FOTBAL  »  LIGA 2  »  FOTBAL MIC

Fotbalul mic oferă nonstop poveşti inedite » În liga a patra se dă primă o prăjitură! :D

Manuel Costache
Manuel Costache

Articol de - Publicat vineri, 20 martie 2015 00:00 / Actualizat joi, 19 martie 2015 21:47

"Vicele" AJF Suceava şi preşedinte al Bucovinei Rădăuţi (L3) a fost condamnat la 5 ani cu executare în dosarul vameşilor care adunau mită de mii de euro într-o găleată la Vama Siret. Fotbaliştii Jiului (L4) au primit drept primă de joc cîte o prăjitură.

BUCOVINA RĂDĂUŢI (L3): 5 ani pentru "Ceapa ta de drac!"

Manuel Costache, al doilea om din fotbalul sucevean, a fost condamnat, miercuri, la 5 ani de închisoare: e personaj principal în interceptările din dosarul "Mită la Vama Siret".

Traseul vameşului sucevean e spectaculos. În februarie 2011, autorităţile arestau peste 60 de poliţişti şi agenţi ai punctului de trecere a frontierei Siret. Motivul, interceptări şi dovezi că aceştia luau mită de mii de euro zilnic, pe care o strîngeau într-o găleată şi o împărţeau la finalul zilei!

Unul dintre personajele principale era Manuel Costache. Bărbatul, poliţist de frontieră, a fost eroul unei înregistrări incredibile:

Costache: Băi, omule... Deci, mie... Mi-ai pus... Cît ai pus aici?
Interlocutor: 40.

Costache: Ei! Pu…Pui 70! Dă-ncoa! Hai! Mai pune 50!
Interlocutor: Şefu'! 50...

Costache: (întinde mîna dreaptă în care are o bancnotă ce pare a fi de 50 de euro). Dă-ncoace paşaportul! Mai pui 50 că-ţi tai capu’, dacă nu!
Interlocutor: Nu, nu, şefu'! Apăi, lasă-mă oleacă!

Costache: Ceapa ta de drac!
...
Interlocutor: Altă dată ies mai ieftin oleacă!

"Trăiesc pentru fotbal"
După 3 luni, bărbatul a fost eliberat din arest, fiind trimis însă în judecată. Între timp, formaţia la care era preşedinte, Bucovina Frătăuţii Noi, a promovat în Liga a 3-a (2012). Cea mai nordică echipă din fotbalul românesc, eroină a unui reportaj spumos în Gazeta Sporturilor! Costache a mutat-o la oraş, în Rădăuţi, şi a rezistat cu ea în "C" pînă acum, cînd ocupă locul 9 în Seria C1.

Apoi, chiar anul trecut, a devenit vicepreşedinte AJF Suceava.

"Eu nu trăiesc din fotbal, eu trăiesc pentru fotbal", spunea cel poreclit "Manu" în martie 2014, citat de gazetasv.ro. Acum, are de ispăşit o pedeapsă de 5 ani cu executare. Iar clubul şi AJF-ul caută noi conducători!

66 de persoane au primit pedepse de 5 ani cu executare ori 2 ani cu suspendare în megadosarul "Vama Siret"

JIUL PETROŞANI (L4): Prima e o prăjitură

Clubul din Valea Jiului şi-a răsplătit original fotbaliştii pentru un egal cu Minerul Uricani, 1-1.

Fostă cîştigătoare a Cupei României (1974) şi vicecampioană a României în 1925, Jiul Petroşani se zbate în "judeţ". Clubul, decăzut după plecarea lui Alin Simota, condamnat de două ori şi aflat în închisoare încă din luna septembrie 2014, traversează o perioadă neagră, iar fotbaliştii joacă pe gratis.

Însă conducerea le-a pregătit o surpriză după un 1-1 cu Minerul Uricani, în campionatul judeţean.

"Noi am fost bucuroşi că ni s-a dat, în sfîrşit, drumul la apă la stadion. Nu am jucat pe bani, ci pe apă caldă! În plus, după meci, managerul Marin Tudorache i-a scos la o prăjitură pe jucători", a spus antrenorul Sorin Ghiţan pentru mesagerulhunedorean.ro. Jiul e pe locul 7 în L4 Hunedoara.

96 de ani de istorie are Jiul Petroşani, club fondat în 1919: a jucat 41 de sezoane în Liga 1, ocupînd locul 14 într-un clasament al punctelor all-time

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (3)
dismenoreea
dismenoreea  •  20 Martie 2015, 12:40
Postat de ph81luc pe 20 Martie 2015, 10:30

Ma bucur pentru Jiul ca rezista chiar si asa in Liga a 4-a. Fotbalul nu inseamna neaparat bani, ci multa pasiune pe care oamenii aceia vad ca o pun in acest joc. Bravo lor! Ar fi frumos ca GSP-ul sa publice mai multe stiri din fotbalul mic.

Subscriu! Imi ia o gramada de timp sa gasesc informatii despre ligile inferioare. Nu mai spun ca toate clasamentele nu sunt updatate. Stiri cu Steaua buluc. La fel si cu chestiuni ce nu tin intocmai de fotbal. Voi mai tineti minte ca prin anii 2000 exista un ziar destul de stufos, Fotbal Plus? Era nemaipomenit ca informatie!

ph81luc
ph81luc  •  20 Martie 2015, 10:30

Ma bucur pentru Jiul ca rezista chiar si asa in Liga a 4-a. Fotbalul nu inseamna neaparat bani, ci multa pasiune pe care oamenii aceia vad ca o pun in acest joc. Bravo lor! Ar fi frumos ca GSP-ul sa publice mai multe stiri din fotbalul mic.

para.para
para.para  •  20 Martie 2015, 09:29

Pacat de Jiul. Asta da echipa de traditie, nu inventiile de dupa '85 - '90 incoace.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează