivel înalt şi ai şansa de a face saltul la cluburile de top. Am fost primiţi cu braţele deschise, pentru că românii care au fost la club, Chivu, Lobonţ sau Mitea, sînt foarte bine văzuţi. Totul depinde de felul în care te pregăteşti. Dacă eşti serios şi munceşti, te acceptă. Altfel, te excluzi", spune fundaşul în vîrstă de 18 ani.

Impresionat de Amsterdam ArenA
Printre antrenamente, Ţîru şi Iancu au luat contact cu viaţa din Amsterdam. "Nu am socializat prea mult cu ceilalţi juniori, pentru că noi am stat la hotel, iar ei la baza sportivă. În plus, programul este strict. Toţi juniorii fac antrenamente după-amiaza, de la ora 15:00, iar seniorii dimineaţa. Am avut o zi liberă, în care am vizitat oraşul, iar prima oprire a fost la Amsterdam ArenA. Nu am mai văzut aşa ceva, m-au trecut fiorii. M-a impresionat şi faptul că am dat mîna cu doi jucători uriaşi, Frank de Boer şi Dennis Bergkamp. Şi oraşul mi s-a părut extraordinar, m-aş putea obişnui să trăiesc la Amsterdam. Mi-a părut un pic rău cînd m-am întors la Constanţa, dar poate voi avea şansa să mai ajung la Amsterdam", explică Ţîru.

"Dintre jucătorii români îmi place Mirel Rădoi, pentru determinare, iar dintre cei străini, David Luiz, de la Chelsea"
Bogdan Ţîru, junior Academia Hagi

"Cei de acolo sînt preocupaţi doar de fotbal. Din punctul de vedere al calităţilor nu există diferenţe între noi şi ei, însă avem nevoie de o altă mentalitate şi atitudine pentru a putea ajunge la nivelul lor"
Gabriel Iancu, junior Academia Hagi

"Ţîru şi Iancu s-au descurcat foarte bine. O experienţă trăită de un jucător în curtea unui club de talia lui Ajax face înzecit mai mult decît orice le-ai explica jucătorilor despre ceea ce petrece în curtea lor"
Lucian Burchel, director tehnic Academia Hagi
 
Comentarii (3)
dani_val  (2540 comentarii)
....
30 Martie 2012, 14:34   •   Comenteaza
blaustein  (3469 comentarii)
Pai e doar un schimb de experienta sau vrea sa-i dea de tot la Ajax....?
30 Martie 2012, 11:05   •   Comenteaza
raul4steaua  (1934 comentarii)
Din ce am citit eu pe siteul Viitorului, ei se vor intoarce in Mai sa joace un meci sau doua de pregatire
30 Martie 2012, 08:12   •   Comenteaza
Comentează
Număr de caractere rămase: 700
 
gama-300x250.jpg
Un serviciu oferit de
vand service auto
vand afacere la cheie, service auto, afacere pe profit, contracte in derulare, angajati 10(mecanici, tinichigii-vopsitori, inginer cu atestat), tel 0769691413
Dambovita/Targoviste - pret 45.000,00 EUR
Instalari aer conditionat orice model!
Instalam aparate de aer conditionat casnice si profesinale indiferent de marca sau model, reparam si incarcam cu freon la cele mai mici preturi de pe piata. Instalare aer conditionat la 195 lei ...
Prahova/Ploiesti - pret 195,00 RON
vand remorcuta
vand remorcuta neinmatriculata, facuta de mine, rezista la 2 tone, dimensiuni L=210 Lat=110 greutate 300kg
Maramures/Ruscova - pret 650,00 EUR
dezmembrari auto
bmw.525.tds.an1998 audi, A4.1.9 tdi, 2003 peugeot, 406, motor, 2000 hdi, opel zamfira, motor 2.2 dti, an 2003 kia carnival.motor 2.9 tdi an 2001 renault laguna 1, motor 1.8 benzina, renault laguna ...
Vaslui/Zorleni - pret 100,00 RON
"fc barcelona" - magnet pentru frigider
*magnet laminat 0.3mm *dimensiune: 70x50mm *colturi rotunjite *livrare in toate localitatile din tara
Iasi/Iasi - pret 8,50 RON
Taguri: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
 
Autori: A B C D E F G I J L M O R S T V